×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-02-12  

Rasmus H Thomsen höll en release-konsert i Örebro.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com

Länkar till medverkanden:
Rasmus H Tomsen : Myspace
Antti Ojala trummor : Myspace
Patrik Hanson bas : Myspace
Jochum Juslin gitarr : www.jochumjuslin.com
Erik Petterson trumpet : Myspace
Måndagen den 11 februari var det jazziga toner på Örebro universitet, anledningen var att Rasmus H Thomsen firade sitt första skivsläpp med en spelning i musikhuset på universitet.

Albumet som heter SE spelades in under tiden som Rasmus var utbytesstudent vid Örebro musikhögskola, anledningen att en dansk vill gå på Örebro universitet var flickvännen som han numera har gift sig med och tagit med sig till Köpenhamn.

Rasmus H Thomsen är avslappnad på scen och han har en scennärvaro som gör att han märks, instrumentet är piano och det är ett väldigt samspel mellan piano och trummor i hans musik. Trummisen Antti Ojala och Rasmus har ett nära samarbete på scen och verkar känna varandra väldigt bra. Vi bjöds på olika smakprov från skivan, bland annat How can I describe you, Dust och x2000.
X2000 är precis som det verkar en hyllning till det snabba tåget som Rasmus har åkt många gånger för att komma mellan Danmark och Sverige.

Förutom material från den nya skivan fick vi höra Minns som framfördes av Karin Webjörn, en sångerska med en aldeles fantastisk röst som vi hade turen att få höra redan under konserten för hemlösa i Nikolaikyrkan under hösten.

En del av låtarna som x2000 är instrumentala medans andra så som How can I describe you även har text.
How can I describe you och Lift me up sjöngs av Elin Berstrand som liksom Karin Webjörn är en oerhört skicklig sångerska som vi hoppas få möjlighet att höra igen.

Det var många som ville passa på att vara med om Rasmus H Tomsens release-konsert och salen var i det närmaste full av människor, roligt att det var så många som kom till konserten men vi hoppas att Rasmus får en större publik i morgon tisdag när han spelar på Strömpis som förband åt Karolina Vucidolac och Nosso Trio.

Nu återstår endast att önska Rasmus lycka till och vi hoppas att det kan bli en turne framåt hösten, speciellt om du kommer förbi Örebro.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar