×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:


2021-11-29

Studiehjälp och Digital support.De senaste 5 videona.

Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2015-04-29  

Åsa Romson (MP) besökte Naturens hus.

Åsa Romson (MP) besökte Naturens hus.

Idag var miljö och klimatminister Åsa Romson på besök i Örebro och ett av stoppen var vid naturens hus där hon träffade representanter från Naturskolan, Syrianska scoutföreningen och Naturskyddsföreningen.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Idag var miljö och klimatminister Åsa Romson på besök i Örebro och ett av stoppen var vid naturens hus där hon träffade representanter från Naturskolan, Syrianska scoutföreningen och Naturskyddsföreningen.

Naturens hus är väldigt tillgängligt.

Åsa Romson berättade bland annat att hon sett många olika typer av människor som rör sig runt Naturens hus och att det verkar vara väldigt tillgängligt.
Åsa Romson sa också att det var väldigt vackert vid Naturens hus och att det är bra att det är så lätt tillgängligt eftersom utomhusvistelse är viktigt och hälsosamt.
Åsa Romson cyklade från centralstationen och ut till Naturens hus och hennes uppfattning var att det gick snabbare att cykla än vad det gjorde för de som åkte bil.
- Örebro är ju också en väldigt bra cykelstad, det är många som cyklar här, sa Åsa Romson.

Delta i Tankesmedja för friluftsliv.

Efter besöket på Naturens hus så skulle Åsa Romson cykla tillbaka in till centrala Örebro för att vara med i Utomhus i stan – Tankesmedja för friluftsliv 2015.
Åsa Romson skulle både hålla ett inspirerande anförande och samtidigt passa på att lyssna efter vad regeringen kan göra för att stärka intresset för friluftslivet.
Friluftsliv är starkt i Sverige men de behöver locka till sig nya grupper och det var också en av sakerna hon fick höra om vid Naturens hus.
- Vi hade med oss flera guider som hade jobbat aktivt med att få in invandrare, till exempel, visa naturen, få ut familjer med invandrar bakgrund, att förstå att det är tillgängligt att vara ute i den svenska naturen och att det är roligt att titta på fåglar och att laga mat ute, sa Åsa Romson.

Satsa på nära naturområden.

I budgeten finns det en satsning på nära naturområden precis som det vid Naturens hus och den satsningen kommer för att de ser idag att urbaniseringen gör att det finns ett behov av naturupplevelser.
Det kan behövas särskilda åtgärder för att göra nära naturområden lätt tillgängliga, våra stora nationalparker ligger ju inte precis vid de största städerna, av naturliga skäl, men det är viktigt att det finns naturområden även vid städerna och det finns stora naturområden nära våra storstäder och det är viktigt att de bevaras och görs tillgängliga.

Oset och Rynningeviken blir Ramsarområde.

Regeringen tog beslut i vintras om att göra Oset till ett Ramsar område och det betyder att Oset ses som ett värdefullt våtmarks och vattenområde som ska bevaras på ett långsiktigt sätt.
Ramsarkonventionen undertecknades redan 1971 och 1974 skrev Sverige under och nu när Oset kommer med i listan så har Sverige 68 Ramsarområden.
Våtmarker är värdefulla men med utdikningar så har de minskat, därför är det extra viktigt att bevara de som finns kvar och här i Örebro Län har vi redan tre Ramsarområden sedan tidigare, Kvismaren, Nittälven och Getapulien-Grönbo.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar