×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-05-03  

Rockregn 2009

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Den andra maj var det dags för Rockregn att inta Kulturhuset i Örebro för andra året i rad.
Tävlingen anordnades i A-salen på kulturhuset, i år anordnades den av arrangörsgruppen Eight nations tillsammans med Björn Wallberg som även är en av initiativtagarna till evenemanget.

Förra året när Björn Wallberg och Simon Dahlberg anordnade Rockregn så gjorde de det som ett skolarbete, i år så blev det en fortsättning fast det inte var tänkt från början, men eftersom Simon inte har haft möjlighet att delta under förberedelserna och Björn inte bor i Örebro har arrangörsgruppen Eight Nations gått in och hjälpt till med arrangemanget i år.

Det var inte några stora förändringar från förra årets tävling, alla band hade 10 minuter på sig på scen och de skulle framföra en cover, där hade de fler låtar att välja mellan mot förra året, i år var det 6 olika låtar de fick välja mellan och de som spelades mest var Survivors - Eye of the tiger och Hip hopper som normalt framförs av Thomas Rusiak, men vi fick även höra flera olika och olika versioner av Carolas Främling.

Det var tio olika gupper/artister som deltog i tävlingen och det var en stor variation av musik allt från singer/songwriter till hardcore. Reglerna är enkla det gäller att imponera på både publik och jury som i år bestod av fyra personer, Johannes Nilsson som är musikkonsulent för ScenIt i Örebro, Joacim Dubbelman producent, låtskrivare och soloartist, Roger Reinstam Gitarrist och sångare i De lyckliga kompisarna och Mikael Petterson rektor på Rockgymnasiet i Örebro.

Konferencierer var även i år Simon och Björn de hade även i år frågat ut deltagarna vad de tror att de gör om tio år och varför publiken ska rösta fram just dem som vinnare, vi frågade därför både Simon och Björn vad de gör om tio år och Simon håller på med musik på något sätt, även om han inte vet hur just nu. Björn har slagit igenom med sitt nya band Feber och har familj hemma i Sala.

Den största ändringen för i år var att det var pausunderhållning så att Björn Wallberg slapp underhålla publiken själv medan den väntade på juryns resultat, förra året fick Björn stå på scen och underhålla publiken med några av hans låtar vilket blev omtyckt.

Först ut på kvällen var One line smile som spelar hardcore covern de gjorde var på MC Hammers you can´t toutch this fast i hardcore tappning vilket fungerade bra. Vi fick även höra en helt ny låt som de inte spelat live tidigare men de höll premiärnerverna i styr och leverade riktigt bra.

Ett av banden som hade arrangerat lite annorlunda under sin cover var 40+ bareback hunterz, som lekte pojkband under sitt framförande av Främling, med dansare och allt som hör till de traditionsenliga pojkbanden och de gjorde det bra, efter Främling så blev det totalbyte av musik stil eftersom de är ett Hardcoreband, men de lyckades få fart på publiken och gjorde ett väldigt bra intryck från scen.

Det var två singer/songwriter med och spelade under kvällen, Örebrotjejen Alissa Isakovic som framförde Eye of the tiger med enbart en akustisk gitarr som ackompanjemang och Norbert Lukács som är från Kumla. Norbert var på scen två gånger under kvällen eftersom han förutom sitt singer/songwriter även är trummis i Believing Carlos.

Loving Anti var ett av banden som hade många supportrar på kulturhuset och de spelar en blandning mellan Country och folkpop, ovanligt att se en fiolspelare under en tävling för unga musiker, men loving Anti har fiol som en självklar inslag i sin musik, tyvärr fick vi enbart höra deras cover som var Eye of the tiger som de hade arrangerat om och gjort till sin egen på ett bra sätt.

Eftersom Rockregn är en musiktävling så fanns det naturligtvis priser att vinna, första priset var en check på 3000 kronor, en buckla att ställa på hyllan och en liveinspelning från tävlingen. Publikens val bestod av En livespelning i Västerås, en buckla och en liveinspelning från tävlingen.

Medan juryn var ute och pratade ihop sig om vinnarna så underhöll David Wingren publiken med sina lite egna sånger, han var den som verkligen lyckades få fart på den svårflörtade publiken och i pausen var det bra stämning i A-salen på kulturhuset. Örebropubliken visade verkligen upp sin tråkiga sida under kvällen och det var inte många av artisterna som lyckades få fart på dom, men det sista bandet The Gordons höjde stämningen rejält.

De som vann var: Bästa trummis David Shanks från 40+ bareback hunterz, Bästa cover. Loving Anti, Bästa röj one line smile, Bästa sång Norbert Lukács, Bästa gitarr Albin from hell från Mortus Modulus, Bästa bas Blondie från Believing Carlos, Upcoming band The Gordons, Publikens val 40+ bareback hunterz, Rockregns första pris Norbert Lukács. Alla de som vinner får ett diplom från Rockregn och alla som deltar får även ett skriftligt omdöme hem i brevlådan omdömet baseras på juryns åsikter och är tänkt som en hjälp framåt i karriären.

Årets rockregn bjöd som jag redan sagt på blandad musik även om rocken står i centrum och precis som förra året var det en singer/songwriter som gick hem med förstapriset, förra året var det Robin William Olsson som vann, nu hoppas vi att det går lika bra för Norbert i framtiden. Juryns motivering till Norbert var att han hade de bästa låtarna och ett tydligt eget uttryck, han hade även den tystaste publiken under kvällen.

Enligt Johannes Nilsson från ScenIt så hade inte juryn några större problem med att utse sin vinnare utan det gick rätt mycket av sig själv, Norbert var ett enkelt val.

Efter prisutdelningen pratade vi lite med Björn som är den som har styrt arbetet från distans och han var nöjd med kvällen och de hade redan funderat på att ha tävlingen även nästa år, Björn tyckte att det hade varit svårt att arbeta på distans men personal från Rockgymnasiet hade hjälpt till mycket i år och allt hade fungerat smidigt ändå.

Det vi märkte var att både Björn och Simon inte riktigt hade samma glöd som förra året på scen och att det inte var riktigt lika bra ordning under Rockregn 2009 men de småfel som uppstod med bråkande utrustning löstes fort och smidigt så alla de som arbetade framför och bakom scen ska vara nöjda med kvällen.

Tillbaka

Kommentarer:

2009-05-06 14:10:43   Av: Blodig balle

Hur kunde inte trummisen från Mortus Modulus vinna?

2009-05-06 22:01:35   Av: alle

the gordons borde ha vunnit!

2009-05-06 22:32:38   Av: Daniel

Jag skulle kunna plocka dit minst tjugo stycken som låter precis som Norbert.
Varför var han med i R O C K regn? Och hur kunde han vinna? Jag är inte den enda som är förbannad.

Lämna en kommentar