×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-07-27  

Musik Vid Herrgården

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under söndagen var det Musik vid Herrgården, sjöng gjorde Jenny Andersson ackompanjerad av Björn Sandberg på piano.

Varje söndag under de varma månaderna är det musik vid Karlslunds Herrgård i Örebro, denna söndag gick under namnet O Boy, O Boy, O Boy?
En Salig Blandning och en blandad stund blev det i musikens tecken.

Jenny Andersson och Björn Sandberg startade med en musikalsång I love you I do för att sedan sakta ner tempot lite för att komma till Dan Anderssons Helgdagskväll i timmerkojan, Jenny och Björn hade en bra blandning på musiken, det var både på engelska och på svenska och lite varierande stilar.

Den som tycker att den känner igen namnet Jenny Andersson kanske kommer ihåg tävlingen om lokal artist till O Helga Natt 2008 då var Jenny med som en av de tävlande, men det räckte inte ända fram men hon har ändå att göra.
Jenny är ingen nykomling inom musiken då hon har körat bakom en del artister så som Martin Stenmark i sommar har hon haft en del att göra under vattenfestivalen i Trollhättan som är hennes hemstad.

Jag uppskattade att både Peter LeMarcs Handens fem fingrar och U2:s I Still Havent Found What I´m Looking for fanns med i deras låtlista, inte så ofta man hör någon som blandar in den typen av sånger i sina framträdanden. Jenny har en stor bredd hon klarar både gospel och Peter LeMarcs 5 fingrar gjorde hon på ett strålande sätt.

Jenny och Björn studerar båda på musikhögskolan i Örebro och de läser båda afromusik som då koncentrerar sig på nordamerikansk musik så som blues, jazz och pop. Gospel är något som båda två tycker om och deras extranummer blev gospeln Step By Step.

Krister Kallin är den som har bokat in artisterna som spelar vid herrgården under sommaren och han tycker att det är ett litet roligt sommarjobb, normalt håller Krister på med körmusik på många olika plan.
Vädret kunde har varit bättre däremot, veckan före hade både publik och artister trängt ihop sig i lusthuset eftersom det regnade under hela tiden som spelningen var, men det funkade det också.

Musik vid herrgården riktar sig till en lite mognare publik och Jenny Andersson och Björn Sandberg hör till det nyaste som kommer att spelas vid paviljongen.
Denna söndag som vädrets makter var snällare och regnet lyste med sin frånvaro var det en rätt stor publik som satt på terrassen vid Karlslunds herrgård, en rätt stor del av publiken passade på att fika samtidigt som de lyssnade på musik och att ha den här typen av enkla arrangemang ute vid Karlslund är en verkligt bra ide. Det är en avslappnad stämning vid serveringen och inte allt för mycket runt omkring utan musiken hamnar i centrum på ett sätt som inte är så vanligt.

Den som inte har något inplanerat nästa söndag runt 14.00 kan ta sig till paviljongen på terrassen vid Karlslunds herrgård och få lyssna på Katarina Josephsson och Tommy Nilsson, deras stund i Karlslund går under titeln Bland humlor och tango.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar