×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:


2021-11-29

Studiehjälp och Digital support.De senaste 5 videona.

Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2015-05-30  

Flashmob på Krämaren.

Flashmob på Krämaren.

Under lördagen fick besökarna på Krämaren en trevlig överraskning när Betelkyrkans musikskola, förstärkta av lärare och föräldrar, hade en flashmob inne på entréplan.
Det inleddes med att Beethoven själv kom gående och satte sig vid pianot och inledde Beethovens 9:de symfoni och han fick snabbt sällskap av både barn och föräldrar med instrument.

Under lördagen fick besökarna på Krämaren en trevlig överraskning när Betelkyrkans musikskola, förstärkta av lärare och föräldrar, hade en flashmob inne på entréplan.
Det inleddes med att Beethoven själv kom gående och satte sig vid pianot och inledde Beethovens 9:de symfoni och han fick snabbt sällskap av både barn och föräldrar med instrument.

Ett uppskattat tilltag.

Det var många som stannade till inne på Krämaren och det blev snabbt trångt och att försöka ta sig förbi var bara att glömma.
Mats-Olov Liljegren, rektor Betelkyrkans musikskola berättade att det var ungefär 120 stycken av eleverna som ställde upp på tilltaget annars finns det 160 elever i Betelkyrkans musikskola, så de flesta ville vara med.
Anledningen till flashmoben var att Mats-Olov Liljegren ville hitta på något där även föräldrar som spelar ett instrument kunde vara med, för det normala är ju att under konserter så är det bara barnen som spelar och det skulle vara kul att göra något där alla som vill kunde vara med.

Mycket organisation.

Flashmoben krävde en hel del planering och förarbete och Mats-Olov berättade att det fanns tillfällen när han undrade vad han gett sig in i men nu efteråt så var det ju helt klart värt det.
En flashmob är ju en oväntad händelse men det finns andra idéer hos lärarna på musikskolan berättade Mats-Olov Liljegren, musikskolan har ju också sina fasta musikfester, men det verkade som att möjligheten att spela ute har bitit sig fast så Örebroarna kan nog se fram emot fler gånger som Betelkyrkans musikskola underhåller utomhus.
I Betelkyrkans musikskola så är det ett väldigt kreativt lärargäng som jobbar och vi har ofta många roliga idéer, berättade Mats-Olov Liljegren.

Beethoven på piano.

Beethoven eller egentligen Börje Ström, Musikdirektör Betelkyrkan, var den som inledde flashmoben genom att vara den som startade upp musiken vid pianot.
Börje Ström berättade att han fick en hel del uppmärksamhet när han gick till Krämaren och likadant när han kom in på Krämaren och att få sitta och spela piano på Krämaren var en upplevelse och fantastiskt roligt och det kom ju väldigt mycket folk.

Idé från rektorn.

Börje Ström berättade att idén kom från rektor Mats-Olov Liljegren och historien var att Mats-Olov hittade en flashmob video på Youtube, den videon var av en orkester som gick ut och spelade just Beethovens 9:de symfoni, även om de var lite mer avancerade än vad musikskolan var.
Börje Ström berättade också att han nappade på idén på en gång för han känner mycket för att göra saker på publika ställen och sedan vill han se mer klassisk musik ute i samhället.
- Jag tror att de som spelar pop och rock idag förstår inte att rötterna finns i den klassiska, finns hos Beethoven, finns hos Mozart och det måste man påminna ungdomar om, sa Börje Ström.

Tänkte vara på Våghustorget.

Tanken var att de egentligen skulle ha varit på Våghustorget och spelat, men vädret ställde till det så de fick flytta in på Krämaren istället, men det här är något som Börje Ström absolut kan tänka sig att göra det igen, fast helst då utomhus så att publiken hade kunnat bli ännu större.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar