×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-05-25  

Trädgårdsdag i Karlslund.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Under söndagen var det trädgårdsdag i Karlslund med ett stort urval av växter att handla, möjlighet att köpa lotter och prova på pilflätning.

Trots att dagen började med regn så blev det fint väder på dagen och inget regn under tiden som trädgårdsdagen var i Karlslund, det innebar att det var många som tog sig till Karlslund för att titta på de olika stånden som fanns eller för att besöka sommarcafe som öppnade dörrarna för säsongen.

Britta Gussander som hade kommit från Stockholm för att lära ut pilflätning var nöjd med dagen, det hade varit många som kom förbi henne och var intresserade, att fläta med pil är inte så svårt som det ser ut men grundmatrealet är viktigt, det får inte vara för torr då det går av lätt och det svåraste är början då alla bitar kan tyckas ha ett eget liv.

Britta Gussander hade placerat sig strategiskt precis vid en ny del som håller på att ta form vid Karlslund, nämligen barnens trädgård där det dagen till ära var invigning på första delen av barnens trädgård, ett system av tunnlar och kojor gjorda i pil som såg ut att kunna bli riktigt grönt och trevligt. Det var många av de yngre besökarna som passade på att springa runt i tunnlarna och flera föräldrar som fick stå och vänta medan barnen lekte för fulla muggar, så den satsningen vid Karlslund verkar redan vara omtyckt och uppskattad.

Framför herrgården var det fullt av försäljning av växter i olika färger, storlekar och sorter, Björka trädgård var på plats och Nisse Karlsson sa att dagen hittills gått bra, det som det var mest efterfrågan på var blommande växter och det var mycket folk i farten.

En som inte sålde växter utan blompinnar i form av trollsländor gjorda i luffarslöjd var Gry Larsson. Hon började med luffarslöjd för att hon såg det på en marknad och tyckte att det såg roligt ut, det roligaste med just luffarslöjd är att det är enkelt att komma igång och det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan använda den till, Gry fick en del uppmärksamhet för sina blompinnar och tyckte att det var roligt att män och kvinnor skiljer sig åt i beteende, kvinnor handlar och män kommer och pratar om tekniken.

Även om det var trädgårdsdag i Karlslund så var det många som bara var där för att promenera i naturen eller passade på att fiska, så Karlslund är ett väl använt grönområde i Örebro och det är tur att det är stort och lite utspritt annars hade det lätt känts trångt när många vill passa på att njuta av solen och värmen ute, för soligt och varmt blev det under dagen speciellt uppe vid herrgården.

Tillbaka

Kommentarer:

2010-05-23 14:01:47   Av: Glenn

Appropå trädgårdsdag i Karlslund: Varför inte skriva på orginalsidan vilken söndag??
Man får ju inte ens veta vilket år ni menar.Kasst.

/Svar direkt av Johan /
Alla artiklar tidsstämplas när de läggs upp.
Stämpeln syns innan du klickar på en artikel och dessutom överst i artikeln.

Med vänliga hälsningar.
Johan.

Lämna en kommentar