×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2007-12-16  

Luciarock på Varbergagården

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Kvällen efter Lucia var det dags för Luciarock på Varbergagården.

Vi fick en liten pratstund med Jonny från gården som berättade att de gör en del arrangemang ihop med Rockskolan och just Luciarocken är ett sådant, annars så har Varbergagården ofta mycket olika saker på gång. Vissa av sakerna är enbart till för de på gården medan andra är öppna för alla.

När vi kom in till scenen så verkade det vara organiserat kaos och det var många vuxna som satt på bänkarna och väntade, kanske inte så konstigt att många passade på eftersom de första banden var nybörjare och spelade för publik för första gången.

Den som inledde kvällen var Leslie Kot som talade om att det skulle spela 11 olika band under kvällen och först ut var Decades ett tjejband som spelade inför publik för första gången.
Trots att tjejerna var nervösa, vilket inte är så konstigt så klarade de av spelningen väldigt bra, svårt att tänka sig att det var första spelningen inför publik.

Nästa band var ett gäng grabbar i tomteluvor som kallar sig för Rain makers och de hade lite mer vana och klarade sitt framförande alldeles utmärkt, märks att de verkligen gillar att stå på scen och spela, de underhöll publiken med endast en låt, men den var bra.

När tjejerna från Mellringeskolan skulle uppträda fick vi veta att deras trummis tyvärr inte kunde vara med så Sussie som arbetar som ledare på rockskolan skulle spela trummor med dem istället.
Leslie passade även på att berätta att Rockskolan har ett samarbete med Mellringeskolan så 20 av deras elever på musiklinjen kommer till Rockskolan varje tisdag för att öva där.

Mellringetjejerna klarade sig bra utan sin ordinarie trummis, vilket är ett bra betyg eftersom de saknade sin ordinarie trummis, brukar vara svårt att spela ordentligt när en del i bandet inte är med.

Några som imponerade var Hard rock breakers, inte enbart för att de hade egna tröjor på sig utan för att deom var väldigt duktiga på att spela och sen är det ovanligt att höra instrumental musik från så pass unga killar. Hoppas att de fortsätter på samma väg även i fortsättningen.

Första delen av kvällen var ägnad åt dem som är lite yngre och alla gjorde bra ifrån sig, måste säga att jag blir imponerad av deras skicklighet att hantera instrumenten och att de får lära sig att skriva egna texter redan från början.

Ett trevligt inslag var när en av tjejerna i en grupp passade på att berätta att Bella fyllde tretton år just den här dagen och hela publiken sjöng ja må hon leva, just sådana saker gör att det märks att Rockskolan är som en stor familj.

När det var dags för de lite äldre att spela så var det bland annat Metallica C som imponerade med ett bländande gitarrspel. Skönt att veta att den typen av rock fortfarande lever och mår bra.
Efter Metallica C var det dags för Pincushion som bland annat spelade en ny låt som heter I don´t know what you´r hiding from, Pincushion började med att be publiken komma närmre scenen eftersom det blir trevligare för de som spelar då. Pincushion vann en av deltävlingarna i årets talangen med låten Escaping som vi även fick höra under kvällen.
Att titta på Pincushion är roligt, vi har sett dem ett par gånger nu och de blir bättre och bättre Leslie talade om att de kanske ska få åka på turne och vi önskar dem lycka till och hoppas att det blir så.

Noxious var nästa band på scen och de lyckades få igång publiken ordentligt, grabbarna har kul på scen och det smittar av sig på publiken. Grabbarna i Noxious vann juniortalangen -07 så det är många som tycker att de är bra och det märktes eftersom det kom publik till att de skulle spela.

Sist ut på kvällen var missprojekt som är en grupp grabbar med mycket energi och de skulle ha behövt en mycket större scen för att kunna röra sig ordentligt, nu verkade det som att de inte hade plats att röra på sig ordentligt, men trots allt så klarade de av spelningen bra, skulle vara kul att se dem på en större scen där de inte är i vägen för varandra när de far runt.

Det roligaste med att besöka Luciarock är att se så många yngre förmågor uppträda för första gången utan att man märker att de är nervösa, likadant att se de lite äldre och vanare uppträda och föregå med gott exempel, jag fick känslan av att alla elever på rockskolan känner varandra eller i alla fall känner igen varandra och bara det är en väldigt bra sak.

Rockskolan i Varberga drivs av Leslie Kot och han brinner verkligen för ungdomar det märks när man pratar med honom, det är en av orsakerna till att det anordnas Luciarock i samarbete med Varbergagården, bättre att ungarna är här och spelar musik än att de är ute och bråkar.

Vi hoppas att Luciarocken fortsätter många år till och att fler hittar dit, de som spelar förtjänar en stor publik, så nästa år hoppas jag att det är ännu fler släktingar och vänner i publiken.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar