×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-08-05  

Blandad Sommarscen på Stortorget.

Blandad Sommarscen på Stortorget.

Torsdagseftermiddagar i Örebro betyder underhållning på Stortorget och den här torsdagen var det en blandad spellista som presenterades, allt från pop till hårdrock och det var inte bara lokala band på scenen.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
40 Klickbara bilder.

Torsdagseftermiddagar i Örebro betyder underhållning på Stortorget och den här torsdagen var det en blandad spellista som presenterades, allt från pop till hårdrock och det var inte bara lokala band på scenen.

Besök från Västervik.

Maja Johansson och Samuel Karlman var de som äntrade scenen först.
Maja Johansson var på scen två gånger den här dagen, först som soloartist och sedan som kör åt Samuel Karlman.
Maja sjunger egna svenska texter och hon har ett lite eget sound, jag antar att hon skulle hamna under singer/songwriter kategorin om man nu måste sätta etiketter på musik, Samuel Karlman har däremot en helt annan typ av musik, hans musik är mer inspirerad av progg och blues uppblandat med lite rockiga noter.

Första spelningen i Örebro för Maja Johansson.

Vi fick en intervju med både Maja och Samuel och för Maja var det andra besöket i Örebro och första gången hon spelade här, Samuel är uppvuxen i Hallsberg så han har varit i Örebro många gånger.
- Det här är ju nästan min hemstad, jag är från Hallsberg så det är ju mycket vänner och bekanta och familj här, sa Samuel Karlman.
Samuel Karlman har inte spelat så mycket i Örebro eftersom han inte bor kvar i närheten längre och det här var den första spelningen med ett helt band, tidigare har det varit mindre akustiska spelningar och nu flyttar han ännu längre bort eftersom både han och Maja ska flytta till Malmö så vem vet när nästa Örebrospelning blir för det här paret.
Maja uppskattade att spela på sommarscen och de startade dagen med att titta på barnteatern som inleder sommarscen.

Örebro en musikregion.

Maja Johansson har hört att Örebro är en bra musikstad och att regionen runt Örebro bubblar av musik, det kommer många nya band som etablerar sig här.
Samuel Karlman håller med om att det kommer många bra band från Örebro men han efterlyser fler ställen att spela på i staden.

Jämt intresserade av musik.

Maja har hållit på och sjungit och skrivit egna låtar så länge hon kan minnas men det var inte förrän i gymnasiet som hon började ta musiken mer på allvar.
Samuel började spela gitarr när han var fjorton år men annars var det liknande som för Maja det var inte förrän han började plugga musik som det blev mer på allvar.
Båda två inspireras av det som händer i deras liv när de skriver musik, Samuel har mer influenser från sent 60-tal och 70-talet som han verkligen uppskattar.

Generaler med ett skivkontrakt i väskan.

Det var inte bara långväga gäster som spelade på Sommarscen, Generalerna som är ute på en miniturne spelade också och som vanlig var det full fart när de stod på scenen.
Generalerna börjar locka mer och mer publik och den här eftermiddagen på Stortorget började det fyllas på med publik precis innan de gick på.

Bra uppslutning på turnen.

Björn Wallgren berättade bland annat att Generalerna nu har ett skivkontrakt och att de har varit ute på ett par miniturneer under sommaren.
Att spela på Stortorget är kul och det var faktiskt över förväntan.
Turneerna har gått bra och trots att deras spelningar inte har varit i närheten av Örebro så har publiken dykt upp och Björn berättade att han ser fram emot att få släppa skivan och sedan ge sig ut och spela för då blir det säkert ännu mer med publik.

Videoinspelning för första videon.

Nu med ett skivkontrakt så är det dags för första riktiga videoinspelningen på låten Kvart I Fem som blir Generalernas första singel.
Skivkontraktet skrevs med Monarch Music Group och Magnus Nygren får beröm av Björn eftersom han har full koll på vad Björn hittar på och det säger Björn kan behövas ibland.
- Han är som min extra farsa nu, har stenkoll på mig, jag skulle behöva en personlig assistent ibland, jag har så djävla dålig koll på allt.

Välljudande Agenter.

Bandet Agent var nytt för oss och även om vi har hört Norbert Lukacs förut så var det ett bra tag sedan och med Agent fick vi höra att han utvecklats riktigt ordentligt under åren.
Vi fick en intervju med Norbert och han berättade bland annat att Agent har funnits som band sedan 2009 och bandets medlemmar är utspridda inte bara i Sverige utan en av dem bor i New York så reptillfällen finns det inte så gott om, men det var inget som hördes under torsdagens spelning.

Motherlode rockade.

Hårdrocksbandet Motherlode har sin egen publik och det märktes på Stortorget, strax innan det var dags för Motherlode att börja spela så fylldes torget på med lite ny publik och medelåldern på publiken blev också något högre än den varit tidigare under dagen, men annars så har Motherlode lyckats skaffa sig en yngre publik också.
Motherlode är ett nygammalt band, starten för bandet var redan 1984 men sedan tog de en paus på 12 år innan de var tillbaka med en ny skiva och sedan skivan släpptes 2010 så har de hållit på att spela.

Ny skiva på gång.

Sonny Larsson sångare i Motherlode berättade efter deras spelning att de just nu håller på att skriva nya låtar och att en ny skiva är att vänta till början av nästa år.
Motherlode brukar hålla sina spelningar i närheten av Örebro och det har varit ett mer eller mindre medvetet val, men med en skiva till i bagaget, nummer tre,tänker Motherlode ge sig ut på fler spelningar och de har siktet inställt på festivaler och då inte bara i närheten av Örebro.
- Vi har varit uppe och spelat i Stockholm och sådär men vi tänkte att vi skulle göra en skiva till, för då tänkte vi att nästa år ska vi ut på festivaler och lite så, vi måste ha något mer i bagaget än vad vi har just nu, berättade Sonny Larsson.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar