×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-09-03  

V.OX-Festivalen 2007.

© 2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com © 2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com © 007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com © 2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com © 2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
V.OX-festival i Varbergaparken betyder ett varierat musikutbud och underhållning.
I år så var Dogge Doggelito konferencier och det bjöds på både dansuppvisning och en hel del musik.

Varberga rockskola var på plats med grupper som Pincushion Bub n` Gwaye, Noxious.
En av dem som var roligast var Smil & Sim med sin speciella version utav Rödluvan och vargen.

En tjejfavorit var Millionstyle som ägnade en lång stund åt att skriva autografer efter sin spelning.
Alla artister var generösa mot publiken och skrev autografer på löpande band.
Vissa fick ägna lång tid åt att stå och bli fotograferade och skriva autografer men ingen verkade missnöjd med det.

Guvenor Andy var också på plats och visade upp att den svenska reggaen lever och frodas, enligt Andy så håller reggaen på att komma tillbaka efterfrågan växer och det blir fler och fler spelningar runt om i Sverige.
Det trevliga med just Guvenor Andy är att hans texter är på svenska och handlar om lite allt möjligt precis som det ska vara, han passade på att vända sig till alla unga tjejer från scen och uppmana dem att inte acceptera att bli kallade för hora eller bitch längre, det är dags att få tillbaka en bättre stämning i alla områden.

Bub n` Gwaye som vann sin klass i Talangjakten i år visade att de är en grupp vi förhoppningsvis får höra mer av i framtiden, tjejerna skriver text och musik själva och de gör det bra.

En artist som drog stor publik var Kaveh, det är inte är så konstigt då han är omtyckt av många och att han är väl känd inom ungdomskretsar.

Efter Kaveh var det dags för Oxhagens egen rapstjärna Sipan som trots sin unga ålder 18 år redan har hunnit med en del inom rapvärlden, i början på 2007 vann han ett stipendium på Lunar storm som innehöll bland annat att han får ha Timbuktu som mentor i ett år.
Sipan gjorde ett bra framträdande och visade att han kan skriva egna texter och klarar av att framföra dem på scen.

Fattaru gjorde också de en bra spelning och fick med sig publiken.
Det märks att grabbarna har hållit på ett tag, de har bra scennärvaro och de fick publiken att komma fram till scenen, vilket var lite svårt under dagen. Publiken stod gärna en bit bort och lyssnade.
Vi fick även lyssna på May som bjöd på känslofylld soul musik och gjorde ett kanonframträdande, synd bara att hon inte stod med i programmet det hade säkert kunnat locka en hel del besökare.
May förtjänar en större publik än vad hon fick i Varberga parken hoppas att vi i Örebro får chansen att höra henne igen.

Publiken varierade i storlek under dagen men med tanke på att solen passade på att försvinna precis innan festivalen började så var det ändå bra med människor på området.
Det var många som kom och gick under dagen och det märktes tydligt vilka artister som drog publik.

Barnens tivoli var på plats med olika stånd och hoppborgar för de lite yngre i publiken.
Arrangörerna av V.OX-festivalen var framsynta nog att sätta upp staket framför scen och snabba med att korrigera och även sätta upp staket vid scenutgången när besökarna spran fram för att kunna få autografer av sina favoriter. De var även snabba med att säga till de få som försökte klättra över staketet framme vid scenen och såg till att allt fortlöpte friktionsfritt och bra.

George Barsom som är ÖBOs stadsdelsutvecklare i Varberga Oxhagen var nöjd med dagen och tyckte att allt fungerat bra, vi måste passa på att ge George en eloge för att han verkligen hade ögonen riktade mot publiken och att han gick in och sa ifrån mot dem som inte uppförde sig ordentligt, till exempel att man inte tar med sig cykeln in bland publiken framför scenen.

Tanken med V.OX-Festivalen är att den ska bli årlig och att den så småningom ska kunna stå på egna ben. Nu är det enbart andra året den är så arrangörerna har en bit kvar tills den kan vara självgående, sponsorer är inte det enklaste att hitta, men vi tycker att de är på rätt väg och nu är det antagligen bara envishet som behövs för att få festivalen att överleva.

Tillbaka

Kommentarer:

2009-09-06 16:51:25   Av: Parkhallen - Jonas

Smil och Sim äger!

Lämna en kommentar