×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-05-23  

Jimmie Åkesson besökte Örebro.

Jimmie Åkesson besökte Örebro.
Under torsdagen var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på besök i Örebro och hans Sverigeturné har kantats av oroligheter och även om det var många som samlats på Våghustorget i Örebro för att visa sitt missnöje med Sverigedemokraterna så var det inga större oroligheter och med högt ljud på högtalarna så överröstades talkörerna så att de som var där för att lyssna på politikerna kunde höra vad de sa ändå.

13 klickbara bilder
©2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under torsdagen var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på besök i Örebro och hans Sverigeturné har kantats av oroligheter och även om det var många som samlats på Våghustorget i Örebro för att visa sitt missnöje med Sverigedemokraterna så var det inga större oroligheter och med högt ljud på högtalarna så överröstades talkörerna så att de som var där för att lyssna på politikerna kunde höra vad de sa ändå.

Inte bara Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson var inte ensam under sitt Örebro besök till sin hjälp hade han bland annat Jörgen Fogelklou som var konferencier under den knappa timme de var på Våghustorget och riksdagsmannen Sven-Olof Sällström var också med och talade på torget.

Ett viktigt val.
Jimmie Åkesson inledde sin stund på Våghustorget med att tala om att EU valet är viktigt och för alla de som är EU motståndare så är det faktiskt extra viktigt, de som inte vill se ett mer överstatligt EU behöver gå och rösta för att inte låta de politiker som idag försöker driva EU mot ett Europeiskt förenta stater ska lyckas med det.
- Vi som är skeptiska och kritiska till den här utvecklingen med mer överstatlighet där det växer fram en stats bildning inom Europa, om vi inte går och röstar på söndag då ger vi de här federalisterna och de som vill fortsätta den här utvecklingen mot ett Europas förenta stater, då får ju de fritt utrymme att göra just det och det är ju det de vill, de vill att vi ska stanna hemma på söndag så att de kan fortsätta bygga sin monsterstat, sa Jimmie Åkesson.

Trygghet en viktig fråga.
Jimmie Åkesson talade om den fria rörligheten i Europa och den vill Sverigedemokraterna stoppa genom att återinföra gränskontroller.
Tanken med att återinföra gränskontroller är att försvåra för de kriminella nätverken att röra sig fritt i Europa och Jimmie Åkesson sa att han skulle känna sig tryggare om gränsövervakningen kom tillbaka och att han inte har något emot att visa pass när han ska in i ett annat land och det borde inte vara så enkelt att förflytta sig i Europa.
- Vi vill återupprätta gränskontrollen och förstärka tullens resurser, vi vill stärka tullens befogenheter och vi vill minska den här fria vistelsetiden som EU medborgare har i andra EU länder idag, sa Jimmie Åkesson.

Nej till överstatlighet.
Sverigedemokraterna vill att Sverige omförhandlar sitt medlemskap i EU och att Sverige ska ha mer makt över sådant som idag beslutas i Bryssel.
Jimmie Åkesson sa bland annat i sitt tal att EU är inte det som Svenskarna röstade om i folkomröstningen och SD vill inte se ett Europeiskt förenta stater utan de vill att Sverige på sikt ska lämna EU och att överstatligheten ska stoppas.

Samarbete är bra men på mellanstatlig nivå.
Jimmie Åkesson sa bland annat i sitt tal att Sverigedemokraterna är för samarbete mellan länder, men samarbetet ska vara just mellan stater och EU ska inte få mer makt över Europa.
Vi behöver inte mer makt till Bryssel och vi behöver inte en gemensam nationaldag eller armé och Sverigedemokraterna vill att makten som idag ligger i EU ska flyttas tillbaka till de enskilda medlemsländerna.
- Självklart ska vi fortsätta att samarbeta dör att lösa gemensamma problem, det kan handla om gränsöverskridande brottslighet eller det kan handla om miljöproblem som ganska sällan är relaterade till ett land utan ofta är till och med globala, såna problem måste ju angripas på en internationell arena, sa Jimmie Åkesson.

Utträde ur EU viktigaste frågan.
Vi fick en väldigt kort intervju med Jimmie Åkesson efter talet på Våghustorget och den absolut viktigaste frågan är att stoppa maktöverföringen och att stoppa den statsbildning som pågår i Bryssel och det vill Sverigedemokraterna förhindra.
Jimmie Åkesson sa också att för att stoppa den utvecklingen av EU så samarbetar de med andra EU kritiker i Europa och Storbritannien har redan gått ut och sagt att de vill omförhandla sitt medlemskap och att de vill hålla en folkomröstning efter omförhandlingen vilket är samma väg som Jimmie Åkesson vill se att Sverige tar, det finns fler länder som är inne på samma spår och där vill Sverigedemokraterna vara med.

Lite för mycket av välregisserad show
Som talare, det måste jag erkänna, är både Jimmie Åkesson och Sven-Olof Sällström riktigt skickliga.
Däremot kändes gårdagens möte på Våghustorget lite väl mycket som en välregisserad show.
Skämtsamheterna kändes inplanerade och saknade spontanitet och trots retorisk skicklighet fick trion på torget inte riktigt med sig åhörarna som kommit dit för att lyssna, det kändes inte ens som om de verkligen lyckades reta upp meningsmotståndarna utan det kom att bli ett relativt sett blekt framträdande.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar