×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:


2021-11-29

Studiehjälp och Digital support.De senaste 5 videona.

Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2015-03-17  

Hemligt vapen - En ovanlig reklamfilm.

Hemligt vapen - En ovanlig reklamfilm.

City Örebro och Örebro kommun presenterade under tisdagen sitt hemliga vapen i tävlingen om att bli årets stadskärna och det var en rätt kort film om Örebro.
Stina Storm, VD City Örebro, berättade att de ville inte göra en vanlig reklamfilm eftersom de är vanliga och man ofta har svårt att komma ihåg vilken stad det gällde när man sett filmen.

Se ett utdrag ur filmen.

City Örebro och Örebro kommun presenterade under tisdagen sitt hemliga vapen i tävlingen om att bli årets stadskärna och det var en rätt kort film om Örebro.
Stina Storm, VD City Örebro, berättade att de ville inte göra en vanlig reklamfilm eftersom de är vanliga och man ofta har svårt att komma ihåg vilken stad det gällde när man sett filmen.

Årets Stadskärna.

Årets Stadskärna är en tävling som arrangeras av Svenska Stadskärnor och 2015 hålls tävlingen för 21:a året i rad, priset går till den stadskärna som har gjort stora mätbara framsteg de senaste åren genom förnyelse och samverkan mellan olika aktörer.
21:a maj är det prisutdelning men fram tills dess så ska en jury ut och titta på de tre städer som har gått till final och den här gången har vi Uppsala och Gävle att konkurrera med om titeln.

Andra försöket.

Stina Storm VD City Örebro berättade att det här är andra gången Örebro stadskärna är med i tävlingen och föra gången så kom Örebro tvåa, förra året hoppade de över att vara med men i år så försöker de igen och tanken då var att göra en populärversion av ansökan och resultatet blev en ca 11 minuter lång film om Örebros stadskärna.

Vill förmedla en känsla.

Anne Pettersson, Stadsplanerare Örebro kommun, berättade att de vill förmedla en känsla med filmen och filmen lyfter fram både stolta örebroare och verksamheter, samverkan är nyckelordet när det gäller Örebro berättade Anne Pettersson och det är viktigt att vi kan mäta hur arbetet går framåt. Stina Storm sa att de inte ville göra en vanlig reklamfilm för Örebro utan något annorlunda.
- Vi sa så här, när vi gjorde det här, vi vill inte göra reklamfilm, det finns alldeles för mycket reklamfilm där man kan känna att byt ut namnet på staden och när du liksom stänger av så, vänta nu vilken stad var det man visade upp egentligen, sa Stina Storm.

Samarbete mellan City Örebro och Örebro Kommun.

Lena Baastad, S, Kommunstyrelsens ordförande Örebro kommun, berättade att filmen visar på vilken utveckling Örebro har haft och Lena Baastad hade redan fått se filmen och hon sa att det är en jättespännande film och man får känna sig stolt som Örebroare.
Örebroarna kommer att få se filmen den 25 mars klockan 17:00 på Stortorget och Örebro Kommun och City Örebro bjuder på kaffe och kaka, den versionen som visas på Stortorget är också teckentolkad för att alla Örebroare ska kunna se den.

Hemligt vapen.

Vi fick en intervju med Anne Pettersson och Stina Storm efter visningen av filmen och min första fråga var hur en film kan vara ett hemligt vapen.
Stina Storm svarade att det är inte bara en film utan strukturen i filmen bygger på City Örebros app som i sig är ett sätt att uppleva Örebros stadskärna och filmen som ska visas för Örebroarna är även teckentolkad och fokus från City Örebros sida är att en ska bjuda in alla och den ska förmedla en känsla, som Stina Storm inte tycker att en vanlig reklamfilm inte gör.
- Här vågar vi, lite grann med glimten i ögat skratta åt oss själva och visa upp det värdskap som Örebro står för, sa Stina Storm.

Lilla storstaden och när till allt.

Örebro känslan som de vill förmedla med filmen är att Örebro är en liten storstad där det är nära till allt och att Örebroare faktiskt är stolta över sin stad.
Örebroarna har också¨blivit lite kaxigare än man varit tidigare sa Stina Storm och hon tror att anledningen kan vara projekt som Open Art, Live at Heart med flera, även medlemmarna i City Örebro har blivit modigare och vågar mer.
- Att vi har vågat mer och vågat dra igång lite mer galna varianter, alltså allt från bilar på stan till att fira olika högtider på ett annat sätt nu än tidigare.

Samverkan är viktigt.

Stina Storm sa att hon tror att en av Örebros styrkor för att bli årets stadskärna ligger i samverkan, i Örebro är inte samverkan bara ett ord utan det är på riktigt, de gör saker tillsammans.
- Vi vill väldigt mycket samma saker och vi vågar ta diskussionen när vi också tycker olika, det är en styrka sa Stina Storm.

Mer än en plakett.

En vinst av Årets Stadskärna skulle vara så mycket mer än bara en plakett att sätta upp, kortsiktigt så skulle det bli ett firande av att det gick vägen, långsiktigt så skulle det bli ett kvitto på att de har jobbat på rätt sätt med utvecklandet av Örebros stadskärna.
Finalplatsen är i sig ett kvitto på att arbetet har gått åt rätt håll men eftersom Stina Storm är något av en vinnarskalle så vill hon verkligen ta hem titeln också och inte komma tvåa som sist.

En året runt stad.

Stina Storm sa bland annat att Örebro mer och mer blir en året runt stad även om sommaren kanske är vår största styrka så börjar det bli bättre även andra årstider och Anne Pettersson fyllde i med att det är en dygnet runt stad också.
Det är inte enbart handel utan alla restauranger och hotell är lika delaktiga och de riktar sig till olika kundgrupper både dagtid och kvällstid.
Samarbeten finns på olika håll och ett av de mer uppskattade är de ordningsvakter som patrullerar runt i centrala Örebro under fredag och lördagsnätter och att City Örebro är involverade i flera olika projekt när det gäller trygghet, berättade Stina Storm.
- Det kan vara en styrka här också att vi verkligen har en bred samverkan, sa Anne Pettersson.

Sista försöket.... kanske.

Om det inte blir vinst den här gången i Årets Stadskärna så lägger de antagligen det priset på is och Stina Storm sa att då får hon kanske se över sin framtid, hon kanske inte är rätt person att leda det här arbetet, men det återstår att se.
Det finns många andra utmärkelser man kan tävla om annars både internationella och svenska så tävla kommer de säkert att göra men inte om årets stadskärna.
- Oavsett om vi vinner eller inte vinner så måste vi fortsätta att utveckla stan och samverkan, nått annat finns inte sa Stina Storm.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar