×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-05-03  

Tio år med vårmönstring i Örebro.

Tio år med vårmönstring i Örebro.

Varje Första Maj så får de Örebroare som är uppe i city se och höra motorcyklar på eftermiddagen när vårmönstringen avslutas med en korteger på Drottninggatan fram till Stortorget och det här året var det tionde gången som vårmönstringen hade insamling till Stjärnglansen.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.com
53 Klickbara bilder.

Varje Första Maj så får de Örebroare som är uppe i city se och höra motorcyklar på eftermiddagen när vårmönstringen avslutas med en korteger på Drottninggatan fram till Stortorget och det här året var det tionde gången som vårmönstringen hade insamling till Stjärnglansen.

Inte så många i år.

I år var inte kortegen så lång tack vare det dåliga vädret men några tappra åkare körde Drottninggatan ner för att stanna till på Stortorget en liten stund, men stoppet på Stortorget är faktisk avslutningen på dagen, dagen startar ute på Holmens industriområde där det är uppsamling vid Garaget och biljettförsäljning.
Alla intäkter från dagen går till Stjärnglansen på USÖ och i år sattes det insamlingsrekord med drygt 23 400 i insamlade medel till Stjärnglansen.
Big Twins och Vevhuset skänkte varsin klumpsumma och det initiativet uppskattades mycket av de andra åkarna och man kan ju hoppas att det sprider sig så att insamlingen kan växa sig ännu större, för trots att det var färre deltagare än vanligt i år så gick insamlingen med rekord.

Tio år av organisation.

Vårmönstringen i Örebro startade som ett oorganiserat åkande berättade Pia Flodin och Mia Törn men efter ett tag så upptäckte de att fler ville vara med och då bestämdes det att det behövde organiserats lite bättre, så första året åkte de bara runt.
I samma veva som de organiserade upp åkandet så bestämde de sig också för att skänka pengarna till Stjärnglansen berättade Pia Flodin.
- Det är behjärtansvärt att skänka pengar till barn som faktiskt är riktigt sjuka, så att de kan hitta på något roligt här i livet, att de kan få lite mer glädje i livet, sa Mia Törn

Många som vill vara med.

Pia Flodin berättade att det brukar vara mellan 200 €“ 400 som är med och åker, men det är väldigt väderberoende och det här året hoppades de på minst 300 deltagare.
Vårmönstringen är inte bara en kortegekörning i centrala Örebro utan de startar vid Garaget på Holmen och sedan åker de ut till Big Twins MC i Hidingsta, där det bland annat är en peoples choise tävling och sedan avslutas dagen med samling på South Side MC för att starta kortegen upp till Drottninggatan.

Alla som vill kan ge en gåva till Stjärnglansen.

Även om Vårmönstringen är till för motorcyklister berättade Pia Flodin att alla andra som vill lämna ett bidrag till insamlingen har möjlighet att göra det när kortegen stannar på Stortorget.
Insamlingen till Stjärnglansen håller på hela dagen och hittills har Vårmönstringen samlat in hela 150 070 kronor till Stjärnglansen.

Representant från Stjärnglansen på plats i Garaget.

Gunnar Skeppner, överläkare, barn och ungdomskliniken USÖ var på plats utanför Garaget och hjälpte till att sälja lotter när vi fick en kort intervju med honom.
Gunnar Skeppner berättade att arrangören tycke att det är roligt att ha en representant med från USÖ så han brukar vara på plats och hjälpa till där det behövs innan de åker vidare mot Hidingsta.
Gunnar Skeppner berättade att Stjärnglansen är ett gåvokonto som finns på barn och ungdomsmottagningen på USÖ och det ger dem möjlighet att förverkliga cancersjuka barns önskningar.
Önskningarna varierar rätt mycket, en del vill ha en resa eller en sak så som en läsplatta eller en cykel.
Stjärnglansen betyder mycket berättade Gunnar Skeppner, det ger dem en möjlighet att få något roligt.
- Min uppfattning är att den betyder mycket, de får en möjlighet att få lite guldkant på tillvaron som annars är ganska jobbig under en period i livet, sa Gunnar Skeppner.

Vägvisare.

På vägen ut till Hidingsta så har Garaget posterat ut vägvisare eftersom det varje år brukar finnas några som inte hittar.
I år så var det bland annat Anki Ekström och Camilla Fridberg som stod utefter vägen för att guide förarna rätt och det har blivit en vana at stå i korsningarna för att visa hur de andra ska köra och de brukar så på samma ställen år efter år berättade Anki Ekström och Camilla Fridberg som båda två kommer från Garaget i Örebro.
De har inte mötts av några sura kommentarer från andra som är ute och åker utan snarare tvärt om och Anki berättade att två stycken hade stannat till och frågat om hon behövde hjälp.

Kortegen lockar mest.

Camilla Fridberg och Anki Ekström berättade också att motorcyklarna lockar jämt publik när de kommer så många samtidigt, mest publik är det ju naturligtvis under kortegen längst Drottninggatan och det är uppskattat av de som åker.
Båda två har kört motorcykel länge men på frågan varför de började så blev det första svaret vet inte, sen så utvecklades det till att det är en frihetskänsla att åka och naturligtvis gemenskapen.
- Jag skulle bara prova en sommar, men sedan är jag kvar, berättade Camilla Fridberg.

Mingel i Hidingsta.

Efter samlingen vid Garaget så fortsätter färden ut till Hidingsta och en chans att få titta lite extra på motorcyklarna och naturligtvis träffa de som kör.
Huvudattraktionen i Hidingsta är tävlingen om bästa motorcykel och i år vann Conny Hasselgren som sa att det var jättekul att vinna även om det inte var något han räknat med.
Conny Hasselgren har varit med på Vårmönstringen flera gånger och det som lockar är just motorcyklarna och alla goa människor, sen så är det ju en bra grej att samla in pengar till de cancersjuka barnen.
- Sen att vi samlar in till en bra grej, det här med barncancerfonden så är ju det riktigt, riktigt bra, det känns ännu mer värt att åka hit då, sa Conny Hasselgren.

Åkt i hela livet.

Conny Hasselgren berättade också att han tycker att det känns som att han åkt motorcykel hela sitt liv, han startade med moped när han var 8 €“ 9 år och sedan har det bara fortsatt.
Under två år så har han varit utan motorcykel men de flesta år så har han haft och åkt tjusningen är hela konceptet, körningen, byggandet och alla träffar som man kan besöka under sommaren och att folk kommer fram och pratar.


Tillbaka

Kommentarer:

2015-05-03 09:28:57   Av: pia flodin

South Side MC , Bra om det står med Big Twins MC namn innan Hidingsta för dessa två är ju oxå med arrangörer :-) Å vill nog oxå synas :-) Annars kanon bra // Pia

Lämna en kommentar