×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Fine Goods underhöll boende i Baronbackarna.


Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-08-16  

Cirkus Åkesson kom till Stortorget.

Cirkus Åkesson kom till Stortorget.

Under torsdagen kom Jimmie Åkesson på besök till Stortorget för ett torgmöte.
I vanlig ordning möttes Sverigedemokraternas möte av protester och precis som under EU-valet valde Jimmie Åkesson att köra en show med Jörgen Fogelklou som utfrågare.
Det är synd, Jimmie Åkesson är en mycket skicklig talare, det har han visat vid mer än ett tillfälle, här, med det här formatet, blir det för mycket av välrepeterad show och fokus dras till stor del bort från vad han egentligen säger

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
7 Klickbara bilder.

Under torsdagen kom Jimmie Åkesson på besök till Stortorget för ett torgmöte.
I vanlig ordning möttes Sverigedemokraternas möte av protester och precis som under EU-valet valde Jimmie Åkesson att köra en show med Jörgen Fogelklou som utfrågare.
Det är synd, Jimmie Åkesson är en mycket skicklig talare, det har han visat vid mer än ett tillfälle, här, med det här formatet, blir det för mycket av välrepeterad show och fokus dras till stor del bort från vad han egentligen säger.

Jimmie Åkesson han med alla stora politikområden.

Jimmie Åkesson han med att tala om alla stora politikområden, rättsväsendet, vård och omsorg och, naturligtvis, den svenska invandringspolitiken.
Sverigedemokraterna vill se en satsning på rättsväsendet och de vill också satsa på trygghet i samhället.
Jimmie Åkesson sa bland annat att otryggheten finns i samhället och när man läser om förortskravaller eller gängbrottslighet och skottlossningar så bidrar det till den otrygghet som människor känner men sen finns det också den här mer vardagliga typen av brott som till exempel inbrott och ett konkret förslag från Sverigedemokraterna som Jimmie Åkesson talade om var att höja straffet vid till exempel inbrott.
Bostadsinbrott är ett stort problem enligt Jimmie Åkesson och han talade om ligor som kommer till landet och rekar genom att lägga ut spår för att se om människor är hemma och han sa att han känner igen det beteendet.
Ligor som kommer hit och rekar genom att lägga ut spår har dementerats av polisen, så den uppgiften stämmer inte med verkligheten.

Invandringen kom upp flera gånger.

Jimmie Åkesson fick flera gånger möjlighet att tala om invandringen och det blev bland annat under stycket med arbetslösheten.
Jimmie Åkesson var tydlig med att den höga arbetslösheten är ett problem och han sa att han sett att Alliansen skryter om att de ordnat 250 000 nya jobb och att det är ganska många jobb men anledningen till att arbetslösheten fortfarande är hög är att vi samtidigt har beviljat 700 000 – 800 000 nya uppehållstillstånd.
Nu stämmer inte uppgifterna helt, det beror på att en hel del del av uppehållstillstånden berör barn, inte personer i arbetsför ålder, även om populationen i arbetsför ålder ökat mer än antalet nya arbetstillfällen som skapats
Uppehållstillstånden är Jimmie Åkessons förklaring till den höga arbetslösheten och för att de ska kunna göra alla de satsningar de vill så kan inte Sverige fylla på med fler människor som behöver ett arbete och därför vill Sverigedemokraterna ha en ansvarsfull invandringspolitik men Jimmie Åkesson sa inte vad en ansvarsfull invandringspolitik skulle innebära.

Tillbaka till det gamla.

Jimmie Åkesson talade också om alla de tillgångar som finns i Sverige och som en gång gjorde landet rikt och han vill se en tillbakagång till att använda våra naturliga resurser för att få Sverige rikt ännu en gång.
Tanken verkar vara att använda landsbygd, skog och mineraler för att sedan sälja den på den globala marknaden, men en stor skillnad är att den globala marknaden ser annorlunda ut idag jämfört med för 20 år sedan och konkurrensen har blivit mycket hårdare.

Jimmie Åkesson gillar när det händer saker.

Vi fick en intervju med Jimmie Åkesson efter hans tal och då berättade han att han var nöjd med torgmötet, det var mycket entusiastisk publik.
Jimmie Åkesson berättade då att Sverigedemokraternas viktigaste frågor är en ansvarsfull invandringspolitik och en skärpt kriminalpolitik, förbättrade villkor för de som jobbar inom vård och omsorg och de vill avskaffa pensionärsskatten.

Kriminalpolitiken är viktig.

Jimmie Åkesson berättade också att de vill se en generell förstärkning av rättsväsendet och de vill att tullen ska bli en del av rättsväsendet och inte vara en egen myndighet som det är idag.
Tullen ska ha möjlighet att bekämpa ligor som kommer till Sverige speciellt under sommar månaderna, sa Jimmie Åkesson.

Hårdare straff.

Jag passade på att fråga om han tror att hårdare straff minskar brottsligheten och svaret blev att när det gäller inbrott så kan långa fängelsestraff säkert hjälpa eftersom det är en begränsad skara människor som ägnar sig åt det och kan man då hålla dem inlåsta under en längre tid så blir det ju svårare för dem att begå nya brott.

SD i Örebro vill ha mer demokrati.

Vi passade på att få en kort intervju med Jonas Millard, distriktsansvarig Örebro Län Sverigedemokraterna och han berättade att några av de viktigaste frågorna för Sverigedemokraterna i Örebro Län har är invandringen och en annan viktig fråga är hur man kan öka demokratin här i Örebro.
Jonas Millard berättade att Sverigedemokraterna vill inte att makten i Örebro kommun ska flyttas till slutna bolagsstyrelser utan Jonas Millard vill se en ökad demokrati och transparens i beslut som fattas.
Sverigedemokraterna vill också att Örebroare ska ha möjlighet att lämna in medborgarförslag, något som hittills inte har blivit verklighet eftersom de andra partierna säger nej.

Trygghet är viktigt.

Sverigedemokraterna brinner för trygghetsfrågor sa Jonas Millard och han berättade också att ett av deras förslag är att inrätta trygghetszoner där det ska finnas kameraövervakning.
Tanken är att det ska gå att stå i trygghetszonen och då veta att det finns kameraövervakning och Jonas Millard sa att just den platsen är övervakad och det skulle öka tryggheten väldigt mycket samtidigt som det tar hänsyn till den personliga integriteten.

Sverigedemokraterna vill växa.

Jag passade på att fråga Jonas Millard om han märkt av att det går bra för Sverigedemokraterna just nu och svaret blev att ja när han pratar med väljare på stan så är många positiva.
Jonas Millard berättade också att han tror att Sverigedemokraterna kommer att öka i valet och deras mål är att bli så pass stora så att de andra politiska partierna måste samarbeta med eller i alla fall samtala med Sverigedemokraterna.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar