×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Öppet forum – För trygghet och säkerhet.


Samtal om hederskultur och mäns våld mot kvinnor.


Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-08-10  

SSUs solidaritetskonsert i Stadsparken

© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
Kristin kom för att se Uniform.
Det är bra när det händer något och det är alltid trevligt med musik.

© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
Jenny och Henrik som bara fastnade på vägen förbi.
det lilla vi hunnit se verkar trevligt.


Länkar:
One Track Mind
Minor Ace
Uniform
Outlandish / Outlandish[myspace]
Gypsies

SSU
SSU Örebro

Den 8.de augusti hade SSU en Solidaritetskonsert i Stadsparken. Tyvärr kom det inte någon jättepublik, sannolikt på grund av det blöta vädret.

Dagen för besökarna började klockan 13:00 med en dansuppvisning, för att följas av One Track Mind som är ett Örebro band i rockklassen.

Dagen fylldes med en blandad kompott uppe på scenen det var musik och dans och poesi.
Musiken var det som fick mest utrymme men trevligt att det var ett så blandat utbud från scenen, poeten Benjamin fick en del uppmärksamhet av de modiga som vågat sig till Stadsparken trots att regnet hängde i luften.

Benjamin fick hjälp på scenen av Malin Larsson som fick läsa två av sina dikter.

När regnet kom så blev det en rast eftersom det åskade rejält fick vi i publiken vänta lite extra på att få höra Mejmos, men regnet slutade till slut och Mejmos kunde börja spela.
Denna dag var de en musiker kort då deras pianospelare inte kunde vara med, men bandet klarade sig utmärkt ändå.
Mejmos spelar svensk pop med egna texter de som undrar över det lite konstiga namnet kan vi berätta att det består av bandmedlemmarnas initialbokstäver.

En annan poet var Johanna Qvist som inledde med ett instrumentalt pianostycke som hon har skrivit själv.
Anledningen till att det är instrumentalt var enligt henne själv att hon inte har kommit på någon text till stycket, trots att hon funderat mycket över det.

Johanna Qvist är väldigt allsidig så vi fick en mix av både musik och dikter och hon hade satt ihop sin repertoar bra vi tackar för ett bra framförande.

Efter Johanna var det enbart musik kvar och först ut av kvällens band var Minor Ace.

Minor Ace är ett band som spelar egen musik och det är en blandning av indie och pop.
Bandet startades 2006 och efter att ha bytt ut några av originalmedlemmarna och bytt namn några gånger spelade de in en EP i februari 2007.

En av killarna passade på att säga att Minor Ace är ett grönt band och inte jämt håller med det röda partiet, det vore bra om socialdemokraterna tänkte mer på miljön, den är ju det viktigaste vi har. Trots det lilla påhoppet så blev killarna väl mottagna av publiken.

Nästa band upp på scen var Uniform, så nu var det dags för lite mer rock musik av den lite tyngre klassen.
Uniform hade en ny gitarrist på denna spelning vilket gjorde att det tyvärr inte kunde bli ett extra nummer vilket publiken ville ha. Men gitarristen var så pass ny att han inte kunde fler låtar än de redan hade spelat.
Vi får hoppas att de som var i publiken får fler chanser att se bandet.

När det var dags för sista bandet för kvällen så hade publiken växt sig riktigt stor, vädret hade också förbättras en del vilket var skönt.

Sista bandet ut var Outlandish som jag tror att de flesta har hört spelas på radio med låten Aicha.
Publiken fick sig en riktig konsert och bandet verkade trivas väldigt bra på Stadsparkens scen.
Outlandish har en varierad musikstil som sträcker sig från hiphop till soul.
Hiphop är den vanligaste stilen men deras blandning av språk gör att det blir varierat att lyssna på. Grabbarna fick verkligen publiken med sig och det var bra stämning hela tiden.

Musikerna som spelar med Outlandish kallar sig för Gypsies och de fick spela några låtar medan Outlandish tog en liten rast i sin spelning.
Gypsies är ett hiphopband som mycket väl kan stå på egna ben och de blev också mycket uppskattade av publiken i Stadsparken.

Outlandish trivdes så pass bra på scen att det förutom ett extra nummer med två låtar blev ett andra extranummer som inte alls var planerat då de kom in och överraskade konfrancieren som höll på att avsluta kvällen.
Det blev även en autograf skrivning vilket inte heller var planerat.

Konferencier under dagen var Beston Kalefa som gjorde sitt bästa för att hålla humöret uppe under regnskurarna.

Beston gjorde ett bra jobb och han såg ut att ha kul på scen, han avslutade kvällen med att tacka alla som gjort dagen möjlig och har arbetat hårt under lång tid för att skapa den här dagen och kvällen.

Det var inte enbart scenen som fanns att titta på Hyresgästföreningen hade ett tält där de stod och informerade om omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter, alla som ville fick skriva ett vykort till Mats Odell, kommun och finansminister, och tala om vad de tycker om omvandlingen.

SSU hade också ett tält där man kunde fråga om politik och bli medlem i SSU, Moderpartiet var också på plats under kvällen så att man kunde prata med någon ur partiet.

Det bjöds på kaffe eller saft och popcorn under kvällen, det enda tråkiga var att det fort blev väldigt nerskräpat då de flesta bara kastade muggar där de stod men det var några som försökte hålla efter det mesta av skräpet i alla fall.

Ordningsvakterna hade en lugn kväll som det brukar vara i Stadsparken, de tyckte att publiken skötte sig utmärkt och de kunde för det mesta stå och ta det lugnt vid kanten av scenen.

Inte ens då Outlandish skrev autografer fick ordningsvakterna något att göra alla tog det lugnt och skötte sig väldigt bra.

På det hela så var det en välplanerad dag/kväll och SSU ska ha en stor applåd för arrangemanget. Alla kunde gå hem och känna sig nöjda.

Tillbaka

Kommentarer:

2007-08-10 00:19:23   Av: Camilla Amartinesei

Hej! Vilken trevlig sida! Var i Stadsparken igår och såg Uniform och fick då vetskap om er! Va fina och många bilder ni publicerat på sidan Tack!!

Camilla-Mamma till bandmedlem

2007-08-10 00:29:11   Av: Johan

Tack Camilla

Lämna en kommentar