×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-05-13  

Lotta Olsson, Nya Moderaterna, kandidat i EU-valet.

Lotta Olsson, Nya Moderaterna, kandidat i EU-valet.

Vi fortsätter med våra intervjuer med lokala politiker som kandiderar till Europa parlamentet, nu har turen kommit till Lotta Olsson Moderaterna.
Vi passade på att intervjua Lotta Olsson när hon var på besök i 52:an i Baronbackarna för att prata EU politik med boende i Baronbackarna och i närområdet.

Vi fortsätter med våra intervjuer med lokala politiker som kandiderar till Europa parlamentet, nu har turen kommit till Lotta Olsson Moderaterna.
Vi passade på att intervjua Lotta Olsson när hon var på besök i 52:an i Baronbackarna för att prata EU politik med boende i Baronbackarna och i närområdet.

Vem är Lotta Olsson?
- Lotta Olsson sitter i riksdagen just nu för Moderaterna och annars så kommer jag från Örebro och har egentligen jobbat i sjukvården , ända till jag var medelålders och sedan börjat med politik, så jag är ingen politisk broiler, eller vad jag ska säga, utan jag har haft ett vanligt jobb.

Vad vill du se för förändringar i arbetsmarknadspolitiken i EU?
- Jag vill egentligen inte att arbetsmarknadspolitiken ska skötas från EU på det viset, utan att vi ska ha kvar, vi har ju rätt så starka lagar vad det gäller både arbetsmiljö och arbetsskydd och arbetstider och så i Sverige och jag vill att vi ska ha kvar våran och likadant att vi gör upp mellan fack och arbetsgivare, jag vill att vi har kvar det, jag vill inte att vi gör det överstatligt.

Hur ska EU få mer utvecklingskraft?
- Genom att vi öppnar upp så att människor verkligen kan röra på sig med varor och tjänster på ett bra sätt, det blir enkelt att kanske ta ett sommarjobb i ett annat land och en sådan sak som patentlagstiftningen till exempel det låter väldigt tråkigt men det är viktigt att det är lätt att söka patent då du har en bra grej som du vill sälja i Italien också, att man inte behöver göra bruksanvisningar på alla språk utan det kanske täcker med ett språk och så här, det blir lätt att röra på sig och då får vi ju en jättemarknad där vi kan hjälpas åt och få en bra ekonomi och bra levnadsstandard hos allihop.

Vad vill du se för förändringar i landsbygdspolitiken?
- Landsbygden behöver ju på något sätt få utvecklingskraft den också, jag tycker att där regeringen har satt med att man satar väldigt mycket på bredband och kommunikationsmedel det tror jag är en jätteviktig fråga för har man möjlighet att kommunicera via bredband och man har möjlighet att ta sig, då finns det också fördelar med att vara på landet, det är billigare hus, man kan lättare köpa sig en billig lokal till sin verksamhet, det finns mer natur och det finns liksom utveckling, men jag tror egentligen att kommunikation är viktigt, men sen också att det finns skolor och förskolor för ingen vill bo någonstans där man inte har bra miljö för sina barn, där har du det viktigaste.

Varför ska man rösta på Lotta Olsson?
- Om man tycker att de värderingar som jag har och de frågor som jag brinner för är viktiga och då tycker jag att man kan gå in på val-siten och titta och då kan man ju se lite grand vad man själv tycker och vem som tycker mest lika som man själv och om man då tycker som mig, man kan se till och med i hur många procent man tycker lika som olika personer, då ska man rösta på mig.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar