×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-09-09  

Oskar Bly, I nordiska mästares sällskap.

Oskar Bly, I nordiska mästares sällskap.

Den 20 september kommer Oskar Bly tillbaka till Örebro slott med en musikalisk kväll med Nordiska mästares sällskap.
Förra året arrangerades en konsert, I italienska mästares sällskap, då var en Italiensk mästare inbjuden för att ackompanjera på flygel och i år är det Björn Ranelid som är gästartist.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Den 20 september kommer Oskar Bly tillbaka till Örebro slott med en musikalisk kväll med Nordiska mästares sällskap.
Förra året arrangerades en konsert, I italienska mästares sällskap, då var en Italiensk mästare inbjuden för att ackompanjera på flygel och i år är det Björn Ranelid som är gästartist.

Lyrik och musik.

Det blir en helkväll med lyrik och musik av Gustav Fröding, Nils Ferlin, Hugo Alfven, Wilhelm Pettersson Berger, Edward Grieg och några fler och Oskar Bly berättade att det blir det bästa och det vackraste av den nordiska kulturskatt vi kan uppbringa.
Oskar Bly berättade också att hans favorit varierar, men just nu så är det en dikt av Verner von Heidenstam som han själv håller på att tonsätta.
Oskar Bly berättade att de gamla mästarna är speciella, för att de har ett extremt högt kultiverad förmåga att behärska språket så att vi kan urskilja livet och på minnas om dess väsentligheter och beståndsdelar. Det parat med att de har en musikalisk finess och kunna gestalta sin mening som ligger bakom orden och det gör att vi får en kollektiv träffyta som är djupt känd, innerlig och uppskattad.

Oskar har några favoriter.

Oskar Bly berättade också att han har några favoriter i repertoaren och Ragnar Althens Land du välsignade är en av dem sen har Oskar gett sig i kast med lite ny musik som han inte har framfört tidigare och då är det en av Jussi Björlings paradnummer Kung Heimer och Aslög.
Oskar gillar också enkla visor till exempel av Wilhelm Petterson Berger och det finns väldigt mycket som han gillar och det är lite svårt att välja.

Susanna Wickström.

Det är inte bara Oskar Bly och Björn Ranelid på scenen utan de har också med sig Susanna Wickström.
Susanna Wickström är en begåvad och väldigt gripande sångerska berättade Oskar Bly.
Oskar såg henne första gången när han spelade West Side Story på Dalhalla och Chinateatern och Oskar berättade också att Susanna utvecklades enormt under den tiden och hon är en väldigt bra sångerska som passar väldigt bra till en viss typ av romans.

Örebroprofilen Roland Källström.

En tredje gästartist på slottet är Roland Källström, Oskar beskrev Roland Källström med orden.
- Han har en helt biologiskt unik basstämma så att om han skulle lära sig att sjunga med den, med det kapitalet han har i den i själva ljudet och då menar jag verkligen en strikt skolning, då finns det ingen gräns för vilka scener han skulle kunna framträda på, han har verkligen en naturbegåvning som är häpnadsväckande.

Roland Källström medverkade som översteprästen Kaifas i Oskar Blys uppsättning av Jesus Christ Superstar i Parkteatern här i Örebro, där han fick mycket bra kritik av bland andra Svd/Kultur för sin insats.

Ackompanjatör från Dramaten.

Göran Martling från Dramaten kommer att vara ackompanjatör under kvällen och Göran Martling är en begåvad musiker, ackompanjatör och kompositör.
Göran Martling är en riktig musikant och han har arbetat med bland annat Rickard Wolff.
Oskar Bly berättade att det är spännande att få hit en människa som inte är konsertpianist i förstone utan en professionell ackompanjatör, kompositör och musiker.

Speciellt att arrangera i Örebro.

Oskar Bly berättade att det är speciellt att arrangera saker i Örebro eftersom det är hans hemstad, det gör att han ställer andra krav på sig själv.
I Örebro finns det en förkunskap av allt det som Oskar har hållit på med vilket det inte finns på samma sätt på andra ställen han uppträder.
Oskar Bly berättade också att han har mycket privata relationer i Örebro och det gör att det betyder mycket för honom som privatperson och det är både bra och dåligt men han ska göra sitt bästa för att glädja sina medmänniskor i sin hemstad.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar