×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-09-03  

ÖBO är inte till salu!

ÖBO är inte till salu!

Vänsterpartiet i Örebro hade under måndagen en protest mot att ÖBO säljer en av sina fastigheter på Lövstagatan i Örebro och vi fick en intervju med Cecilia Lönn Elgstrand som är partiets talesperson i bostadsfrågor.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

Vänsterpartiet i Örebro hade under måndagen en protest mot att ÖBO säljer en av sina fastigheter på Lövstagatan i Örebro och vi fick en intervju med Cecilia Lönn Elgstrand som är partiets talesperson i bostadsfrågor.

Ett starkt ÖBO.

Cecilia Lönn Elgstrand berättade bland annat att de gjorde den här aktionen för att det är viktigt att Örebroarna får reda på var Vänsterpartiet står i bostadsfrågan och att deras budskap är att ÖBO inte ska sälja fler lägenheter.
Cecilia Lönn Elgstrand sa att Vänsterpartiet vill se ett starkt ÖBO och eftersom partiet inte har någon representant i ÖBO:s styrelse har de svårt att veta vad som beslutas när det gäller ÖBO och i just den här försäljningen har de bara fått veta att ÖBO:s VD, Ulf Rohlen har fattat beslutet om försäljning själv och att han har möjlighet att göra det när det gäller mindre försäljningar.

Människors boende är viktigt.

Cecilia Lönn Elgstrand berättade också att även om Vänsterpartiet inte vill att ÖBO ska sälja lägenheter så ska en försäljning absolut inte gå till så som den har gjort på Lövstavägen där de boende fick en lapp i brevlådan som talade om att nu ska vi sälja era lägenheter.
Lägenheten är ju grundläggande för mångas liv sa Cecilia Lönn Elgstrand och att ha någonstans att bo och veta att man har möjlighet att betala hyran är ju en grundförutsättning för att känna sig trygg och trygghet är grunden för andra saker i livet, det är mycket som hänger ihop men bostaden är en grund att stå på.

ÖBO ska satsa på mindre lägenheter.

Vänsterpartiet i Örebro vill se att ÖBO satsar genom att bygga mindre lägenheter med rimliga hyror, idag och igår så startade universitetet och många unga som har kommit in på universitetet har ingenstans att bo och det är en otrygg start och inte alls rättvist för de här unga människorna.
- De får bo på soffor här och var och det är inte en tillvaro som bäddar för en bra studietid, sa Cecilia Lönn Elgstrand.

Vill bo hos ÖBO.

Maria Hammar är en av de so bor i huset som ÖBO ska sälja och hon har bott där i 28 år.
Maria Hammar berättade att en vecka före julafton förra året fick hon ett brev från ÖBO där det står att de ska sälja huset och det har sedan inte varit någon kommunikation från ÖBO:s sida om försäljningen utan brevet är allt hon fått och det blev en stor chock naturligtvis.
Maria Hammar har trivts hos ÖBO och därför blev det här beskedet extra chockartat, ÖBO har varit en bra hyresvärd och Maria Hammar skulle vilja bo kvar hos ÖBO för hon gillar principen av allmännyttan.

Allmännyttan har känts trygg.

Hos allmännyttan kan man få hjälp när man behöver det och tidigare har det aldrig varit några problem utan ÖBO:s personal har alltid ställt upp om det varit något.
Maria Hammar sa att det är det som principen för allmännyttan ska vara och nu med försäljningen så är hon mest orolig för högre hyror eftersom Lövstagatan är rätt centralt i Örebro och hon har nästan aldrig tidigare bott hos en privat hyresvärd så osäkerheten är stor.
Maria Hammar berättade att hon har känt sig trygg hos ÖBO tidigare.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar