×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-01-27  

Tullamore Brothers releasefest.

Tullamore Brothers releasefest.

Tullamore Brothers som också nu för tiden har en syster med i bandet släppte på fredagskvällen sin tredje skiva, Still Going Wrong.
Releasefesten var på Clarion Hotel och det var många som var där för att höra vårt eget Irländska band.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
10 Klickbara bilder.

Tullamore Brothers som också nu för tiden har en syster med i bandet släppte på fredagskvällen sin tredje skiva, Still Going Wrong.
Releasefesten var på Clarion Hotel och det var många som var där för att höra vårt eget Irländska band.

Still Going Wrong.

Still Going Wrong är namnet på skivan men det är inte många fel jag kan hitta på Tullamore Brothers, det största är faktiskt att de slutade spela alldeles för tidigt.
Irländsk folkmusik är uppskattad inte bara på Irland utan även här i Örebro, det märktes på publiken och att det var så många som kom.
Ollie Tullamore eller som vi är vana att kalla honom Olle Unenge berättade att bandet startade 1988 och har sedan hållit på hela tiden och de spelar för att det är kul.
Den tredje skivan blev till för att de fick med en syster i bandet, violinisten Kajsa som har tillfört mycket och som satte sista pusselbiten på plats så att det kändes rätt att spela in en ny skiva.

Blandat med instrumentalt och sång.

Tullamore är ett av de få banden jag känner till som har en lika entusiastisk publik oavsett om de kör sånger eller instrumental musik.
Den Irländska folkmusiken är medryckande och ibland mycket snabb och det gör att den instrumentala delen fungerar väldigt bra, sen är det inga långa solon vilken också är ett plus i alla fall enligt mig.

En glad kväll med god stämning.

Det brukar vara trevligt nr Tullamore Brothers står på scenen och den här kvällen var det lite extra glad stämning, det märks att bandet verkligen gillar att skivan är klar för att släppas och de är avslappnade på scenen.
Även om vi har hört låtarna tidigare så gör det inget den här kvällen, det känns lite som att bandet har fått en nytändning, alla på scenen är verkligen med och att de sedan retas och gnabbas lite set höjer bara stämningen.

Kajsa tar större plats.

Deras blandning av instrument gör att det blir en helt annan ljudbild mot vad man är van vid och därför gör det inte så mycket att man känner igen det de framför.
Violinisten Kajsa tar nu större plats på scenen och hon tillför något till musiken som jag inte kan sätta fingret på .
Kajsa är den nyaste medlemmen och nu verkar hon ha funnit sin plats ordentligt och det ska bli kul att få följa utvecklingen i bandet.
Irländsk folkmusik är snabb och jag blir jämt lika imponerad när jag ser och hör dem spela.
Även om vi har hört musiken tidigare så är det inte så konstigt eftersom de flesta av låtarna har gamla anor, men när Tullamore spelar så får de musiken att vara deras egen.

Flera extranummer.

Normalt när en konsert är slut så hinner bandet av scenen och in i ett bakre rum, men Tullamore Brothers han inte ens av scenen eller att dra ut kontakterna ur instrumenten innan publiken ropade på mer.
Det blev inte vara ett extranummer utan hela tre stycken och sedan så blev det lite mer mingel för bandmedlemmarna eftersom det var många som ville fram och prata med dem.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar