×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-02-03  

Utsålt för the Hives.

Utsålt för the Hives.

Den 2 februari var The Hives med förbandet The Fume på Club 700 i Örebro och en stor fördel med att se bandet i den lokalen är att den är inte stor vilket gör att man kommer närmre och det är mycket enklare för sångaren Pelle Almqvist att få ordentlig kontakt med publiken.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
41 Klickbara bilder.

Den 2 februari var The Hives med förbandet The Fume på Club 700 i Örebro och en stor fördel med att se bandet i den lokalen är att den är inte stor vilket gör att man kommer närmre och det är mycket enklare för sångaren Pelle Almqvist att få ordentlig kontakt med publiken.

Utsålt och trångt.

Det var längesedan det var så många i publiken inne på Club 700 och den här kvällen var det utsålt så när det började närma sig tiden för The Hives att kliva upp på scenen så var det trångt både framför scenen och i barområdet.
När intromusiken startade så blev det ännu trängre och publiken var redan från start med och ropade efter bandet.
The Hives behöver inte arbeta för att få med sig publiken de behöver bara visa sig och sångaren Pelle Almqvist ta tag i mikrofonen så har de publiken i sin hand.

Oväntat nedtonad Pelle Almqvist den här kvällen.

Pelle Almqvist har inte precis gjort sig känd för att vara ödmjuk, men den här kvällen på Club 700 var inte storhetsvansinnet riktigt lika uttalat som det var förra gången vi hörde dem.
Visst The Hives är störst och bärs enligt Pelle men han var ändå lite nedtonad och det var en hel del publikfrieri under kvällen.
Pelle Almqvist har en energi på scenen som är smått otrolig och han verkar uppskattat den kontakt han fick med publiken den här kvällen, det var inte så ofta som han var på scen utan han var lite överallt i stället som att klättra upp och ställa sig på staketet framför scenen.
När han stod på staketet så var det många längst fram som hjälpte honom att hålla balansen och artister som vågar ge sig ut så ger en extra dimension till spelningen, om inte annat så är det kul att titta på och det betyder att många i publiken har en chans att se honom bättre.

Blandat med nytt och gammalt.

Repertoaren den här kvällen var blandad med mycket musik från senaste skivan Lex Hives som kom ut förra året, men det var äldre material också det enda jag saknade lite var nytt material men den här kvällen gjorde det inget att det inte fanns med.
När stämningen är så bra som den var den här kvällen så finns det inget att klaga på, bandet såg ut att stortrivas på scen och publiken lät som om den var minst dubbelt så stor.
Sist The Hives spelade i Örebro var under Millencolin festivalen och jag hade i bakhuvudet innan de kom ut på scen att kan de göra om det här inne, att få publiken så i sin hand som de hade i Brunnsparken och visst kunde de det, det verkade till och med vara enklare inne på Club 700 för bandet att få den där party känslan som på något sätt är The Hives i ett nötskal.

The Fume ett nytt band på väg fram.

Bandet The Fume som hade den otacksamma uppgiften att vara förband till The Hives lockade inte så många till området framför scenen och deras version av rock verkade inte riktigt vara vad publiken ville ha.
Musikaliskt är de aggressiva och råa,en del av deras låtar är däremot sång vänliga och om de får lite tid på sig kommer de säkert att hitta sin egen publik.
Den här kvällen nådde de inte fram och kontakten med publiken uteblev till största delen, men det kan faktiskt bero på att det kändes som att The Fume inte riktigt försökte få med sig publiken.

Gammalt band men nya medlemmar.

Bandnamnet The Fume är gammalt men den här uppsättningen medlemmar är ny berättade Filip Hartsner, sångare, han har själv varit med i ungefär 6 månader och de nyaste medlemmarna har bara varit med i en månad så att få åka på turne med The Hives var något han verkligen tyckte var kul speciellt som det var The Hives som väckte hans intresse för musik när han var yngre.
Efter turnen med The Hives ska de släppa sin första skiva 2 maj och den släpps i Tyskland, sedan väntar spelningar framförallt i Tyskland men även några festivaler i Sverige.

Intim spelning.

En stor fördel med att sätta ett så stort band som The Hives i lilla Club 700 är att det blir en intim spelning och det är inte så vanligt när det kommer till band i den här storleken om de nu inte kommer till Örebro förstås.
Arrangörerna till den här spelningen brukar föredra Club 700 mot större arenor och jag häller med dom, det blir trevligare och spelningarna har större chans att bli något man kommer ihåg länge efter och en sådan kväll var det under The Hives och att de direkt talade om att konserten inte skulle flyttas till en större lokal gjorde också att Örebro fick utsålt först av de ställen i landet som The Hives besöker på sin miniturne i landet, berättade Pelle Almqvist från scenen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar