×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-06-12  

Allsång i Varbergaparken

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Skolavslutningen i grundskolan i Örebro gick att fira genom att vara med under allsången i Varbergaparken.
Allsången leddes av Magnus Sjögren och det bjöds även på en blandad musikalisk upplevelse från Varbergaparkens scen.

Trots att vädret inte visade sitt bästa humör så var det ändå en del människor som passade på att vara med under allsången och första halvan av programmet gick bra med hyfsat med publik.
Tyvärr kom sedan regnet, och det regnade ordentligt om än inte så länge men det var ändå några kvar framför scenen till lådleken som går ut på att man får välja innehållet i en låda eller pengar.

Först ut var naturligtvis Magnus Sjögren själv med sin Örebro sång som de flesta som har varit på allsång tidigare redan känner till.
Emil Karlsson var en av gästartisterna som uppträdde.
Han är en nykomling i de här sammanhangen och det var ett av hans första framträdanden av denna typ. Trots att han inte har varit med så länge så gjorde han ett bra framförande och han har stora möjligheter att gå långt om han fortsätter med musiken.
Vi fick en liten pratstund med Emil Karlsson och han tyckte att allsången var en trevlig ide och Varbergaparken var ett grönt och trevligt ställe som han gärna skulle komma tillbaka till om han fick möjlighet.

Det var naturligtvis även allsång under kvällen och en av de sånger som publiken verkligen sjöng med i var sommaren är kort av Tomas Ledin, men det var även andra favoritsånger som sjöngs under kvällen så som Sjösalavals och Här kommer alla känslorna.. av Per Gessle.
Vi uppskattar att Magnus Sjögren blandar in lite nyare sånger också i allsången så att den lite yngre publiken kan hjälpa till att sjunga också.

Kören Glöd underhöll med lite -60tals musik och det är berömvärt att de enbart uppträder för att samla in pengar till barncancerfonden så alla insamlade pengar under kvällen gick naturligtvis till barncancerfonden.
Glöd kommer även att ha konserter i Kumla och Wadköping under sommaren så ni som vill lyssna på en bra kör och samtidigt göra en god gärning får hålla koll efter deras konserter och de är helt klart värda att lyssna på.

Kvällens sista artist var Anton Mencin och han är egentligen mitt uppe i repetitioner av en pjäs som kommer att sättas upp i Wadköping under sommaren, men det var trevligt att han tog sig tid att sjunga i Varbergaparken, för duktig är han och om vi nu ska tro på Magnus Sjögren så är Anton Mencin En riktig tusenkonstnär och det kan vi mycket väl tänka oss, hoppas att vi får fler möjligheter att höra honom sjunga i Örebro.

Vi fick även en pratstund med Kåge Svensson som är aktiv inom föreningslivet i Varberga och han är en person som verkligen brinner för området och tycker att det har ett oförtjänt dåligt rykte i övriga Örebro.
Förutom att Kåge är med i föreningslivet så bygger han även en racerbil i garaget och den har han tänkt köra på banor med när den blir klar, Kåge själv tycker att han är lite av en spindel i nätet eftersom han har många olika kontakter och att han tycker om att organisera aktiviteter, men det som är utmärkande för honom är att han är väldigt positiv i sitt synsätt och att han gillar att arbeta med människor, en viktig egenskap om man arbetar inom föreningslivet.

Vi passade även på att prata lite med George Barsom som är stadsdelsutvecklare hos ÖBO och han tyckte att allsången fungerade bra men att det inte var så stor publik som de hoppats på, men med tanke på att vädret inte är det bästa och att det är fotbolls vm så var det inte så illa ändå.

När det är allsång i Varbergaparken så är det inte enbart framträdanden på scenen utan föreningar passar även på att vara med, i år så var det Syrianska föreningen som stod för försäljning av korv, hamburgare och dricka, men det var även fler föreningar på plats för att visa att de finns och verkar i området.

Kvällens sponsorer var ÖBO, Hyresgästföreningen, Örebro Kommun och Svenska kyrkan.
Representanter för sponsorerna blev uppkallade på scen av Magnus Sjögren för att berätta om lite annat som kommer att hända vid scenen under sommaren och en av de större sakerna är att V.OX i år får besök av Nanne Grönvall och enligt Thomas Gustavsson processledare för Örebro kommun kommer de att försöka anordna V.OX på ett annat sätt i år för att få större bredd på programmet.

Vi hoppas att allsång i Varbergaparken med Magnus Sjögren kommer att bli en tradition och att vi får se och höra allsången även nästa år fast då förhoppningsvis med bättre väder så att publiken kan bli lite större.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar