×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-03-17  

Mohlavyr och Loke på Kulturhuset.

Mohlavyr och Loke på Kulturhuset.

Fredagskvällen i Kulturhuset tillbringades i B-salen där det var en kväll med lokala Mohlavyr och göteborgaren Loke Nyberg.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
17 Klickbara bilder.

Fredagskvällen i Kulturhuset tillbringades i B-salen där det var en kväll med lokala Mohlavyr och göteborgaren Loke Nyberg.

Mohlavyr med nya låtar.

Den här kvällen fick vi höra lite nya låtar från Mohlavyr och hon fortsätter att skriva texter på svenska.
Mohlavyrs texter har jämt varit personliga och hon fortsätter i samma stil med de nya texter hon skriver och det är en av de saker jag verkligen uppskattar med henne.
Texterna på svenska är lite mer allvarliga och inte riktigt lika lekfulla som hennes engelska texter men det är en del av hennes utveckling som musikskapare och hon är fortfarande bra på att få till texter som fastnar i huvudet.

Samarbete i musiken.

Anledningen till den här kvällen var att Mohlavyr nyligen miste en nära vän, Niklas och för att hedra honom ville hon samarbeta med vissångaren Loke från Göteborg eftersom vännen varit en stor beundrare av Loke och föreslagit att Mohlavyr skulle samarbeta med honom på något sätt.
Mohlavyr skickade ett mail till Loke där hon berättade om Niklas och frågade om Loke ville vara med och sjunga på sången hon skrivit till Niklas minne och det ville han.
Dagen innan konserten kom Loke till Örebro och de tillbringade natten med att spela in sången och de framförde den också på scenen den här kvällen.

Hjälp att bearbeta.

Mohlavyr skriver texter för att bearbeta sådant som händer i hennes liv och arbetet med sången till Niklas har hjälpt henne mycket i sorgarbetet och att få Loke att vara med var stort.
Nu ska Mohlavyr arbeta med en ny EP med texter på svenska och förra gången hon släppte en skiva så hade hon samtidigt en konstutställning på Kulturhuset och i höst när nya skivan kommer så blir det också något mer men vad vill hon inte säga än, bara att det inte blir en liknande utställning som sist.

Loke en modern vissångare.

Loke är en artist som inte har fått något stort genombrott än på den svenska musikscenen, men han skulle platsa bra bland de andra vissångarna i landet.
Hans texter är personliga och spänner över massor med ämnen, vi fick en intervju med honom efter spelningen där han berättade att han skriver texter när han har varit med om något som berör honom, visst kan han skriva texter på beställning också men det är inget han skulle framföra själv på scenen.

Loke ville gärna samarbeta med Mohlavyr.

Loke blev berörd av Mohlavyrs brev och kände direkt att det här var något han gärna ville göra, dagen i Örebro blev hektisk och de hade ett fulltecknat schema innan konserten.
Loke upptäckte när han kom till Kulturhuset han han faktiskt stått på scenen i B-salen tidigare men då var det ingen öppen konsert utan ett slutet sällskap som var där.
Det här var Lokes första officiella konsert i Örebro an har spelat i Örebro tidigare men då var det en privat spelning i en lägenhet.

Crowd funding betalade en del av senaste skivan.

Loke har gett ut flera skivor och den senaste som kom ut i slutet av 2012 finansierades delvis av Lokes publik.
Den som ville kunde betala 500 kronor och då ingick skivan naturligtvis plus att de fick sitt namn inskrivet i texthäftet som följer med skivan, det ingick också VIP biljetter till releasefesten och de hade också en fest bara för de som hjälpt till med bidrag till skivan.
Loke blev glatt överraskad eftersom han fick in mer pengar än han räknat med på det sättet och han berättade att det visar att människor gärna hjälper till att ta hand om sin artist och han sa också att det borde vara billigare att spela in musik, det kan inte bara vara till för de stora bolagen eller människor som redan har mycket pengar.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar