×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-03-01  

Musik Direkt på Kulturhuset i Örebro

> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Under lördagskvällen var det dags för den första av tre deltävlingar av Musik Direkt i Örebro län.
Musik Direkt är en av Sveriges största tävling för unga musiker och trots att det var första året på länge i Örebro län så har de fått in 32 anmälningar.
Deltävlingen hölls på Kulturhuset i Örebro och intresset blev så stort att inte alla som anmält sig möjlighet att delta men publiken fick sig ändå en helkväll med blandad musik.

Johannes Nilsson på ScenIt berättade att Musik Direkt inte varit i Örebro på ca 15 år. Under förra året var det bara två län i landet som inte var med i tävlingen och Johannes och länsmusiken tog på sig att få hit Musik Direkt igen.
Musik Direkt har varit en språngbräda för många artister och band så som Sabaton och Laleh fick sitt genombrott via Musik Direkt.

Björn Wallberg och Simon Dahlberg var kvällen konferencierer och precis som under Rockregn förra året var de riktigt bra.
Björn Wallberg och Simon Dahlberg har förövrogt själva en musiktävling, Rockregn och den går av stapeln 2 maj på kulturhuset i Örebro
Björn Wallberg har själv varit med och tävlat i Musik Direkt och vet vad som väntar de som går vidare till Rixfinalen som hålls i Uppsala 20-23 maj.

Det var som sagt blandad musik under kvällen allt från Hardcore till fusion jazz och singer/songwriter.
Först ut var Listen Up Major, ett hårdrocksband som fick sätta kvaliten på kvällen och de satte ribban högt.

Det var fyra olika band som spelade rock av varierande slag, de som stack ut mest var Bon Succes som helt klart är ett av de bättre rockbanden och det relativt nya The Monssons. Bon Succes har glöden och verkar verkligen tycka om att stå på scen de hade också stort stöd i publiken, trots ett bråkande mickstativ klarade sångaren av att leverera.

The Monssons har en sångare som använder hela kroppen när han sjunger och gör att deras scentid blir underhållande.

Det var även en hiphop duo som kallar sig DaFightas och består av två tjejer, de imponerade stort med egna texter och full fart på scenen helat framträdandet.
Singer/songwriter var endast två nämligen Lollo Rönnberg och Betrice Pettersson, Lollo Rönnberg som har en egen stil och är väldigt olik det mesta man hör inom musiken idag, hon pluggar just nu i Falun vilket Simon gillade eftersom det är hans hemstad men han pluggar här i Örebro.

Betrice Pettersson har hållit på ett tag nu och hon kör eget material, under kvällen fick vi höra enbart en sång från henne men det räckte för att fånga publikens intresse.

Fusion jazz är inget jag förknippar med ålder 13 - 19 men ett sådant band fanns det med Quarters To Quarters och de är helt instrumentala vilket är vanligt just inom fusion jazz, roligt att höra ett lite annorlunda instrument eftersom de hade en tvärflöjt med och den lyfte musiken med sina rena toner.

Duon Dapur var också ett lite ovanligt band som har en helt egen stil och att de är spelsugna märks tydligt. Tanken på att utveckla sin musik är något som de har med sig, de har hittat sitt eget sound och har möjlighet att ta sig vidare inom musiken.

Juryn för kvällen bestod av Robin Hirse som själv är sångare i Asteroid, Emanuel Hendahl, Magnus Hägerås gitarrist i Franky Lee,och Lena Widestrand från Brunnsparken i Örebro. Juryn hade ett tufft arbete framför sig med den variation på artister som var, måste vara svårt att väga alla de olika stilarna mot varandra men de klarade av det tämligen snabbt, trots allt så det var ingen lång väntetid för att få höra resultaten.

De tre vinnarna blev Betrice Pettersson, DaFightas och Quarters to quarters, de tre går vidare till den stora länsfinalen som är på Örebro konserthus den 18 april.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar