×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-07-13  

Nu uppgraderar vi videospelaren.

Nu uppgraderar vi videospelaren.

Efter några dagars funderande och jobbande får nu videosidan ett helt nytt utseende.
Bland det nya finns en funktion för att skapa spellistor och ett större standardfönster för mediaspelaren.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Efter några dagars funderande och jobbande får nu videosidan ett helt nytt utseende.
Bland det nya finns en funktion för att skapa spellistor och ett större standardfönster för mediaspelaren.

HTML5 eller inte?

Under några dagar funderade jag allvarligt på att byta till en HTML5 spelare istället, det blev inte så, än finns inget riktigt stöd för att skapa spellistor i HTML5-spelaren, dessutom stöds alla format inte fullt ut av alla webb-läsare.

Nu är den på plats, typ...

Än så länge har jag sparat undan den gamla ifall det skulle visa sig att den nya inte fungerar riktigt som den ska, den är fortfarande att betrakta lite som i beta-version även om jag har provat med IE11 och Firefox 29 och 30 under Windows 7, med Chrome och IE11 och Firefox 30 under Windows 8 och Chrome under Android, för säkerhets skull testade jag också lite grand med Ubuntu och Firefox 27 samt Raspbian och vilken läsare, whatever, som yngsta skulle ha uttryckt det med en liten axelryckning det nu var och sedan testade jag under, phu vilken lång och ganska meningslös info, det får räcka så.

Nå vad är då nytt.

 • Jwplayer är uppgraderad till senaste versionen.
 • Videorutan har blivit betydligt större och genom att den ligger helt inbäddad i huvudsidan går det nu att få upp videon i helskärmsläge, den tidigare kunde inte bli större än sitt frame-set.
 • Genom att klicka på de grå klumpliknande sakerna vid videotitlarna går det att skapa spellistor i den valda kategorin, ja kategorin ja den väljer du uppe vid knytpunktslogon, Samhälle, Musik eller Nöje/Övrigt.
  Dessvärre går det inte att skapa spellistor med inslag från olika kategorierna, jag ville nämligen inte använda cookies på sidan.
 • I en grå ruta visas vilken video som spelas just nu.
 • Varför uppdateringen?

  Nja mest för att jag kunde...
  Sedan har det visat sig att med den senaste säkerhetsuppdateringen Windows ville videon inte riktigt fungera på alla datorer med IE11, i de flesta fall fungerade det som det skulle, men loggarna visade att närmare 15 procent av besökarna med Win7+IE11 fått problem efter senaste uppdateringen.

  Om du får problem eller vill föreslå ändringar.

  Om du får problem med den nya spelaren, eller funderar på ändringar som skulle göra den bättre eller bara tycker till i största allmänhet, så skicka ett mail till mig (johan@knytpunkt.com) eller skriv en kommentar här inunder så ska jag titta på det hela och se vad jag kan hitta på.
  Om du inte kan se videon vore det bra om du skickade med uppgifter om vilket operativsystem och vilken webb-läsare du använder, använd gärna en skärmdump eller två och beskriv problemet så ska jag se om det är något jag kan fixa till.

  Tillbaka

  Kommentarer:

  Lämna en kommentar