×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-08-17  

Stina Storm ny VD på City Örebro.

Stina Storm ger ett positivt intryck när vi träffar henne på hennes kontor på svensk Handel i Örebro. Hon verkar se fram emot att arbeta med City Örebro och har redan många ideer för vilka områden som borde prioriteras först när det gäller Örebro som handelsstad.

- Det är konstigt att Örebro inte har ett digitalt parkeringssystem i bruk redan, säger hon, frågan har varit uppe flera gånger tidigare men det har inte hänt något och det är en av de saker som Stina kommer att koncentrera sig på när hon börjar på City Örebro.

Det fungerar inte att ha höga avgifter för dem som vill ta med sig bilen in till city och likadant att behöva leta efter en parkeringsplats gör att många väljer att åka till något av de stora shoppingcentrum som finns utanför Örebro.

Örebro behöver bli bättre på att samarbeta över gränser, hyresvärdar behöver samarbeta för att intressenter ska kunna hitta bra lösningar när de vill etablera sig här.

Det viktiga för City Örebro måste vara att samordna de olika intressenter och få dem att prata med varandra.
Mycket kan lösas genom kommunikation och information och det är inte alltid som det fungerar idag.

En annan sak som är viktig i ett centrum är att det måste vara ett varierat utbud och Örebro har ett bra och varierat utbud i centrum men vi behöver bli bättre på att tala om det och att citykärnan kan behöva samarbeta med Marieberg och Boglundsängen.

Att kommunen ser över stadsbusslinjenätet, transporter och stadskärnan ser Stina som positivt, det skulle ha behövt göras för länge sedan men det är bra att kommunen tar tag i saken och ser över vad som kan förbättras.

Vi måste börja se Örebro som en större stad där bussarna kanske inte kommer att gå så som de har gjort tidigare utan att det kanske kan bli en pendel inne i staden istället för alla de bussar som nu trafikerar innerstaden.

Efter att ha pratat med Stina Storm så märks det att hon ser fram emot sin nya roll och hon har massor med ideer om vad hon skulle vilja ändra och förbättra i Örebro.
- En hel del hänger ju också på hur ekonomin ser ut för City Örebro vissa saker kommer att ta tid att få ordning på och att kunna prioritera olika frågor är viktigt.

Vi fick en uppfattning om att det som kommer att hamna högt upp på dagordningen är parkeringarna, det ska vara enkelt att hitta lediga platser inne i Örebro.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar