×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2016-03-01  

Utsålt på Heavens Door när Staffan Hellstrand spelade.

Utsålt på Heavens Door när Staffan Hellstrand spelade.

På lördagskvällen spelade Staffan Hellstrand på Heavens Door i Örebro och straxt innan konserten startade fanns det några få biljetter kvar att köpa i dörren men de gick åt så att det blev utsålt.
Staffan Hellstrand brukar spela i Örebro med ojämna mellanrum och det märks att han har sin publik här och naturligtvis så fick vi höra hans största hits under kvällen, men också en del låtar han inte spelar så ofta.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

På lördagskvällen spelade Staffan Hellstrand på Heavens Door i Örebro och straxt innan konserten startade fanns det några få biljetter kvar att köpa i dörren men de gick åt så att det blev utsålt.
Staffan Hellstrand brukar spela i Örebro med ojämna mellanrum och det märks att han har sin publik här och naturligtvis så fick vi höra hans största hits under kvällen, men också en del låtar han inte spelar så ofta.

Intimt och bra.

Staffan Hellstrand är en veteran när det gäller att stå på scenen och den lilla scenen på Heavens Door passade honom utmärkt.
Staffan Hellstrand är en väldigt produktiv låtskrivare och därför är det kul att lyssna på honom när man inte vet vad som ska komma och han har många låtar att välja på, den här kvällen var det blandat nytt och gammalt och med sina berättande texter om människor så passar han väldigt bra på en liten scen där publiken har möjlighet att komma nära, för det här är musik med känsla och ibland rätt tunga texter som passar bra i så intim miljö som det är på Heavens Door.

Blandad låtlista.

Staffan Hellstrand inledde spelningen med Hela Vägen Hem och den kändes som en lite udda öppningslåt men eftersom det är en av hans större hits så fungerade det bra, sedan följde en kavalkad av låtar och han blandade nytt och gammalt.
Oftast när jag tänker Staffan Hellstrand så tänker jag på hans melankoliska sida och historier om människor som inte har det så enkelt i livet, men den här kvällen fick vi höra en del låtar som är positiva och det visar på hur mångsidig han är.
Staffan Hellstrand har gett ut 15 skivor tills idag och Trean Ner Till Vattnet är en av mina nya favoriter med honom och den var med på hans senaste skiva, Blod och Tårar som kom förra året.

Gitarr och piano.

Staffan Hellstrand spelade huvudsakligen gitarr under den här spelningen men ett par låtar fick vi i i alla fall höra på piano och det var Ingen ska få andas och Precis som du är men jag föredrar faktiskt när han spelar gitarr, på något sätt så tar gitarren fram hans röst bättre och han kändes mer avslappnad när han stod med gitarren.
Den stor överraskningen den här kvällen var Staffans version av Dan Anderssons Spelmannen som han framförde a cappella och den blev ännu bättre när publiken hjälpte till att hålla takten, det är inte många som klarar av att sjunga a cappella men Staffan Hellstrand gjorde ett starkt intryck den här kvällen och det är nog faktiskt den låten jag tog med mig hem i minnet.

Två extranummer.

Staffan Hellstrand är omtyckt och det märktes eftersom publiken inte ville släppa honom av scenen, två gånger fick han komma tillbaka till scenen, första extranumret blev Lilla Fågel Blå och det andra var Bilder av dig även om han fick en hel del publikförslag medans han bestämde sig för vad han skulle ta för låt.
Det här var en minnesvärd spelning och att Staffan Hellstrand lyckades spela ca 15 låtar på en lite dryg timme det är riktigt bra gjort, så nu är det väl bara att avsluta med att hoppas att Staffan Hellstrand snart kommer tillbaka till Örebro igen.

Gillar Örebro.

Vi fick en intervju med Staffan Hellstrand efter spelningen och han berättade då bland annat att han gillar att spela i Örebro, här finns det en bra publik och är jämt trevligt att komma hit, annars finns det väldigt många vackra platser i Sverige och han har hunnit med många eftersom han är ute och spelar rätt mycket.

Spelar det han själv tycker om.

Staffan Hellstrand börjar bli riktigt van vid solo-gig nu och han bestämmer låtlistan straxt innan han går upp på scen även om han har ett ramverk att utgå ifrån och Lilla Fågel Blå är en låt som nästan alltid är med i listan.
- Sen den kom till så kan jag nog räkna på ena handens fingrar de konserter jag gjort där jag inte har spelat den och det är ganska många konserter, sa Staffan Hellstrand.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar