×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-03-24  

Äntligen en hel spelning med David Urwitz.

Äntligen en hel spelning med David Urwitz.

Nu har vi äntligen fått höra lite mer av David Urwitz, sedan David var med på ett Rosa bandet galan i Örebro har vi bara fått höra smakprov på hans musik här, men nu fick vi äntligen en helkväll med honom på Växthuset.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
2 Klickbara bilder.

Nu har vi äntligen fått höra lite mer av David Urwitz, sedan David var med på ett Rosa bandet galan i Örebro har vi bara fått höra smakprov på hans musik här, men nu fick vi äntligen en helkväll med honom på Växthuset.

Tre korta besök.

David Urwitz har tidigare varit på tre korta besök i vår stad, först med Rosa Bandet Galan, sedan på ett av City Örebros arrangemang på stortorget i somras och sist ackompanjerade han Staffan Hellstrand när Staffan spelade på Clarion förra året, nu fick David all uppmärksamhet själv och han såg ut att trivas även om det var en väldigt väluppfostrad publik på plats i Växthuset den här kvällen.
Vi fick en intervju med David Urwitz innan han gick upp på scenen och han a att själv skulle han nog säga att den här spelningen i Växthuset är första gången eftersom de andra bara har varit ett par låtar i ett större sammanhang.
- Idag blir det lite mer som det brukar vara när jag spelar.

Musiken har jämt funnits.

David Urwitz innan det var dags för honom att spela och han berättade bland annat att det som skiljer honom från många andra singer/songwriters är att han själv tycker att han har mer poppiga inslag i sin musik än vad som är vanligt.
Det är en textbaserad pop sa David Urwitz när jag bad honom beskriva sin musik och han fortsatte med att han gillar pop musik mer än rock och anledningen är att det finns ett lättare inslag i poppen än i rocken som han gillar.
David skriver bara på svenska av den enkla anledningen att det är det han är bra på och engelska finns det många andra som behärskar och David Urwitz sa att han är urkass på engelska och när det finns så många andra som är duktiga på det så låter han helst bli, och fortsätter med svenska texter som han själv tycker att han är bättre på.
Musikintresset har jämt funnits hos David Urwitz och sen har det varierat hur mycket han har kunnat ägna sig åt musiken.

Ny skiva planeras.

David Urwitz är ingen nykomling i musiken och han har hittills släppt fyra skivor och den senaste skivan släpptes för nästan precis ett år sedan och nästa skiva vill han släppa till hösten. David Urwitz sa att han har lätt för att skriva och han förstår inte varför han ska vänta med att släppa nytt när han har material liggande så att det räcker.
Den planerade skivan kommer alltså inte att ta lika lång tid som den förra men de tidigare skivorna kom rätt tätt med en om året och det verkar vara lagom takt för David Urwitz.
I dag är det så lätt att man låter det gå lång tid emellan, men jag tänkte att när jag hade skrivit ihop 15 låtar att varför ska jag sitta och vänta.

Växthuset gav mersmak.

Det här var David Urwitz första besök i Växthuset och han blev imponerad av vilken trevlig miljö det var för en spelning och han funderar på att ta med sig konceptet till Göteborg och se om det går att hitta ett växthus där att spela i.

Känslosam musik.

David Urwitz är inte en sångare som spelar glad poppig musik utan hans texter kräver eftertanke och stillhet.
Han passar bäst i små intima miljöer så Växthuset passar honom riktigt bra och många av hans låtar handlar om kärlek speciellt kärlek som tagit slut, men oavsett ämne han behandlar i sina texter så har han en förmåga att förmedla känslor.
Den här kvällen när David hade bättre med tid så fick vi också höra historier som hänger ihop med texterna och det gör att man får en annan förståelse för vad texten handlar om och det ger det där lite extra till framträdandet.
David Urwitz spelar både piano och gitarr och den här kvällen använde han båda instrumenten. Jag föredrar när han sitter vid pianot, men jag kan inte riktigt säga varför bara att det tillför något som gitarren inte gör.
Kvällen gick fort som den brukar när det är bra musik och ett extranummer blev det också och vi hoppas att vi snart får se och höra David igen på någon scen i Örebro om inte annat så när nya skivan är släppt.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar