×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-10-02  

Konstens Vecka vid Svartån.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Nu är det återigen dags att pryda vägen fram till Wadköping genom stadsparken med olika konstverk.

Det är fjärde året som konstens vecka finns utefter Svartån inne i centrala delarna av Örebro och temat för i år är Yang/Yin.
Konstens vecka är nu inne på sitt fjärde år och initiativtagare är Lars Spaak som själv är konstnär, men de är flera andra personer inblandade i Konstens Vecka och arrangör är KRO Distrikt 15. KRO står för Konstnärernas Riksorganisation och dit ansluts konstnärer med högskoleutbildning eller med minst 5 års yrkesverksamhet. KRO har till uppgift att se till Svenska bildkonstnärers intressen.

Även om Konstens vecka nu är inne på sitt fjärde år i Örebro så bygger den på en äldre konstvecka som hölls första gången i Sverige 1985 för att sedan hålla på till 1996 och återuppstod alltså igen under mitten av 2000-talet.
Konstens vecka firas inte bara i Örebro utan den håller på samtidigt över stora delar av vårt land så på många håll finns det varierande utställningar med konst att titta på för den intresserade.

I Örebro så är utställningen utomhus och med stadsparken i höstfärger blir det riktigt trevligt att titta på nästan 30 olika konstverk som står utefter Svartån.
I år är det en övervägande del tavlor som visas upp och de konstnärer som deltar har endast ett vek var på plats, så variationen är stor.

Det är en övervägande majoritet för kvinnliga konstnärer på årets utställning och temat Yang/Yin har tolkats verkligt olika. Yang/Yin betyder olika för olika människor men det handlar om motsatser och det gick igen i de flesta av konstverken på något sätt, kanske var de temat som inspirerade till att måla istället för att görs skulpturer i år, men några skulpturer fanns det även om måleriet övervägde som konstform.
Det roliga med konst som ställs ut efter en gångväg är att många som normalt inte tittar på konst får en chans att se den utan att behöva söka upp konsten. Det var många ute och promenerade genom stadsparken när vi var där och de flesta stannade till lite och tittade på något av alla konstverk.

Konstens vecka avslutas i vanlig ordning på söndag med en auktion av konstnärernas skisser, auktionen hålls i Teaterladan i Wadköping söndagen den 4 oktober klockan 14.00.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar