×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalparty vid Demokratitorget.

Under lördagen så arrangerade Liberalerna i Örebro en fest på Stortorget precis nedanför valstugorna och under en timme så bjöds det på musik av Svenska Coverorkestern, politik, tårta och ponnyridning.
Festen inleddes med en halvtimmes musik av Svenska coverorkestern som fick rätt många att stanna till under deras kavalkad av kända låtar från fram för allt 1980-talet, sedan var det dags för politiker på scenen.Lars Adaktusson (KD) på besök i valstugan.

Statsminister Löfven gjorde sitt val i Örebro.

Christer Nylander (L) på besök i Örebro.

Moderaterna vill stoppa narkotikan.

Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-09-02  

Knockin´ Lost John, WOW vilken spelning.

Knockin´ Lost John, WOW vilken spelning.

En stor fördel med Live at Heart är att man kan upptäcka nya grupper och det gjorde vi under torsdagskvällen, Knockin´ Lost John är ett ungt band från Motala, även om tre av medlemmarna bor i Göteborg.
De spelar 70-tals inspirerad rock och de är riktigt bra, vi hörde dem i B-Salen på Kulturhuset där det tyvärr var lite dåligt med publik men bandet gav en riktigt bra konsert ändå.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
15 Klickbara bilder.

En stor fördel med Live at Heart är att man kan upptäcka nya grupper och det gjorde vi under torsdagskvällen, Knockin´ Lost John är ett ungt band från Motala, även om tre av medlemmarna bor i Göteborg.
De spelar 70-tals inspirerad rock och de är riktigt bra, vi hörde dem i B-Salen på Kulturhuset där det tyvärr var lite dåligt med publik men bandet gav en riktigt bra konsert ändå.

Det osar sent 60 - tidigt 70-tal.

När bandet kom upp på scenen så kunde jag gissa mig till vilken typ av musik det skulle bli eftersom det stod rock på dem i programmet det jag inte visste var riktigt vilken typ av rock det skulle bli så jag blev positivt överraskad när det var sent 60 eller tidigt 70-tal utan alla evighetslånga solon som kom senare under 70-talet.
Broken Man som första låten heter är en rätt snabb låt och tyngden är på gitarrerna precis som det ska vara i den här typen av rock, texterna är hämtade ur livet även om många av dem handlade om kvinnor.

Stannade gärna till och lyssnade.

Det här måste vara ett av de mest lovande och bästa banden vi hört på länge, tight och samspelat och sångaren Fredrik Jarméus har precis rätt typ av röst för den här musiken och han har också utstrålningen som gör att man gärna stannar till och lyssnar. Fredrik Jarméus är inte den enda med utstrålning i det här bandet utan alla på scenen har det där ogripbara som gör att man stannar upp och gärna vill höra mer.
Här är det riff som fastnar och även refränger som sätter sig, men faktiskt är det mer musiken som fastnade den här gången och det är lite ovanligt för att vara mig.
Bandet är samspelta och alla verkar ha sin plats på scenen så det såg inte så trångt ut trots att de är fem medlemmar och scenen i B-Salen är rätt liten.
Skulle vara kul att se dem på en lite större scen så att de kan röra på sig lite mer och framför allt en större publik så att det blir mer av publikkontakt för bandet.
Jag vill också passa på att visa tummen upp för ljudteknikern på plats i B-salen för ett riktigt bra ljud under kvällen.

Uppiggande musik.

Knockin´ Lost John hade en uppiggande effekt på mig, kanske för att de gör det här så bra och att det blev en så positiv överraskning, här är det verkligen gitarrsolon att njuta av och texter som man kan välja att analysera eller bara lyssna till när man behöver piggas upp lite.
Texterna är välgjorda och min favorit är nog Broken Man, kan inte riktigt säga varför bara att det var den som fastnade mest i minnet, enligt mig så handlar den om att man vet att man skulle behöva förändra sig själv och sitt liv men samtidigt vet att an inte kan förändra allt.
Jag gillade faktiskt de mer långsamma låtarna bäst den här kvällen och det kan bero på att sången gick fram tydligare då men så var de också lite lättare att försvinna in i musiken, en annan favoritlåt blev Rollin´ By, det var en av deras äldre låtar men jag gillade den, texten handlade om att bryta upp.

Första spelningarna i Örebro.

Vi fick en intervju med sångaren Fredrik Jarméus och han berättade då att det här var Knockin´ Lost Johns första besök i Örebro och att efter helgen så har de haft fyra spelningar här.
Anledningen till att de ville vara med under Live At Heart var att de vill ut och spela så mycket de bara kan, just nu så spelar de mycket i Motala och i Göteborg eftersom det är där bandmedlemmarna bor, men de vill hitta nya ställen att spela på.

Släppt en skiva.

Bandet släppte sitt debutalbum i maj och före det har de släppt en EP också men Fredrik Jarméus berättade att de är rätt färska i musikbranschen och vill ut och spela och synas mer än vad de har gjort tidigare.
EP;n har ett annat sound än vad skivan har berättade Fredrik Jarméus, på EP:n var det lite lugnare tempo på låtarna så de har rockat till musiken en del sedan de startade och anledningen var att det är svårt att få igång publiken om man sitter ner och spelar akustiskt, det blir ingen fart då, med den rockigare musiken så öppnas det fler möjligheter också.
En annan anledning till förändringen var att de utvecklades som musiker så förändringen har kommit krypande.
- Vi behövde dra igång publiken på något sätt och då blev det mer och mer tyngre riff och vi ville ha lite mer rock n roll, sa Fredrik Jarméus.


Tillbaka

Kommentarer:

2016-09-03 16:56:11   Av: Grymt bra band!

Grymt bra band!

Lämna en kommentar