×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:


2021-11-29

Studiehjälp och Digital support.De senaste 5 videona.

Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2015-09-24  

Örnsro IP i arkitekttävling.

Örnsro IP i arkitekttävling.

Örnsro IP i Örebro ska bebyggas och det beslutet har varit fattat sedan ett tag tillbaka, nu så har Örebro Kommun utlyst en arkitekttävling för marken och Björn Sundin (S), ordf. Samhällsbyggnads, berättade att tomten är en riktig pärla och därför har de valt att göra en tävling om tomten.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.com
5 Klickbara bilder.

Örnsro IP i Örebro ska bebyggas och det beslutet har varit fattat sedan ett tag tillbaka, nu så har Örebro Kommun utlyst en arkitekttävling för marken och Björn Sundin (S), ordf. Samhällsbyggnads, berättade att tomten är en riktig pärla och därför har de valt att göra en tävling om tomten.

Cirka 200 lägenheter.

Björn Sundin berättade att det här kommer inte att lösa bostadsbristen i Örebro men ungefär 200 lägenheter räknar de med att det ska kunna bli och eftersom det är ett väldigt attraktivt läge så kommer det säkert att bli bostadsrätter vilket gör att det blir dyrt också.
Med tanke på att det är en relativt stor tomt och att den ligger centralt och vackert så hoppas Björn Sundin att det kan locka internationella arkitekter också.
- Vi tror inte att det här kommer att bli det billigaste läget i Örebro , sa Björn Sundin.

Snyggast vinner.

Den arkitektbyrå som skissar det snyggaste förslaget kommer att få köpa marken och det blir en jury som utser vinnaren
Tillgänglighet för Örebroarna är viktigt, sa Björn Sundin och han fortsatte med att det finns en idé om hur de skulle vilja se området och en rätt stor del av marken kommer att göras om till parkmark med en damm på, om dammen ska bli badbar eller inte är en ekonomisk fråga eftersom det kostar rätt mycket mer än att bara göra en damm.
Det är också viktigt att det inte blir ett slutat bostadskvarter utan Örebroarna ska kunna passera igenom och Svartån kommer fortfarande ha sitt promenadstråk.
Det gamla huset som ligger vid idrottsparken, Villa Örnsro, kommer inte heller att röras eftersom fastigheten inte ägs av Örebro kommun.

Inte bara snyggt, det ska vara hållbart också.

Hannah Ljung (C), förste viceordförande programnämnd samhällsbyggnads, var tydlig med att det ska bli något bra av området och att det kommer att bli spännande att se vad det blir på marken men det är inte bara att det ska vara snyggt, det ska vara hållbart också.
Hannah Ljung sa också att när de i tidigare tävlingar verkligen har poängterar hållbarhet så har de fått in väldigt nytänkande skapelser och att de ser mycket möjligheter för framtiden när det gäller hela området.
- Jag tror att det här kommer att bli en väldigt spännande resa, sa Hannah Ljung.

Föreningar flyttar.

Bechet Barsom (KD), Presidieledamot i programnämnd samhällsbyggnads, berättade att de föreningar som idag använder Örnsro IP kommer att få erbjudanden om att flytta till andra platser och som det ser ut idag så blir det Mellringe, tidigare så har valet varit mellan Mellringe eller Heden och förutsättningarna är bättre när det gäller markförhållanden ute vid Mellringe så det blir antagligen dit föreningarna flyttar.

Kommer att ta tid.

Nu när det är en tävling utlyst så kommer det att ta tid innan det händer något på platsen, när tävlingen är avgjord vilket förhoppningsvis blir nästa vår så börjar arbetet med detaljplaner och liknade så tidigast 2017 – 2018 kan byggandet komma igång, men det kan också ta ännu längre tid.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar