×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-08-28  

Trädgårdsfest i Stadsparken

©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com ©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com ©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com ©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com ©2007 - Johan Gullberg - knytpunkt.com
Söndag 26.de augusti var det trädgårdsfest i Stadsparken i Örebro.

Under en dag i slutet av augusti är det full fart i hela Stadsparken för då är det trädgårdsfest.

Vid rosenträdgården har en hel del trädgårdsintresserade en heldag där de kan besöka torgstånd från flertalet olika föreningar.
Bland annat såg vi att pelargonsällskapet och fuchsiasällskapet i Örebro var representerade i deras stånd kunde man även passa på att köpa växter.

Det fanns även böcker om växter och möjlighet att anmäla sig till en trädbeskärningskurs.
Två gånger under dagen så gick Marco Åkesson runt med intresserade på en guidad visning av de olika ros sorterna som finns i parkens rosträdgård.

Nere vid Wadköping var det en hantverksmarknad som innehöll lite allt möjligt att titta på.
Naturligtvis mest hantverk av skilda slag, bland annat så fanns det möjlighet att titta på några som satt och knypplade eller på Närkes träsvarvare som erbjöd barn att prova på att svarva i trä.

Just barn har en rolig dag när det är Trädgårdsfest i Stadsparken.
Det finns ofta mycket att prova på och det verkar som att flera passade på, Clownen Kiki som gör ballongdjur och hennes medarbetare som håller på med ansiktsmålning.
Både de med ballongdjur och ansiktsmålarna hade att göra idag, kön var aldrig helt tom och många passade på av dem som gick förbi.

På scenen i Stadsparken var det också full fart under dagen, dagen började med Svenska Kammarorkestern Örebro under ledning av Dirigenten Thomas Dausgaard.
Deras första musikstycke var M Bruch Violinkonsert i g-moll med Violinsolist, Sara Trobäck, det var roligt att se att det var många som tagit sig till Stadsparken för att lyssna på musik.

Gräsmattan var full av människor och det var inte många lediga platser.

Efter Svenska Kammarorkestern i Örebro var det dags för en allsångshyllning ledd av Krister Kallin, till Ulla Billquist och Astrid Lindgren.

Ulla Billquist var en av Sveriges mest omtyckta sångerskor under krigsåren och hon han med att göra mycket innan hon tog sitt liv i Stockholm 1946.
Mellan åren 1929-1946 spelade Ulla Billquist in 358 skivsidor och deltog i många olika revyer bland annat tillsammans med Ernst Rolf.

Astrid Lindgren är mest känd för Pippi Långstrump och på scenen i stadsparken blev vi bjudna på en hel kavalkad av sånger vi minns från Pippi och Emil och alla andra historier som Astrid Lindgren skrev.

Det var Jörgen Lithell som sjöng de flesta låtarna från Astrid Lindgrens filmer men Idas sommarvisa framfördes av Matilda Sandberg 8 år och det är precis så som den sången ska sjungas, en liten flicka som verkligen tycker om den och kan leva sig in i texten.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar