×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-05-08  

Ewa Sundkvist, Kristdemokratisk politiker som kandiderar i EU-valet.

Ewa Sundkvist, Kristdemokratisk politiker som kandiderar i EU-valet.
Vi fortsätter med våra intervjuer med länspolitiker som kandiderar till EU.
EU-valet kommer allt närmare och den 25 Maj är det dags att gå till valurnorna om du inte bestämt dig för att förtidsrösta.
Den här gången är det Kristdemokraten Ewa Sundkvist som presenterar sig.
Vi fortsätter med våra intervjuer med länspolitiker som kandiderar till EU.
EU-valet kommer allt närmare och den 25 Maj är det dags att gå till valurnorna om du inte bestämt dig för att förtidsrösta.
Den här gången är det Kristdemokraten Ewa Sundkvist som presenterar sig.

Vem är Ewa Sundkvist?
- Ewa Sundkvist är landstingsråd i opposition för Kristdemokraterna i Örebro Läns Landsting, har varit det sedan 2008.
Men nu kandiderar jag också till Europaparlamentet.

Vad vill du se för förändringar i EU:S Arbetsmarknadspolitik?
- Jag tror att man måste öppna upp mera, på många olika sätt och så naturligtvis ungdomsarbetslösheten är en jättestor fråga och där ligger ju egentligen Sverige ganska bra till, men vi behöver nog hjälpa varandra att hitta bra idéer och det klart att varje land måste också ta sitt ansvar när det gäller den ekonomiska politiken också.

Är familjen viktig även i EU?
- Familjen är viktig i EU och egentligen så är det nog så här att familjen i många av EU länderna så har familjerna mycket större betydelse och värde än man har i Sverige.
Vi har ju haft partier som tycker att man ska ta död åt familjen och så, men familjen är ju viktig och den största partigruppen i Europaparlamentet är ju kristdemokraterna, så det finns ett stort genomslag och jag tror att det finns en stor kraft i familjens betydelse.
Det är ju ändå i familjen som allting grundläggs till slut, om man går tillbaka, liksom, värderingar och det är ju samhällets minsta byggnadssten, familjen, så den är viktig överallt.

Finns det plats för etik i politiken?
- Ja, om det finns plats för etik i politiken, ja, jag hoppas ju det, ibland kan man ju fundera. Alltså den tid som vi är inne i nu är ju värderingar mer värdefulla och mer viktiga än någonsin kanske.
Vi har ju arbetat, Kristdemokraterna har ju arbetat med etik och att etiken måste finnas med i alla frågor, från det man lär sig räkna matte till att skriva, till att uttrycka sig, hur vi tar hand om varandra och allt detta, och med tanke på de politiska partier som nu växer fram där man har en etik där den starkaste är viktigast, där vissa raser eller vissa grupper av människor är viktigare än andra, då är ju den etiska värdegrunden som Kristdemokraterna bygger på oerhört viktig och kommer bli ännu viktigare i framtiden.

Varför ska man rösta på Ewa Sundkvist?
- Jag har några frågor i det här valet som jag tycker är jätteviktigt, alltså jag, Europa parlamentet och EU är viktigt därför att det finns saker som inte går att bestämma över i ett land, dom miljö, avgaser och sånt det går över nationsgränser, likaså kriminaliteten.
- Jag har några frågor som jag tycker är jätte viktiga, det är en människohandel som sker nu i Europa alltså, där kvinnor och även män och barn säljs som sexslavar, en alldeles fruktansvärd, vidrig behandling av människor där man har en människosyn som man inte kan kalla en vettig människosyn och det måste vi hitta vägar för.
- Alltså vi har en lag i Sverige där sexköp är förbjudet och den lagen har fått betydelse i synen på hur man ser på prostitution och den behöver vi exportera till andra länder, till EU och få genomslag.
- Likaså bilder på barn, alltså sexuella övergrepp på barn som säljs och skickas över Europa där kan vi stänga ner på internet, sidor som säljer sånt här och man kan redan men det behöver man förstärka så att man inte får köpa det och när man stänger ner siterna och bankontona så har man hittat andra vägar och nu går man på chattar och sociala medier och då får man hitta vägar att hejda det.
- Så finns det en annan hjärtefråga som jag har och det är cannabis, den sprids fruktansvärt mycket nu i Europa och in i Sverige, man lurar ungdomar och säger att det är ofarligt, det är livsfarligt, det är tre skäl till att rösta på Ewa Sundkvist.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar