×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-06-07  

Nu är sommaren här, med allsång på Strömpis!

Nu är sommaren här, med allsång på Strömpis!

I år så kunde den som ville få en lite extra festlig avslutning på Sveriges nationaldagsfirande eftersom den nationaldagen var på en fredag och första fredagen i juni betyder det också allsång på Strömpis med Magnus Sjögren och Lilla allsångsbandet.
Bandet som består av Fredrik Larsson på trummor och Thomas Lassar på Keyboard.

I år så kunde den som ville få en lite extra festlig avslutning på Sveriges nationaldagsfirande eftersom den nationaldagen var på en fredag och första fredagen i juni betyder det också allsång på Strömpis med Magnus Sjögren och Lilla allsångsbandet.
Bandet som består av Fredrik Larsson på trummor och Thomas Lassar på Keyboard.

Publikrekord och ny uteservering.

Villa Strömpis har byggt om sin uteservering och den är mycket större nu vilket gjorde att de satte nytt publikrekord för allsången den här kvällen och det är inte så illa för att vara premiärkväll.
Förändringarna på uteplatsen är att scenen är flyttad för att göra plats åt en mycket större uteservering och det kändes redan tidigt att det var väldigt många ute i trädgården och stämningen var som vanligt i topp, precis som det ska vara när det vankas allsång.

Lite nya låtar.

Allsången med Magnus Sjögren och Lilla allsångsbandet har blivit en tradition på Strömpis och nu är de inne på femte året, i år så fanns det lite nya låtar med i sånghäftet och Sveriges nationalsång framfördes i en lite annorlunda version den här kvällen.
Det roliga med allsången är att man i publiken inte vet vad som kommer att hända och under Du gamla du fria passade Magnus Sjögren på att prata om dagen D eftersom den också inföll den 6 juni fast för 70 år sedan och han varnade för de bruna krafterna, som fått en kraftigt uppsving i Europa under de senaste åren, i den ekonomiska krisens spår.

Musik som känns igen.

Allsången har nästan bara låtar som de flesta kan, men den här gången så körde de, Ja, det var då, min vän, som spelades in av Anita Lindblom 1969 och den var kanske lite för gammal för publiken på Strömpis, men om de kör den några kvällar så blir det säkert allsång i den med, för det är ju just det här att det är låtar de flesta kan som gör allsången.
Låtar man sällan hör idag som 34:an eller Magnus Sjögrens, Jag ska förföra en ängel, som helt klart är en av de stora publikfavoriterna.

Variation.

Trots att det är låtar de flesta känner igen eftersom allsången riktar sig till publik som är 30 plus eller så, blir det många äldre låtar men samtidigt så kan många yngre också vara med eftersom Tomas Ledins Sommaren är kort har blivit en så pass älskad sommarlåt att den ofta sjungs på skolavslutningar idag, samma sak med Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne den är också en klassiker, visst finns det en hel del låtar som man kanske behöver vara en aning äldre för att kunna som Flickan i Havanna men samtidigt så är det ett sätt att för ut den svenska låtskatten till en yngre publik.

Överraskningar brukar det bli.

Allsången har inget strikt schema de följer utan mycket verkar gå på känsla och eftersom det nästan jämt finns någon annan Örebrotalang i publiken så är gästspelen många, den här första kvällen klev Rolle Rosenqvist upp på scen för att sjunga i natt är jag din och ett tecken på att det här var premiärkvällen var att mickarna på scenen inte fungerade helt som de skulle.
Det enda jag saknade lite den här första kvällen det var en publikmikrofon men med tanke på publikmängden så är det förståeligt att det inte blev någon, för trångt var det, så pass trångt att Magnus Sjögren faktiskt fick hålla sig på scenen en hel del av kvällen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar