×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-12-13  

Bejublad Winnerbäck på Conventum arena.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:480px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Den 12 december var det dags för Lars Winnerbäck att besöka Örebro på Conventum Arena som sista plats på hans höst turne.

Det blev snabbt trångt inne på Arenan och kön ringlade utanför, som tur är så finns det många och stora dörrar så kötiden utanför i kylan blev inte så lång, väl inne på arenan blev det snart varmt och de som passade på att besöka baren i väntan på att Lars Winnerbäck skulle komma ut på scenen.
Tyvärr så hade Andreas Grega fått ställa in som förband vilket gjorde att väntan på musik blev extra lång, men publiken verkade inte bry sig så mycket om det.

Det var en taggad publik som kommit för att se Winnerbäck framträda på Conventum Arena i Örebro.
Redan innan det var dags för Lars Winnerbäck så var publiken igång och ropade efter honom och minsta lilla någon rörde sig bakom scenen steg jublet och applåderna högt mot taket och när sedan Winnerbäck så kom ut på scenen var det svårt att höra de första ackorden i musiken eftersom publiken överröstade det som hände på scen, inte så vanligt men med 4500 personer i publiken så blir det högt ljud när de flesta hjälps åt.

Inledningen på konserten ägnades åt Lars Winnerbäcks nyare musik och vi fick en stund av melankoli som har blivit kännetecknet för Lars Winnerbäck. När man ser honom på scen och hör honom så kan man få förståelse för att han är så folkkär och att hans publik åker långa vägar för en konsert.
När Lars Winnerbäck äntrar scenen så är det inte något välrepeterat prat utan det är musiken som gäller och så är det hela konserten igenom.

Det är endast i andra halvan av konserten som vi får höra Lars Winnerbäck prata till publiken och då tar han upp en tidningsartikel som hade handlat om tjuriga artister. Lars Winnerbäck hade tillägnats ett eget stycke i artikeln och de syftade då på att han inte ställer upp på intervjuer så ofta och anledningen till att han inte gör det är att det känns obekvämt. Ska vi döma av publikens reaktion så anser de inte att han är tjurig utan bara att han gör det som känns rätt för honom.

Andra halvan av konserten inbjöd till veritabel allsång för publiken där det lite äldre material stod i fokus och som publiken sjöng med i en mer än i de lite nyare titlarna, speciellt under Hugger i sten där det enbart är Lars Winnerbäck och hans gitarr på scenen.
Hela konserten kändes avskalad och lite mer tillbaka till rötterna än då vi sist hörde Lars Winnerbäck. Hans musik passar bäst som avskalad där det inte är så mycket runtomkring utan att texterna går fram tydligare, för det är ju som textskrivare han verkligen får visa vad han kan. Det är inte många som kan göra sig en musikkarriär genom att vara melankolisk.

Duetten Om Du Lämnar Mig Nu gjordes också stämningsfull med Anna Stadling som den kvinnliga sångerskan. Det är lite svårt att tänka sig att det kan bli så bra stämning inne på en så pass stor arena men det går utan problem när det är så bra musik som spelas.

Att Lars Winnerbäck gillade att stå på scenen under kvällen är det ingen som kan protestera mot, tre gånger extra gick han upp på scenen efter att ha sagt hej då. De i publiken som förväntade sig att det enbart skulle bli ett extranummer fick vända tillbaka från garderoben när han kom tillbaka ut den tredje gången, men det tyder på att han verkligen är spelsugen fortfarande.
När de som arbetar bakom scenen börjar plocka ner de bitar de kan utan att störa för mycket tyder på att det inte var repeterat att komma tillbaka upp så många gånger.

Lars Winnerbäck har som vanligt omgett sig med bra musiker och sångerskan Anna Stadlig lyfter sångerna lite extra med sin ljusa röst som kör, Anna Stadling är även den sångerska som är med på Lars Winnerbäcks nya skiva Tänk Om Jag Ångrar Mig Och Sen Ångrar Mig Igen. Musikerna han har med sig är även de samma som på skivan.

Nu återstår endast att tacka för en trevlig kväll med bra musik och sen se fram emot nästa besök av Lars Winnerbäck som blir under hans sommar turne 2010. Han räknar med att spela i Brunnsparken den 15 augusti och då hoppas vi på mycket bättre väder än vad det var sist han besökte Brunnsparken i Örebro.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar