×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-08-14  

Valstugor öppnade.

Valstugor öppnade.

I måndags så var det första officiella dagen för valstugorna och det var flera av partierna som hade små invigningar av sina valstugor den här dagen.
Centerpartiet hade invigning av sin valstuga på förmiddagen, redan kvart i elva eftersom stugorna skulle öppna klockan elva och det var faktiskt reda en del nyfikna upp för att prata med de olika representanterna från partierna.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
9 Klickbara bilder.

I måndags så var det första officiella dagen för valstugorna och det var flera av partierna som hade små invigningar av sina valstugor den här dagen.
Centerpartiet hade invigning av sin valstuga på förmiddagen, redan kvart i elva eftersom stugorna skulle öppna klockan elva och det var faktiskt reda en del nyfikna upp för att prata med de olika representanterna från partierna.

Äntligen valrörelsen igång ordentligt.

Alla de politiker jag pratade med den här gången var överens om att det var skönt att få komma igång på valtorget för då blir det mer på riktigt och de vet att valet är rätt så nära i tid och det som de ser fram emot är att få träffa väljarna och ha många politiska samtal.
Helena Vilhelmsson (C) berättade att hennes känsla inför det här valet är att det finns många som är väldigt intresserade av politik och att bilden i media där det ofta verkar som att de flesta svenskar inte bryr sig inte stämmer med verkligheten.
- Folk är jätteintresserade och valstugan ger ju en verklig chans för människor att verkligen komma och ställa frågor, så det känns jättebra. sa Helena Vilhelmsson.

Medmänsklighet är viktigt i samhället.

Helena Vilhelmsson berättade att Centerpartiets mest grundläggande fråga i det här valet är medmänsklighet och det är något som de verkligen vill stå upp för och de uppskattar inte den riktning vi har tagit efter den senaste stora flyktingvågen, Helena Vilhelmsson sa att det går att föra en human flykting och integrationspolitik samtidigt som man håller välfärden uppe och avslutade med att Sverige behöver fler människor som kommer hit och vill arbeta i välfärden.
- Det mest grundläggande nu är ju att vi vill stå upp för medmänskligheten för det blåser ju lite oroliga vindar i Sverige. sa Helena Vilhelmsson.

Kampanjat hela mandatperioden.

Per-Åke Sörman (C) berättade att Centerpartiet har haft kampanjer hela den här gångna mandatperioden och de har haft minst två i månaden under fyra år så det här känns bara som en naturlig fortsättning på det.
Tanken med att ha kampanjer så ofta är att ingen ska kunna komma och klaga på att de bara är ute när det är dags för val för den kritiken är vanlig när valet närmar sig men naturligtvis blir det lite mer intensivt nu när valtorget öppnar och det kanske blir lite mer nationella frågor på valtorget. - Vi vet hur viktigt det är att träffa människor och inte bara de sista fyra veckorna. sa Per-Åke Sörman.

Gillar inte att rangordna.

På frågan vilka frågor som är viktigast för Centerpartiet i Örebro svarade Per-Åke Sörman att han inte gillar att rangordna frågor så och att de har drygt 90 punkter i sin valplattform och den fråga som genomsyrar det mesta är egenmakt, alltså att personer själva ska få bestämma över sitt liv sedan har de naturligtvis rena sakfrågor också som att det behövs ett vård och omsorgsboende för 90+ där de ska ha en garanti om att det finns en plats åt dem när de behöver.
- Det finns jätte mycket, landsbygd, pendlarparkeringar och ja frågan är vilken man ska välja men vi kan hålla på länge. sa Per-Åke Sörman.

Ömsesidig integration.

Seydou Bahngoura (C) berättade att hans viktigaste frågor är skola och integration och när han pratar integration så pratar han om att det måste ske åt båda hållen, de som kommer hit måste integreras i det svenska samhället och svenskar måste integreras i det nya Sverige.
På frågan hur det ska gå till så blev svaret direkt genom arbetet eller genom föreningar, det är genom föreningar som man möts och just mötet är viktigt, Seydou själv har som mål att prata med ett tusen människor fram till valet och han gillar att valrörelsen nu är igång för det är bara vart fjärde år han har möjlighet att prata med så många under så kort tid.
- Jag kommer vara här nästan varje dag och det är alltid roligt, det händer vart fjärde år då har man möjlighet att träffa 1000 människor, jag ser fram emot det. sa Seydou Bahngoura.

Extra kort valrörelse i år.

Socialdemokraterna hade också en liten invigning av sin valstuga och Kenneth Nilsson berättade efteråt att det är skönt att valrörelsen kommer igång ordentligt nu, för det här valet så blir det en extra kort valrörelse och den börjar också närmre slutet på semestrarna.
Kenneth Nilsson berättade också att han tror att människor kanske inte har börjat tänka så mycket på politik än men samtidigt så kan den extrema sommarvärmen ha gjort att fler blivit intresserade eller att medvetenheten har ökat.
- Det är politik att se hur världen förändras, det är politik att se vad som händer på gator och torg och med klimatet. sa Kenneth Nilsson.

Kristdemokraterna var sist ut.

Kristdemokraterna i Örebro var de so var sist ut med att inviga sin valstuga men de hade också besök av Acko Ankarberg Johansson (KD) som var den som invigde stugan.
Acko Ankarberg Johansson berättade att hon tidigare under dagen besökt Karlskoga och att hon uppskattade att få vara i den här delen av landet under dagen.
Kristdemokraternas viktigaste valfråga är sjukvården, de vill som enda parti slopa Landstingen och göra driften av sjukvården statlig och anledningen är att idag så har vi 21 olika sjukvårdssystem eftersom varje Landsting eller Region har sitt eget system och Acko Ankarberg Johansson berättade att om sjukvården blir statlig så borde de stora skillnaderna som finns idag i sjukvården att försvinna.
- Jag tror att en utav de viktiga sakerna det är att vi lägger ner Landstingen därför att vi har 21 olika sjukvårdssystem och det ger inte den bästa vården. sa Acko Ankarberg Johansson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar