×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-09-03  

Björn Söder och Julia Kronlid talade på Stortorget.

Björn Söder och Julia Kronlid talade på Stortorget.
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder höll ett torgmöte på Stortorget under tisdagsförmiddagen tillsammans med Örebroaren Julia Kronlid som också är Sverigedemokratisk talesperson i biståndspolitiken.
Se hela talet.
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder höll ett torgmöte på Stortorget under tisdagsförmiddagen tillsammans med Örebroaren Julia Kronlid som också är Sverigedemokratisk talesperson i biståndspolitiken.

Inte så många morgonpigga?
Klockan 10:00 kanske inte är en så bra tid för torgmöten rent åhörarmässigt för det var få Örebroare som hade tagit sig till Stortorget den här dagen, Sverigedemokraterna fortsätter också med sitt uppslag att använda pappersfigurer i sina valtal vilket gör att det känns lite för tillrättalagt och inövat det som de säger, men den här gången var det i alla fall ingen utfrågning utan Julia Kronlid och Björn Söder turades om att tala om olika ämnen.

Inget feministiskt parti.
Björn Söder och Julia Kronlid inledde stunden på torget med att tala om jämställdhet och Julia Kronlid var den som talade mest och det hon opponerade sig emot när det gäller de andra politiska partiernas feministiska frågor det var föräldraledigheten, Sverigedemokraterna vill inte ha fler pappamånader och de vill avskaffa de pappa månader som redan har införts för att föräldrar ska få välja fritt hur de ska fördela föräldraledigheten.
Julia Kronlid sa också i sitt tal att hon inte kallar sig feminist eftersom det har blivit kidnappat av vänsterkrafter och deras feminism är mot män, den feminismen vill inte Julia se utan hon sa att hon gillar män, även om det är politiskt inkorrekt att säga så idag.

Arbeta för jämställdhet.
Julia Kronlid sa i sin del av talet att hon vill arbeta för jämställdhet i samhället och att Sverigedemokraterna vill driva viktiga frågor som rör jämställdheten.
Sverigedemokraterna vill ta krafttag mot mäns våld mot kvinnor, för lika löner och för att kvinnor ska känna sig säkra ute på kvällarna och de delade turerna inom vården ska bort.

Sverigedemokraterna vill mycket.
Både Björn Söder och Julia Kronlid talade mycket om vad Sverigedemokraterna vill och deras huvudämnen var trygghet, jobb och invandringen.
I det stora hela så kändes det här lite som en repris och det som sades hade redan Jimmie Åkesson sagt under sitt torgmöte.
Det var inget nytt utan de vill satsa på pensionärer genom att ta bort den extra skatt som finns på pensionerna.
Polisen och tullen ska ha mer resurser och straffen för brottslingar ska vara högre, när det gäller arbetslösheten så var det fortfarande en halv miljon människor som kommit till Sverige fast den största delen är barn och inte i arbetsför ålder.

Invandringen är fortfarande Sverigedemokraternas stora fråga.
Naturligtvis talade de om invandringen också och Sverigedemokraterna vill minska invandringen till Sverige och Julia Kronlid sa att Sverigedemokraterna vill fördela pengar annorlunda och istället för att lägga den största delen på de flyktingar som kommer till Sverige så vill de hjälpa UNHCR i deras flyktingarbete på plats i grannländerna, vilka är de som tar emot flest flyktingar.
Björn Söder sa bland annat att Sverige ska fortsätta att ta emot flyktingar, men då ska det vara kvotflyktingar och inte så många som vi tar emot nu.
Hur många kvotflyktingar som vi ska ta emot sa han däremot inte och anledningen till att vi ska ta emot kvotflyktingar är att de har alla papper i ordning.

Björn Söder var nöjd med torgmötet.
Björn Söder var nöjd med torgmötet i Örebro även om han sa efteråt att det är svårt att få folk att komma klockan 10:00 en vardag, eftersom många arbetar, men han tyckte ändå att det var en rätt bra uppslutning.
Björn Söder sa också att när Sverigedemokraterna pratar om satsningar i samhället så lovar de det på riktigt, det är inte bara tomma löften och det är det viktigaste budskapet i deras torgmöten.

Banker ska vara med och betala.
Jag passade på att fråga hur de har tänkt att bankerna ska vara med och betala för välfärden, Sverigedemokraterna vill införa en bankskatt för de största bankerna i landet och Björn Söder svarade att det verkar rimligt att Sveriges storbanker som gör jättevinster bidrar mer till det allmänna i samhället och deras bankskatt skulle inbringa fyra miljarder i intäkter till staten om Sverigedemokraterna får igenom det förslaget.
Jag frågade också hur de hade tänkt förhindra att bankerna tar ut de extra pengarna på sina kunder och då blev svaret att det är lite svårare och det behöver ses över, dit har inte Sverigedemokraterna kommit än.

Trygghet är viktigt.
Trygghet är viktigt för Sverigedemokraterna och Björn Söder sa att den upplevda otryggheten i samhället är något som politikerna måste ta på allvar och Sverigedemokraterna har bland annat drivit en kampanj mot papperspoliser, där de har talat för att få in fler civilanställda hos polisen så att poliserna kan vara ute i stället för att sitta bakom skrivbordet.

Många möten kvar.
Resten av dagen ägnade Björn Söder åt torgmöten och Örebro var bara den första staden han besökte, det var fyra städer kvar och han sa att det börjar snurra i huvudet nu och han startade sin valturné förra måndagen och har nu besökt ungefär 30 kommuner så nu har han lite svårt att hålla koll på var han är ibland och han förstår att det finns människor som har sagt fel stad när de har varit på olika orter.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar