×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:


2021-11-29

Studiehjälp och Digital support.De senaste 5 videona.

Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2015-03-04  

Kristdemokraternas partiledarkandidater besökte Örebro.

Kristdemokraternas partiledarkandidater besökte Örebro.

Nu reser Kristdemokraternas partiledarkandidater runt i Sverige.
Nästa tisdag ska Örebros kristdemokrater ha bestämt sig och under onsdagskvällen besökte Ebba Busch-Thor och Jakob Forssmed Örebro för att grillas av de lokala Kristdemokraterna men innan grillningen fick media chansen att träffa dem.

Nu reser Kristdemokraternas partiledarkandidater runt i Sverige.
Nästa tisdag ska Örebros kristdemokrater ha bestämt sig och under onsdagskvällen besökte Ebba Busch-Thor och Jakob Forssmed Örebro för att grillas av de lokala Kristdemokraterna men innan grillningen fick media chansen att träffa dem.

Utanförskap och ungdomar.

Jakob Forssmed presenterar sig själv som en trebarnspappa från Sollentuna som vill bli partiledare för Kristdemokraterna och tror att han har mycket att bidra med inför de samhällsutmaningar vi ser när människor finns i utanförskap och när vi har många ungdomar som finns i miljöer där det saknas goda värderingar och då behövs Kristdemokraterna.

Arbete är en viktig fråga.

Jakob Forssmed berättade att han har sett en brist hos Kristdemokraterna när det gäller att ha djärva och långtgående förslag när det gäller att få folk i arbete.
Jakob Forssmed berättade också att han tror på tanken om skattelättnad för både att anställa och för den som får ett arbete.

Behövs goda värden i samhället.

Ett samhällsproblem som Jakob Forssmed ser är att det saknas goda värden i samhället, många är hemlösa och vi gör inte tillräckligt mycket för de som är utsatta.
Ungdomar har möjlighet att utforma sina egna regler och där de goda värdena inte når fram, Jakob Forssmed vill därför se att föräldrar får mer tid med sina barn och ett levande civilsamhälle.
- Då tror jag mycket på att föräldrar får mer tid med sina barn, ett levande civilsamhälle och att vuxenvärlden ställer sig upp och tar ansvar och visar medmänsklighet, sa Jakob Forssmed.

Ingen administratör.

Båda partiledarkandidaterna svarade samma sak på frågan om vilken som är deras största akilleshäl och det var administration.
Vare sig Ebba Busch-Thor eller Jakob Forssmed är duktiga administratörer och Jakob Forssmeds lösning var att omge sig av medarbetare som är duktiga administratörer och Ebba Busch-Thor sa att om partiet vill ha någon som är driven ideologiskt och politiskt och inte ryggar för en konflikt utan faktiskt ta strid för de Kristdemokratiska värderingarna då ska de välja henne.

Stolt Uppsalabo.

Ebba Busch-Thor presenterade sig själv som en väldigt stolt Uppsalabo, 28 år gammal och gift med företagaren och fotbollsspelaren Niklas, bor ute på landet och trivs väldigt bra med att jobba både i trädgården och att vara ute i natur och skog.

Inga ovanifrån-lösningar.

Ebba Busch-Thor berättade att hon vill att Kristdemokraterna ska vara det parti som tar strid mot ovanifrånlösningar och med det menar hon att familjer får det inte enklare med livspusslen med hjälp av politiker, utan politiker borde underlätta för familjer så att de kan bestämma själva.
- Jag tror inte att vi får fram fler arbetstillfällen genom traineejobb utan att faktiskt underlätta för företag att kunna anställa fler, sa Ebba Busch-Thor.

Från utanförskap till delaktighet.

Ebba Busch-Thor ser ovanifrån-lösningar som ett stort samhällsproblem men utanförskap är också ett stort problem och Ebba Busch-Thor står bakom Göran Hägglunds förslag om att det ska vara möjligt att tjäna upp till 100 000 kronor per år, skattefritt i fem år för nyanlända.
Ebba Busch-Thor vill också se över möjligheten för staten att kunna gå in med hyresgarantier för bostadsmoduler så att människor har någonstans att bo också.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar