×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-10-11  

Skateparken invigd.

Skateparken invigd.

Äntligen var kanske ett av de mest använda ordet under dagen när Örebros skatepark invigdes, det har varit en lång väntan för alla skejtare att få sin park, men nu så är den invigd och klar att användas.
Det var full fart i parken redan innan invigningen så det var många som var ivriga att åka och i parken ska det inte bara vara skejtare utan även inlines och kickboardåkare är välkomna.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.com
21 Klickbara bilder.

Äntligen var kanske ett av de mest använda ordet under dagen när Örebros skatepark invigdes, det har varit en lång väntan för alla skejtare att få sin park, men nu så är den invigd och klar att användas.
Det var full fart i parken redan innan invigningen så det var många som var ivriga att åka och i parken ska det inte bara vara skejtare utan även inlines och kickboardåkare är välkomna.

Lång väntan.

Arbetet för att få till en skatepark har hållit på länge, i tio år har Örebro Skateboard arbetat med frågan och vägen har varit lång, när det äntligen blev beslutat att det skulle byggas en skatepark så tog även det tid, men det betydde också att de hade rätt stort inflytande över hur parken skulle se ut och de fick den arkitekt de ville.
Arkitekten Janne Saario startade som skejtare och blev sedan en av de mest hyllade arkitekterna av skateparker och det är han som står bakom parken i Örebro.

Liv och rörelse.

Skateparken ligger i Drottningparken i Örebro och det här har varit en lite bortglömd park i staden, många har säkert passerat den både till fots och på cykel när de ska ta sig från centrala delarna av Örebro ut mot södra delarna av staden, men eftersom gång och cykelvägen går i en sänka i parken så är det faktiskt svårt att veta att det är en fin park precis där, men nu med skateparken kommer ytan säkert att användas även under kvällarna och det betyder att det blir fler människor som rör sig i området.

Konsten är viktig.

I Skateparken ingår också två konstverk som är framtagna av konstnärsduon Zunibo Ingelstam Studio och konstverken är dels en vulkan uppe vid den lilla boulen och sedan ingången till parken som passande nog heter porten.
Båda konstverken heter Silverlinjen och det kommer av det engelska talesättet Every cloud have a silverlining.
Vulkanen går det också att använda i åkandet så de har verkligen anpassat konsten efter var den står. Anna-Karin Wulgé, konsthallschef Örebro konsthall, berättade att hon är den som har varit ansvarig för att köpa in konstverken till Örebros skatepark och det betydde att hon har haft många olika möten med de som ska använda parken så att de fick vara med och berätta vad de ville se för typ av konst.
Det var lätt att bestämma sig för att Zunibo Ingelstam Studio skulle få uppdraget och de tog uppdraget på stort allvar och tänkt mycket på helheten i parken och att konsten skulle vara skatebar. Konsten i det offentliga rummet är viktig enligt Anna-Karin Wulgé för det är ju där vi upptäcker konst och den är till för alla.

Drömt om parken i 10 år.

Daniel Nätterdal från Skate Örebro berättade att han drömt om parken i 10 år och arbetet aktivt för en skatepark i sju år så det var ett stort äntligen idag när det var invigning.
Daniel berättade också att parken blev som han tänkt och att han har varit med under hela processen och det har varit mycket jobb och väldigt svårt att bedöma hur något kommer bli i verkligheten efter att bara ha sett det på papper, men parken blev precis som han ville och att det var Janne Saario som ritade parken är en extra bonus.
Nu hoppas Daniel Nätterdal att han i framtiden ska kunna jobba från parken och driva verksamhet för de som använder parken, det är en fantastisk möjlighet parken erbjuder och nu gäller det att ta tillvara på tillfället.
Speciellt att fånga upp tjejer som gillar att åka skateboard och just nu så har de tjejkvällar varje onsdag på gamla brädcentralen.
- Det är en öppen yta, det är så mycket lättare att locka in nytt folk, folk som kommer hit, kolla vad ä det här, wow och så kan vi vara där och indoktrinera in folk i skateboarden, för det är ju det bästa som finns och det vill vi dela med oss av till alla, sa Daniel Nätterdal.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar