×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-09-16  

Kaffe på Våghustorget.
©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under lördagsförmiddagen fanns det representanter från Kultur och Medborgar nämnden på Våghustorget.
Det var Socialdemokraterna Lena Beime och Malin Kronkvist som bjöd på kaffe och kaka samt passade på att prata politik med människor som var uppe på stan för att handla.

Anledningen till att de stod på Våghustorget är att det är ett bra sätt att nå människor och få en chans att diskutera politik nu när Socialdemokraterna inte har majoritet längre.

De två stora frågorna är vårdnadsbidraget och utmaningsrätten.
Vårdnadsbidraget riskerar att slå mot just de svaga grupperna i samhället, till exempel invandrarkvinnor som redan har det svårt på arbetsmarknaden, de kan mycket väl välja att vara hemma med sina barn och det blir fel då de barnen ofta behöver den sociala träningen på ett dagis säger Lena Beime.

När det gäller utmaningsrätten så vill inte socialdemokraterna att den kommunala verksamheten ska privatiseras eftersom det då är risk för ökade klyftor i samhället.
Utmaningsrätten går ut på att företag kan utmana kommunen om vem som driver en kommunal verksamhet bäst och att det privata företaget vill driva något av kommunens verksamheter på entreprenad.

I övrigt så finns det många viktiga frågor så Lena har svårt att plocka fram en enda, det behöver även satsas på biblioteken, ge biblioteken ett tydligare uppdrag när det gäller medborgarservice är ett förslag som socialdemokraterna driver, speciellt i våra ytterområden.

Det både Lena Beime och Malin Kronkvist uppskattade med att stå uppe på stan var att även ungdomar kommer fram och vill prata politik, uppfattningen om att dagens ungdomar inte bryr sig om eller är insatta i politik stämmer inte, många ungdomar kommer fram och vill prata och det kan bli väldigt intressanta samtal.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar