×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-08-22  

Söndagsskolans Dag 2007

©2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com

Marie Franck som Pippi delade ut guldpengar.


©2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com

Olivia en ung lovande sångerska som har all chans i världen att gå långt.©2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com

Jörgen Lithell stod för det mesta av scenunderhållningen.


©2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com

Fred & Barny, två av de många som delade ut godis och underhöll både de små och stora barnen under dagen.

Under 5 år har Söndagsskolans dag firats i Stadsparken i Örebro.
Tanken bakom Söndagsskolans dag är att Söndagsskolan ska få en chans att visa att den fortfarande finns och sen en möjlighet att ställa till med en stor fest för alla barn i Örebro.

Till Söndagsskolans dag är alla barn inbjudna och den erbjuder en hel del att göra.
I år fanns det hoppborgar, ja inte en hoppborg utan flera stycken, vilket var tur eftersom det var långa köer periodvis förutom hoppborgar fanns där ponnyridning, klättervägg ansiktsmålning och olika bollekar.

Alla aktiviteter är gratis och det bjöds även på glass, saft och korv med bröd, vuxna fick betala 10 kronor för kaffe och bulle och det kändes helt naturligt.

Marie Franck som sitter med i ledningsgruppen för Söndagsskolans dag.
Dagen arrangeras av 14 olika församlingar i Örebro och syftet är att komma ut från kyrkorna och visa att man finns.

Den här dagen är också en möjlighet att göra något för hela staden eftersom alla oavsett ålder eller språk är välkomna. En hel dag för alla barn tar tid att organisera det första som händer efter att dagen är slut är att ledningsgruppen har ett uppföljningsmöte för att se vad som fungerade bra och vad som kan förbättras.

Arbetet med nästa års upplaga börjar nästan direkt som årets dag är över det tar så lång tid att samordna allting för en sådan här dag.

Dagen har växt sedan starten för fem år sedan och nu verkar den fullvuxen, i början hade de inte räknat med att så många skulle veta om att den var så för varje år nu så har det blivit fler hoppborgar och fler ansiktsmålare i Stadsparken.

Om Söndagsskolans dag ska växa ännu mer kan inte Marie Franck svara på idag, men hon verkar nöjd med dagen när vi fick en liten pratstund med henne.

Tack vare sponsorer så har de möjlighet att bjuda på allt som erbjuds åt barnen och det hoppas vi att de kan fortsätta med.

Marie Franck som för dagen var klädd som Pippi Långstrump hade fullt upp med alla barn som kom och ville prata, busa lite och få godis, naturligtvis var kappsäcken full med guldpengar, enda skillnaden var nog att Maries pengar gick att äta.

Det annorlunda inslaget på Söndagsskolans dag är alla figurer som går omkring bland deltagarna, vi såg Kling och Klang som är ett måste när Pippi är med, Snövit, clowner, Fred Flinta med sin kompis Barny Granit, harar och kaniner samt en hel del andra figurer.

Alla figurer som vandrar runt skrattar och pratar och sist men inte minst delar ut godis och ballonger gör den här dagen annorlunda.

Det vilar en avslappnad men väldigt glad atmosfär över Stadsparken och många äldre stannade till en stund för att titta.

Det är lite svårt att missa att det är ett kristet budskap under söndagsskolans dag, på scenen finns en stor Jesus figur med ett rött hjärta på och Jörgen Lithell som till vardags är ungdomspastor med ett brinnande intresse för musik, bjuder på många låtar som har ett kristet tema.

Jörgen skriver texter och musik som barn gillar och han har även gett ut två skivor med egen musik, den första heter Fantastiskt och skiva två heter Tappa inte modet och kom ut i början av november 2006.

Medhjälpare på scenen var bland annat Olivia och Linda som hjälptes åt att sjunga första låten, Du vet väl om att du är värdefull. Den andra gången som Olivia stod på scenen gjorde hon det ensam och framförde en väldigt bra version av Carolas Evighet. Olivia är helt klart en tjej att hålla utkik efter i musiksammanhang.

Vi fick även en liten pratstund med Linda efter hennes framträdande tillsammans med Olivia på scenen.

Linda har varit med på ett eller annat sätt under alla fem år som Söndagsskolans dag har anordnats. Även om hon har hjälpt till på olika stationer under åren så är det väldigt roligt att vara med och hjälpa till under dagen, det blir verkligen en stor fest där alla oberoende av språk och ålder är välkomna.

Det här är en väldigt trevlig dag att jobba speciellt som det var tur med vädret också.

Att de som arbetar under dagen ser ut att ha roligt kan man inte missa, det är enbart stora leenden och mycket skratt.

Vi måste passa på att tacka hela ledningsgruppen för Söndagsskolans dag för allt arbete de lägger ner för att anordna den här dagen och vi önskar dem lycka till i fortsättningen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar