×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-12-03  

Regeringen utlyser extraval.

Regeringen utlyser extraval.

Efter att Regeringen förlorade budgetomröstningen i Riksdagen så höll Stefan Löfven (S) och Gustav Fridolin (MP) en pressträff där Statsministern sa att de nu utlyser extraval på grund av det nya parlamentariska läget i landet.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild. - Arkivbild.

Efter att Regeringen förlorade budgetomröstningen i Riksdagen så höll Stefan Löfven (S) och Gustav Fridolin (MP) en pressträff där Statsministern sa att de nu utlyser extraval på grund av det nya parlamentariska läget i landet.

Sverigedemokraterna är beredda att fälla alla framtida budgetar.

Anledningen till extraval var först och främst Sverigedemokraternas löfte om att fälla alla budgetar om de inte ges inflytande för så här sa Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson under sitt anförande inför budgetbeslutet tidigare idag.
- Låt mig vara extremt tydlig, vi Sverigedemokraterna står i total beredskap att rösta nej igen, även till en annan budget, om vi inte ges inflytande eller om det är nuvarande inriktning på invandringspolitiken och om den fortsätter som det har gjort. Sverigedemokraterna kommer inte aktivt eller passivt stödja en regeringsbildare eller en budgetproposition där nuvarande inriktning ligger fast och det är en väldigt tydlig signal till en eventuell ny regeringsbildare, sa Oscar Sjöstedt, SD.

Extraval 22 mars 2015.

Stefan Löfven berättade att han utlyser extraval nästa år för att väljarna ska få ta ställning och datumet för extravalet är satt till 22 mars.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet går till val på den budget de hade lagt fram för Riksdagen och väljarna får ta ställning till vilken budget de tycker är det bästa för Sverige.
- Jag har hela tiden tagit ansvar och tänker fortsätta ta ansvar för vårt land, men jag tänker inte stillatigande acceptera det som nu sker på högerkanten, å ena sidan fyra borgerliga partier som inte står kvar vid sitt löfte om att låta det större blocket kunna regera och å andra sidan att också ge Sverigedemokraterna det avgörande inflytandet i Svensk politik och dessutom på sådant sätt att de säger att de ska bestämma i Sveriges riksdag, om man inte gör som de tycker så ska inte den regeringen vara kvar, sa Stefan Löfven.

Formellt beslut kommer den 29 december.

Rent formellt sett kommer extravalet utlysas den 29 december.
Under perioden fram till att extravalet skett kommer Sverige att ledas av en övergångsregering bestående av den nuvarande regieringen från det att det formella valet utlysts fram tills dess att en ny regering utsetts i vanlig ordning.

Ett nytt politiskt landskap.

Stefan Löfven sa under pressträffen att eftersom Sverige har ett nytt politiskt landskap så måste väljarna få ta ställning.
Gustav Fridolin (MP) berättade att de kommer att gå till val på skola, jobben och klimatet sätts före skattesänkningar den politik som kommer att gälla i valet är den som Miljöpartiet och Socialdemokraterna har förhandlat fram i sin budget och även om de går till val som två olika partier så kommer de ha budgeten som en gemensam plattform.
- Vi går till val för att vi aldrig kommer låta Sverigedemokraterna diktera villkoren för Sverige, vi kommer aldrig upphöja deras främlingsfientlighet till Svensk politik och vi är beredda att ta fighten för det som de flesta människor vill att det här landet ska vara, öppet och humant, sa Gustav Fridolin.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar