×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Grillkväll i Baronbackarna med Kommunistiska partiet.


Tillsammans är vi starka.


Örebro i framkant när det gäller krisberedskapen.


En liberal visionsbudget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-05-23  

Moderater på cykel till lokala företagare.

Moderater på cykel till lokala företagare.

Lotta Olsson och Katarina Tolgfors ägnade torsdagen åt att cykla runt i Örebro och träffa lokala företagare för att höra dels hur det har gått med de reformer som sittande regering satsat på som krogmomsen och för att höra vad de har för förslag inför framtiden.

Lotta Olsson och Katarina Tolgfors ägnade torsdagen åt att cykla runt i Örebro och träffa lokala företagare för att höra dels hur det har gått med de reformer som sittande regering satsat på som krogmomsen och för att höra vad de har för förslag inför framtiden.

Lokala företag är viktiga.

Lotta Olsson berättade att det var hon som kom på iden att besöka företag och anledningen var enkel, det behövs nya sätt att träffa företagare och andra människor och cykel är ett bra sätt att ta sig runt i Örebro, Katarina Tolgfors fyllde på med att det också är bra för miljön och man ser lite mer av Örebro än om man åker bil, så idag kombinerade de motion och jobbfrågor.
Det var flera besök inplanerade och vi passade på att träffa dem när de besökte Cafe Java.

Låg moms är viktig.

På Cafe Java fick fick de två moderaterna träffa ägarna Andreas och David Kurt och stor del av tiden ägnades åt resultatet av momssänkningen för restauranger och det blev tydligt att sänkningen av momsen har betytt mycket.
Andreas Kurt berättade om en annan restaurangägare han träffat som hade sagt till politiker att ta inte helgerna från mina barn och med det menade han att om restaurangmomsen höjs igen så måste han börja arbeta helger igen och har inte lika mycket tid över för sina barn, att både momsen och arbetsgivaravgiften för ungdomar sänktes har betytt mycket för Andreas och även för hans personal.
Katarina Tolgfors berättade efter mötet att det kom fram några nya aspekter under det här mötet och en av dem var att de har kunnat höja lönerna och att det blir bättre för alla de ungdomar som jobbar i restaurangbranschen, en annan aspekt var att konkurrensen har blivit sundare.

Fler lunchrestauranger.

Nu med sänkt moms så har utbudet av lunchrestauranger ökat ordentligt och anledningen är att nu finns det pengar att tjäna på att erbjuda lunch.
Idag så har restauranganställda fått det bättre och det märks på att de inte behöver arbeta på två eller tre olika ställen utan att de kan nöja sig med ett jobb och klara sig på den lönen.
Andreas Kurt berättade också att alkoholtillståndet har inte samma betydelse heller, tidigare så var alkoholen en viktig inkomstkälla men nu så behövs inte den och han har valt att inte servera vare sig öl eller vin på caféet eftersom han vill att det ska finnas ett alkoholfritt alternativ i Örebro,men om momsen höjs så kan han bli tvingad att börja med öl och vin försäljning för att få det att gå runt.

Ny konkurrens.

Den största konkurrensen idag är inte andra restauranger eller caféer utan olika matbutiker som säljer sallader och annat och de flesta kontor har idag egna espressomaskiner.
En åsikt var att om restaurang momsen ska höjas till 25 procent igen då kan de väl höja för matbutikerna som också säljer kaffe och sallad och faktiskt bedriver en typ av caféverksamhet.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar