×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-08-14  

Stora scenen invigd.

Stora scenen invigd.

Onsdagen var tillägnad kultur under firandet av Örebro 750 år och då passade de på att inviga stora scenen vid slottet och att presentera Örebrolåten som heter Bit för bit.
Invigningen innehöll musik och stipendieutdelning och konferencier var Kalle Selander som underhöll publiken på sitt lite egna sätt.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.com
50 Klickbara bilder.

Onsdagen var tillägnad kultur under firandet av Örebro 750 år och då passade de på att inviga stora scenen vid slottet och att presentera Örebrolåten som heter Bit för bit.
Invigningen innehöll musik och stipendieutdelning och konferencier var Kalle Selander som underhöll publiken på sitt lite egna sätt.

Tal och underhållning.

Programmet startade innan invigningen med en ekumenisk gudstjänst och det började bli ont om sittplatser redan när de startade och när sedan invigningen drog igång så var det fullt på ytorna framför och bredvid scenen.
Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande, höll ett kort tal där hon bland annat pratade om att hon hoppades att Örebroarna passar på att ta del av jubileumsveckan och att den här veckan är den stora finalen på jubileumsåret och att den ska vara en sann folkfest för alla Örebroare.
Lena Baastad talade också om att Örebros framtid ser ljus ut och att staden fortfarande växer så att det knakar, vilket leder till nya bostadsområden och fler företagsetableringar.
- Jag tror att en av framgångsfaktorerna är att i Örebro är vi beredda att göra saker tillsammans, vi är beredda, vi som medborgare, samverkan mellan det offentliga och det privata, samverkan med det civila samhället, att man faktiskt hjälps åt och det är det som gör att vi är så framgångsrika, sa Lena Baastad.

Musik av Helena Salo och Uno Svenningsson.

Efter Lena Baastads tal så sjöng Helena Salo Sveriges Nationalsång och att sjunga den a cappella gör att den blir mäktigare än vanligt och Helenas röst kommer mer till sin rätt när det inte är några instrument med.
Efter Helena Salo så blev det mer musik men då med Uno Svenningsson ackompanjerad av Dagge Hagelin och han började med Vågorna följt av I en annan del av världen och då fick han med sig publiken på lite allsång och sedan blev det en lite annorlunda version av låten eftersom han fick med att han reste med sin längtan mot Örebro och det blev en uppskattad improvisation.
Uno Svenningsson spelade bara två låtar och jag hade gärna hört ett par till, men den chansen kom senare under kvällen när han stod på lilla scenen tillsammans med Patrik Isaksson.

Stipendieutdelning av Svarta Örns Orden.

Det var stipendieutdelning under invigningen också och först ut var Svarta Örns orden som har sin bakgrund på skeppet The Black Eagle som under 1600-talet förde emigranter till Amerika och på just det skeppet var det många som flydde undan den religionsförföljelse som fanns i Europa, men inte förrän 1903 startades orden upp i Sverige och till Örebro kom den 1947 och under Örebros 750 års jubileum delade de för fösta gången ut ett stipendium för att uppmuntra ungdomar som studerar inom musik och kultur och stipendiet är på 10 000 kronor och den här första utdelningen delades stipendiet av tre elever på Kulturskolan i Örebro.
Cornelia Bjurström, Benjamin Sundström och Elton Wååg heter stipendiaterna och naturligtvis fick vi ett litet smakprov på deras sångröster också.

Pedagogiska pris delades också ut.

Örebro kommun delar varje år ut ett pedagogiskt pris till någon lärare som har utmärkt sig på något sätt och i år blev det Kersti Thelin Ringqvist och Andreas Liljeson som fick priset.
Kersti Thelin Ringqvist fixk priset för sitt arbete med modellen Att skriva sig till läsning och hennes arbete har fått stor uppmärksamhet.
Andreas Liljesson från Thoren Business School fick priset för sitt arbete med gymnasieelever som läser företagsekonomi.
Förutom äran att få stipendiet så ingår en check på 15 000 kronor som ska användas till vidareutbildning.
Prisutdelare var Karolina Wallström (FP) och Kenneth Nilsson (S).


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar