×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-07-15  

Musik i Stadsparken

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Nu var det dags för den andra upplagan av musik i Stadsparken som arrangeras av SceniT.

Förra söndagen var det en blandning av punk och rock band men den här söndagen var det mer rock och pop betoning på banden även om vi tyckte att det fanns en del av punkinfluenser i det sista bandet för dagen nämligen Cube;ism.
Cube;ism är lite av veteraner på scen om man jämför med de andra banden som spelade och det märktes på hur de använde sig av scenen under deras framträdande. Cube;ism har spelat ihop sedan 2005 men energi har de helt klart fortfarande och de ser ut att trivas på scen.
Deras musik lockade flera som passerade i stadsparken att stanna och lyssna. Vi hoppas att vi har möjlighet att höra dem igen i Örebro och då även få höra mer av deras repertoar.

Före Cube:ism så var det naturligtvis två andra band nämligen Cucumbergarden som spelar en mix av grunge och rock och Minor Ace som spelar mer pop inspirerad musik.

Inledningen på eftermiddagen var åt det rockiga hållet med Cucumbergarden som är ett band som spelar egen musik och de gör det bra, bandet har enbart funnits i ett år så de har inte hållit på så länge även om musikerna tidigare spelat i andra band. Sångerskan Elinice framför deras material på ett väldigt bra sätt och de kan helt säkert bli ett band att räkna med på Örebroscenen.

I mitten var det Minor Ace som vi hört förut och deras blandning av pop och rock passar alldeles utmärkt från scenen i Stadsparken, med Minor Ace så blev det lite lugnare tempo på scenen.
Minor Ace är ett band som har spelat ihop ett tag och just nu berättade sångaren att de håller på att spela in en ny demo på fyra låtar och den som är intresserad får hålla koll på deras myspacesida där demon kommer att hamna när den är klar, i nuläget så kan de inte sätta något datum på när den ska vara klar bara att det ska bli under sommaren.

Det var mer publik i Stadsparken den här söndagen och vädret visade en mycket trevligare sida även om det såg lite oroligt ut tidigare på dagen, vi tycker att det är roligt att se att så många passar på att stanna och lyssna en stund om de har vägarna förbi scenen i Stadsparken även om de inte har kommit på grund av musiken.
Vi tycker att mixen av musikstilar på scenen är bra och det är roligt att höra band som vi inte har hört tidigare.

Nästa vecka så spelar Frankie Syndrome, Submissions, Runawaydroid så det blir även då en söndagseftermiddag med stor blandning av musikstilar från Stadsparkens scen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar