×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Motivera äldre till att träna.


Omprioriteringar och en ny politisk inriktning.


Återbruk lockade många.


S, KD och C i fortsatt samarbete i Örebro kommun.


Du hitter fler videos under menyn Video.


Publicerat: 2013-12-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Manifestation mot våld.
Under fredagen var det en manifestation mot våld på Stortorget i Örebro och det var många som kom till Stortorget för att visa sitt missnöje med våldet som känns som det blir vanligare på våra gator och torg och den senaste händelsen med bland annat en skjutning på Drottninggatan resulterade i manifestationen som hölls idag.
Publicerat: 2013-12-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Hjärnkoll på Club 700.
På torsdagen hade Hjärnkoll sin manifestation på Club 700 och till skillnad mot i våras så var den inomhus och hade inte öppna dörrar utan det var anmälning som gällde.
Gert Andersson en av de ansvariga för kampanjen Hjärnkoll i Örebro Län berättade att de hade räknat med att få ca 100 deltagare men intresset var stort och över 400 samlades inne på Club 700 för att lyssna på olika föreläsningar.
Publicerat: 2013-11-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Civil och Bostadsminister på besök i Örebro.
Stefan Attefall (KD) Civil och Bostadsminister var på onsdagen i Örebro för en heldag, han startade sitt besök i Vivalla där ÖBO och Skanska presenterade arbetet i Vivalla.
ÖBO:s renovering i Vivalla har varit mycket omdiskuterat och den här dagen fick Stefan Attefall en genomgång av arbetet med Hjärstaskogen och hur de har tänkt med Vivalla.
Publicerat: 2013-11-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Demokrati och Toleransveckan invigd.
Vecka 46 är Demokrati och Toleransvecka i Örebro kommun och på måndagseftermiddagen var det invigning på Tegelbruket som är navet i årets vecka.
Tegelbruket har fyllts av föreläsningar och olika bord där många olika verksamheter presenterar sig.
Publicerat: 2013-10-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Folkpartiet storsatsar på skolan i sitt budgetförslag.
Under en pressträff under fredagen presenterade Staffan Werme och Karolina Wallström Folkpartiets budgetförslag och deras stora satsningar är på skolan, men de vill också minska på politiska nämnder och fortsätta sälja ut både kommunala företag och ÖBO:s lägenheter.
Publicerat: 2013-10-18       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Moderat budget med satsning på trygghet.
Trygghet är något som Anders Åhrlin, gruppledare Nya Moderaterna Örebro pratar mycket om och det gäller både allmän trygghet och att Örebroare ska kunna känna sig trygga oavsett var de befinner sig.
En annan fråga som är viktig är skolan och Nya Moderaterna i Örebro vill minska klasserna för att ge lärarna en bättre chans att se alla elever i klasserna.
Publicerat: 2013-10-17       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Vänsterpartiet satsar på våra äldre i sin budget.
På onsdagen presenterade Vänsterpartiet sitt budgetförslag och där finns bland annat en satsning på äldre, förskolan, feriepraktik och att höja kvinnors löner.
Murad Artin Vänsterpartiets kommunalråd höll i presentationen av Vänsterpartiet i Örebros budgetförslag och han berättade bland annat att de vill se en annan fördelning av pengarna i budgeten mot vad den sittande majoriteten har.
Publicerat: 2013-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Gör om Drottningparken till en skatepark?
Örebro hade under dagarna besök av arkitekten Janne Saario för att titta på en eventuell skateboardpark i Drottningparken.
Frågan om en Skatepark har varit långdragen men nu verkar det som att den kan vara på väg i alla fall och Drottningparken ligger i en bortglömd del av Örebro och området mellan parken och Gustavsvik är ödsligt och fyllt av vägar.

Publicerat: 2013-10-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Folkpartiet satsar på IT istället för trapphus.
Folkpartiet lanserade för ungefär ett år sedan sin hemsida dittorebro.se och nu lanserade de den sidan i en ny version där den är mer interaktiv.
Ditt Örebro är Folkpartiet i Örebros lokala hemsida men Staffan Werme berättade att de i stället för dörrknackning inför valet väljer att satsa stort på IT istället och att vara med där människor finns på nätet som på Facebook.
Publicerat: 2013-10-10       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Majoritetens budget presenterades.
Örebro kommuns budget presenterades under tisdagen av Lena Baastad (S), Lennart Bondeson (KD) och Rasmus Persson ( C).
Budgeten presenterades på Rostaskolan som just nu är i slutfasen på ett renoveringsarbete och de två rektorerna fick en liten stund först att berätta om renoveringen och vad den betyder för skolan.
Publicerat: 2013-10-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nya tavlor i Varberga.
På gården 193 - 205 i Varberga möts besökarna av ett färgglatt cykelförråd eftersom förrådet är prytt med flera olika tavlor målade av barnen på gården.
Initiativtagare till tavlorna är Ralf Bohlin och med dagens invigning sitter det fem olika tavlor som barnen målat.
Publicerat: 2013-09-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Metallstölder ett stort problem.
Under tisdagen var Justitieminister Beatrice Ask (M) på besök i Örebro och hon invigde tingsrättens ny lokaler i Rättscentrum i Örebro och sedan fick hon information om arbetet mot metallstölder, polisen i Örebro är samordnande för arbete mot metallstölder.
Publicerat: 2013-09-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Eskil Erlandsson presenterade Regeringens budget.
13 städer i landet fick under onsdagen besök av en minister som presenterade regeringens höstbudget.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) var den som besökte Örebro och presenterade budgeten för media och övriga besökare på Cafe Java.
Publicerat: 2013-08-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kungligt besök i Örebro.
Du som passerade centrala Örebro under eftermiddagen på tisdagen råkade ut för stora folkmassor och avspärrade vägar eftersom Örebro Län den här dagen var värd åt Kungaparet.
Dagen startade med besök på olika ställen i länet och avslutades i Örebro där det både blev Open Artvandring och musikunderhållning.
Det kungliga besöket lockade många till Stortorget och de allra flesta var ute i riktigt god tid för att hinna få platser långt fram.

Publicerat: 2013-08-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Sandra Almqvist leder Örebros 750 årsfirande.
I dag på en pressträff presenterades Sandra Almqvist som projektledare för Örebros 750 års firande 2015.
Sandra Almqvist blev presenterad av Björn Fransson Turist chef, Örebrokompaniet och Lena Baastad (S).
Björn Fransson inledde med att berätta att Örebrokompaniet har fått i uppdrag att arrangera Örebros 750 års firande och att det är Sandra Almqvist som kommer att vara projektledare för det arbetet.
Publicerat: 2013-07-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Invigning av tunnel i Vivalla.
Några ungdomar från Vivalla har under tre veckor haft som sommarjobb att utsmycka tunneln mellan Vivalla och Vivallakullen.
Den tidigare grå och mörka tunneln har nu blommor, djur och massor med färger och blir på så sätt mycket trevligare att passera.
Publicerat: 2013-06-14       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Lena Baastad (S) kandiderar om ordförandeposten i KS.
Lena Baastad (S) kallade under morgonen till en presskonferens där hon berättade att hon känner att hon fortfarande har ett stort stöd både bland Socialdemokrater och av andra Örebroare.
Lena Baastad berättade också att hon fortfarande känner att hon har mer kvar att ge och att hon därför väljer att ställa upp som kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande efter valet 2014.
Publicerat: 2013-06-04       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Örebro kommun satsar på heltider.
Örebro Kommuns politiska ledning drar nu igång ett pilotprojekt för att öka möjligheten till heltider inom vård och omsorg i kommunen, berättade kommunalråden Lena Baastad (S), Rasmus Persson (C) och Lennart Bondeson (KD) under gårdagen.
Publicerat: 2013-06-01       Kommentarer [ 1 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Majoriteten i Örebro presenterade Västerarbetet.
Under fredagen presenterade Lena Baastad (S), Lennart Bondesson (KD), Elisabeth Malmqvist ( C) och utvecklingsstrateg Anna Nordlund en del av det arbete Örebro Kommun gör i de västra stadsdelarna i Örebro.
Det är fyra områden kommunen koncentrerar sitt arbete till, Varberga, Oxhagen, Baronbackarna och Vivalla, alla områden räknas som miljonprogramsområden.
Publicerat: 2013-05-29       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com (H)järnkoll på Våghustorget.
På tisdagen hade projektet (H)järnkoll en manifestation på Våghustorget i Örebro.
Hjärnkoll är en nationell kampanj som arbetar för ökad öppenhet om psykisk ohälsa och att personer med psykisk ohälsa av något slag inte ska bli diskriminerade på grund av det.
Två gånger om året har (H)järnkoll manifestationer och Örebro som är ett av kampanjlänen satsade stort på den här dagen.
Publicerat: 2013-05-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokraterna Knackar på 70 000 dörrar.
Socialdemokraterna håller just nu på att utföra ett ambitiöst dialogprogram, de planerar att besöka alla hushåll i Örebro kommun i en dörrknacknings kampanj.
70 000 dörrar räknar de med att knacka på och de har redan startat och planerar att hålla på i ungefär ett och ett halvt år.
Publicerat: 2013-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Medvind för Vänsterpartiet.
Vänsterpartiet har medvind just nu och det märktes den här första maj, det var trångt på Våghustorget där Vänsterpartiet i Örebro håller sitt första maj firande och huvudtalaren i år var Vänsterpartiets tidigare partiledare, Lars Ohly.
Publicerat: 2013-05-02       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Socialdemokrater satte jobben i fokus.
Det var trångt på Olof Palmes Torg den här första maj när Socialdemokraterna firade arbetarrörelsens egen dag.
Karin Sundin var konferencier och det hölls tal av representanter från SSU, LO, det lokala Socialdemokratiska partiet och huvudtalare var den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Ylva Johansson.
Publicerat: 2013-04-26       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Anna-Karin Hatt pratade om IT på Örebro Universitet.
På fredagen var IT och energiminister Anna-Karin Hatt (C ) på besök på Örebro Universitet där hon pratade om IT och hon han med både skola och internet.
Publicerat: 2013-04-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Förslag över nytt busslinjenät.
Nu ska ett nytt bussnät presenteras för Örebroarna, efter kritik på senaste omläggningen av bussnätet har politiker och tjänstemän lyssnat på åsikterna och gör alltså om bussnätet igen.
Slottet blir åter den centrala punkten för bussarna i Örebro och även om inte samtrafiken återinförs ska bussarna gå så tätt att det inte ska behöva bli någon lång väntan på torget.
Publicerat: 2013-04-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Slutkonferens för jämställdhetsarbete.
På tisdagen hölls en avslutskonferens för ESF Jämt som har arbetat med jämställdhetsintegrering i olika projekt inom framförallt arbetsmarknad och integration.
ESF-rådet har hand om EU pengar för Europeiska socialfonden och Europeiska integrationsfonden.
Publicerat: 2013-04-19       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Förenklande av att bygga bostäder.
Under fredagen var Civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) på besök i Örebro.
Stefan Attefall deltog i ett möte med representanter från Örebro kommun, bostadsföretag och banker där de diskuterade olika lösningar som ska sätta fart på bostadsbyggandet, både i Örebro och i landet.
Publicerat: 2013-04-16       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Viktigt med läsning.
Under måndagen besökte utbildningsminister Jan Björklund (FP) Stureskolans klass 2b under deras högläsnings stund.
Jan Björklund håller just nu på med en lästurne genom landet för att få tips och ideer på hur elevers resultat i läsning ska förbättras, under senare år har läskunskapen stadigt minskat och Jan Björklund vill som skolminister vända på trenden.
Publicerat: 2013-04-11       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Rustning av Lillåns skola.
Nu ska Lillåns skola äntligen bli upprustad och delarna det gäller är kök, matsal och högstadiet.
För att klara av att rusta skolan utan att behöva flytta på elever och personal ska en paviljong från Karolinska skolan flyttas till Lillåns skola och användas som temporär lokal medan arbetet pågår.
Publicerat: 2013-03-28       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Satsning på dans i Vivalla.
Det görs en stor satsning på alla dansare i Vivalla av den sittande politiska majoriteten i Örebro kommun.
Publicerat: 2013-03-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Flera små hallar istället för en stor elithall i Vivalla.
Idag hade Folkpartiet i Örebro en pressträff där Staffan Werme och Jerker Lindgren presenterade ett alternativt förslag till fotbollshall i Vivalla.
Publicerat: 2013-03-22       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Jakten på den försvunna skatten.
Vänsterpartiet i Örebro har själva gjort en granskning av två av de företag som driver vårdboenden och räknat ut hur stor del som gick vidare i företaget som vinst av skattepengar.
Under torsdagen presenterade Murad Artin vänsterpartiets undersökning om vinster i välfärden.
Publicerat: 2013-03-15       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Jonas Sjöstedt (V) på besök i Örebro.
Vi fick en kort intervju med Jonas Sjöstedt innan han höll sitt sista anförande för dagen på Karolinska skolan i Örebro.
Jonas Sjöstedt berättade då att han startade dagen på universitetet där han träffade studenter, dagen fortsatte sedan med studiebesök på Atlas Copco och Arbetsförmedlingen.
Det mest intressanta var studiebesöken och han fick samma bild i Örebro som han fått från andra städer i landet och det är att de otrygga anställningarna blir fler och att andelen personal från bemanningsföretag ökar.
Besöket från Arbetsförmedlingen visade också på att det behövs fler yrkesutbildningsplatser och att det finns mycket att göra på det området.
Publicerat: 2013-03-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ny ordförande i Vänsterpartiet i Örebro.
Vänsterpartiet i Örebro valde under sin årsstämma ny ordförande för perioden 2013/2014 och i stället för att välja en valde de två.
Martha Wicklund och Hans Holberg är paret som ska leda Vänsterpartiet i Örebro under de närmsta åren.
Publicerat: 2013-03-12       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Örebro förlorare med ny skatteutjämning.
I ett pressmeddelande berättar Lena Baastad (S) att Örebro skulle förlora 20 miljoner om det nya förslaget om skatteväxling går igenom, förslaget är just nu ute på remiss och nästa vecka ska Kommunstyrelsen i Örebro fatta ett beslut om yttrande i frågan.
- Jag tror och hoppas att vi står enade i kommunen, när örebroarna blir brickor i ett politiskt spel mellan regeringen Reinfeldt och ett antal välbärgade moderatstyrda kommuner.
Det ursprungliga förslaget från kommitten hade vi stöttat, det här accepterar vi inte utan kamp, säger Lena Baastad i pressmeddelandet.
Publicerat: 2013-03-07       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Dialog om Örebro, invånarnas stad.
På onsdagskvällen var det en kväll som startade med tre korta föreläsningar och slutade med en dialog mellan politiker och publik om hur Örebro är som stad.
Det var tre intressanta och tänkvärda föreläsningar men dialogen efter blev lite urvattnad med för många frågeställningar i förhållande till tiden som fanns.
Publicerat: 2013-03-05       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Tegelbruket invigt.
Nu har Tegelbruket äntligen fått en ordentlig invigning och de slog på stort nu när dagen äntligen var här och Örebroare i alla åldrar passade på att besöka huset, redan innan invigningen startade var det trångt inne på Tegelbruket av alla nyfikna som kommit för att vara med på invigningen.
Klockan 14:00 startade invigningen med tal och sedan fortsatte de fram till midnatt med olika aktiviteter i Örebros helt nya allaktivitetshus.
Publicerat: 2013-03-01       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Äldres Läkemedelsbehandling på gott och ont.
Vitsippeakademin hade under torsdagskvällen arrangerat en föreläsning med Inger Nordin Olsson, läkare i allmänmedicin och forskare, om hennes forskningsavhandling om äldres läkemedelsbehandling.
Den här föreläsningen med Vitsippeakademin var ett samarbete mellan Vuxenskolan och Kristdemokraterna i Örebro, det är Kristdemokraterna i Örebro som står bakom Vitsippeakademin.
Publicerat: 2013-02-23       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Medborgardialog om trafiken i Örebro.
Örebro kommun har just nu en medborgardialog om trafiken i Örebro, det finns planer på att öppna upp gator för biltrafik, bygga cykelvägar och att göra bussfält på vissa gator.
Under fredagen fanns det både politiker och tjänstemän på plats inne på Krämaren för att ta emot synpunkter på alla planer från Örebroarna.
Publicerat: 2013-02-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Ministerbesök på Ängen.
Under dagen hade visningslägenheten Ängen besök av Maria Larsson (KD), Barn - och äldreminister och en hel del andra lokala politiker.
Ängen forsknings och innovationslägenhet som det heter är en visningslägenhet där de visar och utvecklar hjälpmedel för äldre.
Publicerat: 2013-02-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Två år till som Landshövding.
Rose-Marie Frebran är kvar som Landshövding i två år till, det beslutet fick hon i dagarna.
Rose-Marie Frebran blev Landshövding i Örebro Län 1 september 2008 och hon blev då historisk som den första Kristdemokratiska politiker som utsetts till Landshövding i landet.
Publicerat: 2013-02-08       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Småföretagardagarna 2013.
Nu är Småföretagardagarna över för i år, det har varit två fulltecknade dagar med workshops och panelsamtal i olika ämnen.
Publicerat: 2013-02-06       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Debatt om Försäkringskassans nya arbetssätt.
Försäkringskassan står i startgroparna att förändra sitt arbetssätt när det gäller långtidssjukskrivna och Örebro Deltar arrangerade under måndagen en öppen debatt inne på Ideellt Utvecklings Centrum (IUC) med deltagande av Hans Ruborg, läkare rehab kliniken och medicinsk rådgivare åt Försäkringskassan, Margareta Wiklund, försäkringskassan och Dan Almqvist från Arbetsförmedlingen.
Publicerat: 2013-01-31       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kulturdebatt blev mest om NA:s framtid.
På onsdagskvällen hölls en samtalsdebatt i Länsmuseets hörsal mellan Staffan Werme (FP) och Lennart Håkansson tidningschef Nerikes Allehanda.
Samtalsledare var Martin Dyfverman, debatten arrangerades av Kultursidan.com för att debattera yttrandefrihet, politik, kultur och Nerikes Allehanda.
Publicerat: 2013-01-25       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Miljonsatsning på Tegnerlunden.
Tekniska nämnden i Örebro har beslutat att satsa 1 miljon kronor på Tegnerlunden.
Tegnerlunden är en välbesökt park både sommar och vinter och den behöver lite extra omtanke, speciellt den lilla plaskdammen som är välanvänd på somrarna är i stort behov av en upprustning.
Publicerat: 2013-01-24       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Höjda busspriser, inget hett ämne trots allt.
Jonas Karlsson (S) och Mats Gunnarsson (MP) pratade bussar med Örebroare.
Jonas Karlsson och Mats Gunnarsson ägnade sin eftermiddag åt att prata bussar och då speciellt stadstrafikens bussar med Örebroare, tanken var att de som var missnöjda med de nya priserna på stadstrafiken i Örebro skulle få en chans att prata med två av de som tog beslutet.
Publicerat: 2013-01-21       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Nyamko Sabuni avgår.
Jämställdhets och bitrådande utbildningsminister Nyamko Sabuni lämnar sina politiska uppdrag.
Nyamko Sabuni har tidigare flera gånger talat om att lämna politiken innan valet 2014 och idag vid en presskonferens meddelades att hon lämnar sina uppdrag i regeringen, anledningen är att hon vill ge sin efterträdare möjlighet att komma in i arbetet innan valet nästa år.

[Uppdaterad 2013-01-21 10:28:04]
Maria Arnholm (FP) blir ny jämställdhets och biträdande utbildningsminister.

Publicerat: 2013-01-09       Kommentarer [ 0 ]
© Johan Gullberg - knytpunkt.com Kameraövervakning sköts rätt bra i Örebro län.
Länsstyrelsen har under hösten kontrollerat hur skolor och restauranger sköter kameraövervakningen och den sköts rätt bra visade kontrollerna, men det finns en del som inte följer det som står i tillstånden.
Länsstyrelsen i Skåne har i uppdrag att sammanställa statistik på hur kameraövervakning på skolor och restauranger sköts i hela Sverige och Örebro Länsstyrelse är nu klara med sin kontroll.

Visa alla artiklar i Samhälle skrivna under:
2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   

Pil Vänster Pil Höger  April   2019
© 2019 - Johan Gullberg - Knytpunkt Örebro
Ti On To Fr
1234567891011121314 15161718192021 22232425262728 2930  

Knytpunkt Örebro Facebook grupp


Äldre Artiklar:
Liberalparty vid Demokratitorget.
Under lördagen så arrangerade Liberalerna i Örebro en fest på Stortorget precis nedanför valstugorna och under en timme så bjöds det på musik av Svenska Coverorkestern, politik, tårta och ponnyridning.
Festen inleddes med en halvtimmes musik av Svenska coverorkestern som fick rätt många att stanna till under deras kavalkad av kända låtar från fram för allt 1980-talet, sedan var det dags för politiker på scenen.

Läs hela artikeln.

Så arbetar Länsstyrelsen under valet.
Länsstyrelsen i Örebro bjöd under onsdagen in för en informationsträff när det gäller valet där de presenterade de nyheter som är till det här valet och också berättade hur Länsstyrelsen arbetar både inför valet och under valdagen och efter med rösträkningen.
Det var ett kort inledande anförande av Landshövding Maria Larsson och sedan tog Richard Linde vid som är valsamordnare.

Läs hela artikeln.

Nu startar bygget av Kulturkvarteret.
Under onsdagen togs det första spadtaget för bygget av Örebros kulturkvarter, det var en festlig invigning med tal innan fyra politiker och fyra elever från Kulturskolan tog de första spadtagen inför bygget av de gemensamma lokalerna för Kulturskolan och biblioteket.

Läs hela artikeln.

Investeringsstöd ger lägre hyror vid nyproduktion.
I stadsdelen Bettorp i Örebro växer det fram ett helt nytt bostadsområde med en blandning av bostadsrätter och hyresrätter och Tornet Bostadsproduktion AB bygger just nu 40 hyreslägenheter med hjälp av det statliga hyresstödet för att kunna hålla nere hyrorna så att fler har råd att flytta till en helt ny lägenhet.

Läs hela artikeln.

Jimmie Åkesson (SD) talade på Våghutorget.
Jimmie Åkesson (SD) är ute på valturné och på fredagen var han på Våghustorget i Örebro.
Jimmie Åkesson berättade att han är mitt uppe i valturnén och när de är klara så har de besökt 54 städer i landet, starten gick i Luleå och sedan ska de arbeta sig nedåt i landet.
Det var många som fyllde Våghustorget i Örebro när Jimmie Åkesson besökte och jag fick en känsla av att det var nästan lika många som var emot SD som det var för.

Läs hela artikeln.

Lars Adaktusson (KD) på besök i valstugan.
På torsdagseftermiddagen var Lars Adaktusson på besök i Kristdemokraternas valstuga på Stortorget och förutom att prata med väljare och partikamrater så hade han ett litet samtal med Lennart Bondeson där de gick igenom de viktigaste punkterna i Kristdemokraternas valplattform.

Läs hela artikeln.

Statsminister Löfven gjorde sitt val i Örebro.
Under onsdagen så var Stefan Löfven, Lena Rådström Baastad och Anna Ekström på besök i Örebro, Statsministern passade på att börja besöket med att förtidsrösta på Vågen för att sedan promenera till Stortorget och passera valstugorna på vägen till Rådhuset.

Läs hela artikeln.

Christer Nylander (L) på besök i Örebro.
Idag besökte Christer Nylander Örebro och Stortorget där han samtalade med Johan Pehrson förutom att träffa väljare vid valstugan.
Johan Pehrson och Christer Nylander hade tidigare på dagen också besökt Örebro universitet för att diskutera lärarutbildningen.

Läs hela artikeln.

Valkickoff för Vänterpertiet på Våghustorget.
Under lördagen hade Vänsterpartiet i Örebro valkickoff på Våghustorget och det var några Vänsterpartister som var där för att lyssna på både musik och politik.
Murad Artin och Mia Sydow Mölleby blev intervjuade av Cecilia Lönn Elgstrand och eftermiddagen avslutades av ett direktsänt tal med Jonas Sjöström.

Läs hela artikeln.

Moderaterna vill stoppa narkotikan.
Under onsdagen presenterade Moderaterna i Örebro sin plan för att få en nolltolerans mot narkotika i Örebro och i planen ingår både en Trygghetscentral och narkotikateam.
Anders Åhrlin Gruppledare Moderaterna i Örebro hade hjälp av Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé som berättade om hur Moderaterna vill bekämpa narkotikan i landet.

Läs hela artikeln.