×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Återbruk lockade många.


S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.


Seniorfestivalen 2018 invigd.


Liberalparty vid Demokratitorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-09-05  

DSH5 Folkmusik från Närkeslätten.

DSH5 Folkmusik från Närkeslätten.

Under fredagen spelade DSH5 eller David Södergrens Hot 5 som de egentligen heter på Rosengrens skafferi och fast vi tyckte att vi var ute i relativt god tid så var det svårt att komma in för det var många som kommit för att höra det här bandet.
En liten scen var det inne på skafferiet och väldigt trångt i publiken eftersom det fylldes på med publik ända tills bandet började spela.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
9 Klickbara bilder.

Under fredagen spelade DSH5 eller David Södergrens Hot 5 som de egentligen heter på Rosengrens skafferi och fast vi tyckte att vi var ute i relativt god tid så var det svårt att komma in för det var många som kommit för att höra det här bandet.
En liten scen var det inne på skafferiet och väldigt trångt i publiken eftersom det fylldes på med publik ända tills bandet började spela.

Svensk folkmusik.

Jag vet inte riktigt om folkmusik är rätt fack för det här bandet för de är lite överallt och den stora bredden gör att de är ett nöje att höra.
DSH5 har texter som handlar om livet och då kanske speciellt om den lite mörkare sidan, men de har också humor i sina texter så det blir inte nattsvart utan rätt underhållande.
Då bandet består av fem medlemmar och på den här scenen var det trångt och inte mycket utrymme för dem att röra på sig men de fick ändå visa på vilket bra liveband de är, för det här ska upplevas och energin och viljan plus det goda humöret gör att jag kommer att komma ihåg den här spelningen ett bra tag.

Trallvänligt och tänkvärt.

Det här är musik som är lätt att sjunga med i för de har rätt enkla refränger och de är duktiga på att skriva texter så det finns en hel del texter man kanske skulle fundera lite extra på, sen har de också låtar som passar bra på festen och kanske inte har någon djupare mening, det är skönt att hitta ett lokalt band som har den här bredden.
Fokus är på texterna och ljudmässigt så vet man inte riktigt vad som kommer, de blandade både gamla och nya låtar på den här spelningen, för det här är egentligen ett gammalt band som har återuppstått.

Flera favoriter.

Jag fick flera låt som fastnade i minnet och den trallvänliga Spara en kula för mig den sitter fortfarande, textmässigt så handlar den om att ta den enkla vägen, om den nu är så enkel.
Jag blev lite överraskad när det blev lite tangotakter till den låten men det passade väldigt bra och det ger det där lite extra till spelningen.
Inledningslåten Mellan Himmel och Helvete fastade också och fast den är totalt annorlunda mot Spara en kula för mig så gillade jag den, den hade lite mer fart och enligt mig så handlar den om valen man gör i livet, är de bra eller dåliga och vad kommer resultatet bli i slutändan.

Spelat flera gånger på Live at Heart.

DSH5 har varit med under flera Live at Heart och det första året var lite speciellt för bandet eftersom de då precis hade startat upp bandet igen och gitarristen Mattias Lagerqvist berättade att då var det ju lite mer nervöst eftersom de precis startat upp bandet igen.
Under Live at Heart förra året så hade de Karin Wistrand med och årets första spelning var också bra men de har en spelning kvar under årets Live at Heart.

Ett nygammalt band.

DSH5 spelade ihop under 90-talet berättade Mattias Lagerqvist och sedan la de ner för att starta upp igen för fyra år sedan och nystarten kom sig av att Mattias och Erik Mattson av en slump träffades på en konsert med Persons Pack.
Det här med att dela in musik i olika fack efter vad de spelar är inget som Mattias gillar och anledningen till att det var folk som benämning på bandet under Live at Heart var för att rock vill han inte skriva eftersom det skriver alla andra och SDH5 spelar så många olika typer av musik så det är svårt att sätta ett märke på dem.
- Vi spelar rock, vi spelar punklåtar, vi spelar allt som vi tycker är bra, liksom, sa Mattias Lagerqvist.

Ganska spretigt.

Mattias Lagerqvist och Erik Mattson sa själva under intervjun att deras låtmaterial är ganska spretigt, men det är ändå känslan som är det viktigaste.
Mattias och Erik är de som skriver de flesta låtarna så de har kanske lite mer att säga till om i bandet, annars så är det gemensamma beslut och en del låtar hamnar i malpåse ett tag för att senare plockas fram och användas och på den här spelningen så körde de flera riktigt gamla låtar berättade Mattias Lagerqvist.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar