×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-10-25  

Rock It på Kulturhuset

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:480px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Så var det dags för den tredje gången med Rock It som arrangör av en rock kväll i B-salen på Kulturhuset i Örebro.

Huvudband den här kvällen var Ape Rape Escape och de lockade publik som kom tidigt och var där hela kvällen, först ut var ett band från Karlsborg Last Out, även om det var ett nytt band för oss så har de redan spelat ihop i tre år och har spelningar lite överallt i landet.
Deras melodiösa rock är inte så vanlig att få höra på Örebros scener.
Det är ett samspelt band och de har kul på scen, de verkade inte störa sig på att scenen i Kulturhusets B-sal är lite liten när det gäller rockmusiker, det blir lite svårt för dem att röra sig på scen.

Spelningen på Rock It var bandets andra spelning i Örebro, den första var på Yeah festivalen i våras, publiken var inte så svårflörtad som den brukar utan de lyckades locka fram den till scenen och det var en hel del som såg ut att gilla vad de hörde så några nya fans lyckades de säkert skaffa sig under kvällen.
Bandet består av Richard på sång, Fredrik på gitarr och det är även de två som syns mest av bandet, sen är det även Henric på trummor och sist men inte minst Tobias på bas.

Band två var Dapur som är en duo bestående av Filip Brun och Elias Liden. De spelar till största delen instrumentell musik av den experimentella sorten så det var inte riktigt en helkväll i rockens tecken under deras tid på scenen.
Dapur har även en lite annorlunda publik och det var en del av publiken som kom endast för deras framträdande. Band tre var Örebrobandet Listen Up Major, det här bandet blir enbart bättre för de gånger vi hör dem. Sångaren Agrin har blivit säkrare på scen och han använder mer kraft i rösten när han sjunger, vilket gör att det låter mycket bättre, de övriga har också blivit säkrare och det märks att de har spelat ihop ett tag nu och alla verkar säkrare på scen. Nu har de även hittat en ny basist Rasmus som passade in utmärkt i bandet.

Sist ut var det då dags för Ape Rape Escape som lockade stor publik till B-salen i Kulturhuset vilket är förståeligt, ska man förstå deras popularitet så måste man se dem på scen.
Ape Rape Escape är ett band som verkar ha energi för minst dubbelt så många som de är, de far runt och får verkligen med sig publiken. Musikstilen är hardcore men jag uppskattar att det inte enbart är screaming i sångerna utan att sångaren Johan även får visa att han kan sjunga också. Bandet har släppt en EP under sommaren och den har sålt bra även om det inte var någon stor försäljning under kvällen på kulturhuset, där det verkade som att de flesta i publiken redan hade den hemma. När Ape Rape Escape står på scen så vet man att det blir full fart tack vare deras Mosh-Monkey som gör sitt bästa i att få fart på publiken och även på medlemmarna i bandet.

Rock It arrangerades denna gång av Jasmine Sundblad ensam, även om hon har vänner som hjälpte till under kvällen.
Rock It är tänkt att visa upp alla de bra rockband som finns i Örebro och Jasmine tycker att det är roligt att arrangera musikkvällar. hon funderar just nu på hur hon ska kunna utveckla Rock It till nästa gång, så ni som gillar rock får hålla ögonen öppna.

Jasmine presenterade de två första banden och hon passade även på att berätta om barn och ungdomsorganisationen Vi Unga som var en av sponsorerna av Rock It kvällen. Vi unga är en organisation som hjälper unga med det som de vill syssla med, enda kravet de har är att det är drogfritt. Organisationen har även ledarskapsutbildningar och liknande och de finns över hela landet.

Kvällen på kulturhuset var lyckad och de lyckades öka publikantalet från förra gången, denna kväll var det 112 betalande som kom och det är bra gjort för att vara i B-salen på Kulturhuset, hoppas att Jasmine fortsätter i samma anda med att arrangera kvällar i B-salen för intresset från publiken verkar finnas.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar