×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Liberalparty vid Demokratitorget.

Under lördagen så arrangerade Liberalerna i Örebro en fest på Stortorget precis nedanför valstugorna och under en timme så bjöds det på musik av Svenska Coverorkestern, politik, tårta och ponnyridning.
Festen inleddes med en halvtimmes musik av Svenska coverorkestern som fick rätt många att stanna till under deras kavalkad av kända låtar från fram för allt 1980-talet, sedan var det dags för politiker på scenen.Lars Adaktusson (KD) på besök i valstugan.

Statsminister Löfven gjorde sitt val i Örebro.

Christer Nylander (L) på besök i Örebro.

Moderaterna vill stoppa narkotikan.

Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2016-09-02  

En bred blandning av Olle Unenge.

En bred blandning av Olle Unenge.

Olle Unenge är en mångsysslare när det gäller musik och kanske mest känd som sångare i Tullamore Brothers, Örebros egna Irländska band.
På Live At Heart i år så framför Olle Unenge sina egna låtar från soloskivan han släppte 2014, men det blev inte bara egna låtar på den korta tiden Olle spelade på Stallbacken utan han han med lite annat också.

© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
2 Klickbara bilder.

Olle Unenge är en mångsysslare när det gäller musik och kanske mest känd som sångare i Tullamore Brothers, Örebros egna Irländska band.
På Live At Heart i år så framför Olle Unenge sina egna låtar från soloskivan han släppte 2014, men det blev inte bara egna låtar på den korta tiden Olle spelade på Stallbacken utan han han med lite annat också.

Återkomst till Grekland.

Olle Unenges svenska låtar handlade om Grekland, eller i alla fall de han valde att spela på Stallbacken gjorde det och vi fick höra en ny låt också som inte finns med på skivan.
Musikaliskt så är det lite tillbakalutat och avslappnat det som Olle sjunger och det hörs hur han värdesätter det lugna livet på en liten Grekisk ö.
Den nya låten vi fick höra handlar om Metaxa en blandning av vin och brandy som är vanlig i Grekland och Olle berättade från scenen att han gjort mycket efterforskning ihop med olika greker för att ta reda på att det är den trestjärniga Metaxan som är bäst.
Låten handlar om hur vanlig Metaxan är som dryck i Grekland och hur omtyckt den är också och att den följer med i vistelsen i Grekland.

Små historier om lugn och ro.

Olle Unenges egna sånger är små historier om lugn och ro och om ett annat klimat där tiden går långsamt och man har tid att fundera och hämta sig efter vår hektiska vardag.
Olle Unenge är duktig på ord och på att pussla ihop texter så att rader fastnar i minnet.
Som soloartist är han mer lågmäld än vad han känns med Tullamore Brothers men så är det inte lika mycket fart i hans egna låtar som i den Irländska folkmusiken.
Den lugna stämningen passar utmärk till musiken för det här är musik för hängmattan eller vart man nu ligger och slappar en varm sommardag.

Inte bara egna låtar.

Olle Unenge spelade inte bara egna låtar utan han avslutade med lite låtar på engelska och han hade valt låtar som passade in med hans egna låtar och han lyckades få in lite Grekland även där eftersom en av låtarna lärde han sig av en skotte han träffade under en semester i Grekland.
Make me a pallet on the floor sjöng han också och det är en gammal blues/jazzlåt som man inte vet ursprunget till och den passade Olle Unenge perfekt.
Jag gillar när Olle Unenge sjunger irländska eller skotska låtar kanske för att de tongångarna passar mig bra oavsett om de är snabba eller långsamma.

En annan grej.

Olle Unenge berättade efter spelningen att livet som soloartist är ensamt, även om han sa det med ett skratt.
Det blir en helt annan grej att vara ensam på scenen och kunna göra som man själv vill, när man spelar i ett band eller ihop med någon annan så är det ju fler viljor som ska vara med och bestämma. När han står ensam på scenen så kan han improvisera mer än vad han kan göra ihop med Tullamore Brothers till exempel.

Soloskivan var ett letande.

Olle Unenge har skrivit egna låtar sedan 60-talet och anledningen till att han inte släppte någon soloskiva förrän 2014 var att han inte riktigt hade hittat rätt form tidigare och sedan hade han inte ambitionen att göra något själv.
Anledningen till att det tills lut blev en skiva var att hans mamma somnade in och då var det mycket runtomkring och det gjorde att han bestämde sig för att göra en platta.
Han hade många musiker runtomkring sig på den plattan och det var musiker med olika bakgrunder för att det skulle bli rätt.
- Vi blev ju tio stycken till slut som var med på plattan då, Yamas, Greker och lite hårdrockare och allt möjligt, berättade Olle Unenge.

Ny skiva på gång.

Olle Unenge berättade också att han håller på att spela in nya låtar just nu i samarbete med Claes Olofsson och Fredrik Land och den här gången så letar Olle efter rätt ljud precis som på förra skivan, så hur lång tid det tar innan den är klar är omöjligt att säga för han vet själv inte riktigt vad det är han vill ha.
- Jag letar efter hur det ska låta, asså man kan göra det på 1000 olika sätt, sa Olle Unenge.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar