×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-04-28  

Socialdemokraterna presenterade sitt första vallöfte.

Socialdemokraterna presenterade sitt första vallöfte.

Socialdemokraterna presenterade sitt första vallöfte inför valet i september.
Lena Baastad berättade att Socialdemokraterna tyckte att 28 maj var ett
passande datum för deras fösta vallöfte eftersom de dagen före invigde sitt valcentrum i de nyfixade partilokalerna på Stortorget.
Videon finns också i HD-format under menyn Video.
Socialdemokraterna presenterade sitt första vallöfte inför valet i september.
Lena Baastad berättade att Socialdemokraterna tyckte att 28 maj var ett passande datum för deras fösta vallöfte eftersom de dagen före invigde sitt valcentrum i de nyfixade partilokalerna på Stortorget.

Örebrolyftet.
Socialdemokraternas första vallöfte är att satsa 20 miljoner kronor på Örebrolyftet.
Örebrolyftet betyder att alla företag i Örebro ska kunna hitta rätt kompetens när de behöver anställa mer personal och för att företagen ska kunna hitta personer med rätt kompetens vill Socialdemokraterna satsa 20 miljoner kronor på yrkesutbildning.
20 miljoner ska räcka till 250 platser inom vuxenutbildningen enligt Socialdemokraternas beräkning och det är inte bara en satsning för ett år utan de 20 miljonerna ska börja 2015 och sedan fortsätta för att underlätta matchningen mellan arbetslösa och företag.

Nedskärningar i vuxenutbildningen.
- Regeringen har stadigt skurit ner på de pengar staten delar ut till vuxenutbildning och den vägen fortsätter de på, sa Lena Baastad, 2015 är det beräknat till 15 platser och 2016 till noll platser i vuxenutbildningen och Socialdemokraterna ser att behovet av vuxenutbildning fortsätter eftersom företag fortfarande behöver rekrytera kompetent personal och därför satsar de då själva s0 miljoner för att underlätta både för företagen att rekrytera personal och för att få fler Örebroare i arbete.
- Vårat löfte idag handlar om 20 miljoner till yrkesutbildningen för att klara både ha en fortsatt tillväxt i vår region och få fler människor i arbete, sa Lena Baastad.

Fösta vallöftet är speciellt.
Lena Baastad berättade efter pressträffen att det första vallöftet är lite speciellt och att nu drar valrörelsen igång på riktigt och tempot höjs.
Socialdemokraternas första vallöfte för valet 2010 var om vindkraften och den frågan arbetar de med mycket aktivt just nu, årets vallöfte är om jobben och det är för att Socialdemokraterna har märkt att det är en viktig fråga för Örebroarna.
Socialdemokraterna är ute och knackar dörr och de delar ut ett dialogprogram innan de kommer och där har de märkt på de de fått tillbaka att det är just jobben som är viktiga.
- Vi har varit ute och knackat 26 000 dörrar, men nu höjer vi tempot ytterligare, sa Lena Baastad.

Gymnasiet är viktigt.
En satsning som Socialdemokraterna kommer med på riksnivå är på gymnasiet och det är för att det är stor skillnad på arbetslöshetssiffror beroende på vilken utbildning man har, de som har gymnasiebetyg har lättare att ta sig in på arbetsmarknaden än de som inte har klarat gymnasiet.
- Jag brukar säga att den allra bästa marknadsåtgärden du kan göra är att se till att alla har en gymnasieutbildning och där är vi beredda, socialdemokraterna nationellt, att tillföra mer pengar till skolan, ett kunskapslyft där vi ger alla ungdomar möjligheten, sa Lena Baastad.

250 platser.
De 20 miljonerna som Socialdemokraterna i Örebro går ut med som sitt första vallöfte räcker till 250 platser på yrkesutbildning, men om det blir en Socialdemokratisk regering efter valet så kommer det att kunna bli fler platser inom hela vuxenutbildningsområdet eftersom Socialdemokraterna prioriterar den frågan.
- Vi vet att utbildning leder till arbete, mer utbildning och mer möjlighet att möta företagens behov kan också öka tillväxten, både i Örebro och i landet, sa Lena Baastad.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar