×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-08-21  

Lokal skolpolitisk debatt.

Lokal skolpolitisk debatt.
Under onsdagen var det en debatt mellan Maria Haglund (M) och Thomas Esbjörnsson (S) på Stortorget och ämnet var skolan eftersom båda politikerna är skolpolitiska talespersoner.
Moderator var Lars Ströman och stunden inleddes med att båda politikerna fick fem minuter på sig att tala om sin skolpolitik.

Se hela debatten.
Under onsdagen var det en debatt mellan Maria Haglund (M) och Thomas Esbjörnsson (S) på Stortorget och ämnet var skolan eftersom båda politikerna är skolpolitiska talespersoner.
Moderator var Lars Ströman och stunden inleddes med att båda politikerna fick fem minuter på sig att tala om sin skolpolitik.

Bara Kommunpolitik.
Maria Haglund inledde sitt korta tal med att säga att hon enbart pratar kommunpolitik och att de löften hon ger gäller oavsett vilka partier som bildar nästa regering.
Den fråga som Maria Haglund ser som extra viktig är att alla barn ska ha lika stora chanser att klara av skolan och att det idag är alldeles för många som lämnar skolan utan fulla betyg.
Maria Haglund sa också att Socialdemokraterna och Thomas Esbjörnsson har sparat på skolan i Örebro även om de har satt andra namn på besparingarna så har resultatet ändå blivit att skolorna har fått mindre pengar och att Thomas Esbjörnsson endast vill satsa på skolan om det blir en Socialdemokratiskt ledd regering.

Mindre klasser.
Nya Moderaterna i Örebro vill minska klasserna i skolan så att alla barn ska bli sedda och de lägger också sin största satsning på skolan så att de barn som börjar skolan nästa år ska få börja i mindre klasser än vad det är nu.
16 miljoner av Nya Moderaternas budget går till att minska klasserna i skolan, Socialdemokraterna inte satsar något, sa Maria Haglund.

Kartlägg mobbningen.
Nya Moderaterna i Örebro vill strukturera upp arbetet mot mobbning och de vill ha en kartläggning på var på skolorna mobbningen sker för att kunna arbeta bort de miljöerna.
Fler rastvakter är också ett sätt att komma åt mobbning, med fler vuxna ute under rasterna blir det inte lika enkelt.
- Inget barn ska gå till skolan med en klump i magen, vi kan aldrig acceptera att barn utsätts för våld och kränkningar som vi inte skulle tolerera på en arbetsplats, sa Marta Haglund.

Förbättra resultaten.
Thomas Esbjörnsson inledde sitt tal med att tala om de försämrade resultaten i den Svenska skolan och att ojämlikheten i den Svenska skolan ökar.
I de internationella undersökningarna visar att de Svenska elevernas resultat sjunker på alla ställen och speciellt illa är det att läsförståelsen minskar och den är extra viktig eftersom den behövs för att klara andra ämnen i skolan.
Thomas Esbjörnsson sa också i sitt inledande tal att vägen till en bättre skola går genom samarbete.
- För att på allvar vända utvecklingen i Sverige och i Örebro måste vi hjälpas åt, det är med samarbete inte med konkurrens vi lyfter Svensk skola, sa Thomas Esbjörnsson.

Kommunalt ansvar.
Thomas Esbjörnsson sa också i sitt tal att regeringen har lämnat kommuner ensamma med en skola i kris och att han vill se en regering som hjälper till med att finansieringen.
Socialdemokraterna vill satsa på de yngsta barnen med tidiga insatser, fler speciallärare och mindre klasser ska hjälpa de yngre barnen att klara skolan bättre.
Thomas Esbjörnsson berättade också att skolorna i Örebro blir bättre och att resultaten förbättras och Socialdemokraterna i Örebro har under mandatperioden prioriterat skolutvecklingen men det räcker inte alla måste hjälpas åt både på lokal och statlig nivå.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar