×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-01-03  

Xmas-fest i Kulturhuset.

> ©2008
&copy2008
&copy2008
&copy2008
&copy2008
&copy2008
&copy2008
Den 2 januari var det Xmas-fest för alla hardcore fans i Örebro, då ordnade Deadvibrations i samarbete med Nightmare production en helkväll i b-salen.

Först ut på scenen nere i b-salen var Lost Kind som är ett Örebroband bestående av fem musiker, bandet startades i början av 2004 och har snart 4 års jubileum, grabbarna är bra men kan behöva öva in lite mellansnack, visst är det trevligt med musik rakt av också men lite mer prat mellan låtarna skulle inte vara helt fel.

Another Year var nästa på scen och där hade sångaren Marcus Ericsson mellansnacket klart. Another Year har tidigare släppt en demo och nu är ett album på väg enligt Marcus Eriksson så är allt klart utom layout, skivan beräknas släppas till mars eller däromkring, släppet är inte tidsbestämt än, men ni som gillar Another Year får hålla koll efter skivan när den nu kommer.

Marcus Eriksson berättade bland annat att han var i Tyskland över nyår och att det inte enbart var en trevlig vistelse, när det var dags för raketer vid tolvslaget så sköts det hej vilt och kändes tydligen inte så säkert. Another Year som inte är Örebroare utan kommer från Göteborg/Trollhättan var ett omtyckt band och det märktes eftersom en del i publiken kunde sjunga med i texterna på vissa låtar.

Efter Another Year blev det lite ändring i schemat när Last To Remain som kom upp på scen istället för The Kind That Kills som hade blivit något försenade.

Last To Remain är ett Norskt hardcore band som visar att våra grannar i väst också kan spela HC och underhålla en publik.
John Justice sångare i Last To Remain passade på att tacka både Boris och Nightmare productions från scenen. Last To Remain har funnits under flera olika former sedan 2003 och har gett Operation Beatdown på Deadvibrations vilket är deras debut CD.

Alla grupper som framträdde hade med sig varor till försäljning och som sångaren Peter i The Kind That Kills sa, det kan vara svårt att motivera sig att gå på konserter eller köpa skivor och tröjor och vad det nu mer finns till försäljning, men tänk på att gör ni det så stödjer ni bandet, det är inte enkelt för ett band att klara sig på sin musik så all försäljning är nödvändig.

Ja The Kind That Kills var nästa band på scen och de verkade vara efterlängtade, sångaren lovade att de skulle spela mer i Sverige framöver och i deras turne plan så finns det i alla fall 4 olika spelningar i Sverige under mars månad, de ligger i början och i slutet av deras turne ute i Europa.

Peter rådde även alla fans att stanna upp ibland och inte bli ett 9-5 spöke och det kan vara ett gott råd till alla att stanna upp ibland och se vad det är man gör med sitt liv.

Efter TKTK var det dags för arrangören att ta plats med sitt band på scen, nu var det dags för Dead Reprise. Dead Reprise är ett Örebro baserat band som släppte sin debut cd under december 2007 och är ett välkänt band inom hardecore scenen.
Det blev mer fart på publiken under Dead Reprise och de som inte var med ute på dansgolvet fick akta sig lite när dansarna kom farande, även om de flesta var noga med att inte stöta till dem som stod bredvid särskilt hårt.

Sista bandet vi han med att höra innan vi var tvungna att gå var Soul Control, som kommer från Providence, Rhode Island USA.
Soul Control har haft en flygande start eftersom bandet startades i november 2006 och de är redan ute på Europaturne tillsammans med Shipwreck A.D. och Blacklisted som också spelade under Xmas-festen på kulturhuset.

Tyvärr hade vi inte möjlighet att stanna och se Shipwreck A.D. och Blacklisted men om vi fattade rätt på flera ur publiken så var det Blacklisted som de flesta väntade på, trängseln under kvällen var stundtals stor och det var mycket trevligt att se att b-salen var full med människor som lyssnade på musik, även om en del kom rätt sent så var det även en del som gick tidigt så att det jämnade ut sig under kvällen.

Tillbaka

Kommentarer:

2008-02-03 22:18:21   Av: JP

Mellansnack är överskattat. Musiken som räknas. 4 musiker i lost kind också

2008-02-05 10:51:40   Av: Camilla

Jag vet om att de bara är fyra men måste ha missat det felet i artikeln, ber så mycket om ursäkt för det.

2008-02-05 20:33:43   Av: LOST KIND FUCKIN FAN

Lost kinds Da kingz of Örebro hardcore.
True BEATDOWN.

Lämna en kommentar